Ogród Igi - cz.3
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też ogladam moje rośliny, zaglądam czy maja pąki kwiatowe, dłubię w ziemi w poszukiwaniu kiełków host. Sprawia mi to ogromną przyjemność. Dzisiaj zauważyłam, że zaczynają pękać pąki liściowe morwy, a to podobno oznacza, że już nie będzie silniejszych przymrozków. W ubiegłym roku jeszcze na początku maja były zamknięte.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kokos jest w różnych formach, może mieć postać płatków, kostek , które u nas występują w dwóch wielkościach, ja kupuję te duże po 12 złotych. Po namoczeniu zwiększa swą wielkość około 5 razy. Ma świetne właściwości chłonne, nadaje się do polepszania słabych gleb, a u mnie jest piaszczysta.Jest dość drogi dlatego nie stosuje się go do ogrodu, ale ja co roku kilka kostek na rabaty daję i mam coraz lepszą strukturę gleby.Jest obojętny pH i czysty, ogólnie same zalety, ale jak ktoś ma świetną glebę to go nie potrzebuje.coma95 pisze:Powiedz mi proszę o co chodzi z tym kokosem ?
Tak od A do Z - skąd, po co , jak ?
Nigdy nie spotkałam się z zastosowaniem kokosu w ogrodzie, nawet nie wiem w jakiej jest formie, jak go używać i co daje....