Lawenda,ogólnie(2006-2011) część 1 .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oooo!
Przemek pokazał to fantastycznie! Dokładnie tak moje wyglądają! W zeszłym roku tak się pospieszyłam i w takim stanie 3 sztuki wyrzuciłam!
A lawendy tak własnie mają! 

Przemek pokazał to fantastycznie! Dokładnie tak moje wyglądają! W zeszłym roku tak się pospieszyłam i w takim stanie 3 sztuki wyrzuciłam!

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Poczytaj tutaj:
- Odmładzanie lawendy
- Odmładzanie lawendy
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Cześć. Czy ktoś próbował wysiewać lawendę wprost do gruntu? Kupiłam ogródek w zeszłym roku przed jesienia. Nie wiedziałam tak naprawdę co mi na wiosnę wyjdzie z ziemi, więc nie wysiałam roślinek w domu. Teraz okazalo się, że jest trochę przestrzeni do zagospodarowania. Mam ochotę na lawendę, ale nie wiem czy nie za późno. Pogoda piękna, prawie letnia, trochę kusi zeby sprawdzic wysiew wprost na ziemię
Dopiero zaczynam. Mam nadzieję, że pomożecie mi popełniać jak najmniej błędów
U mnie w porównaniu do innych forumowiczów wszystko rusza późno , moja lawenda zieleni się już.
pozdrawiam serdecznie:) Małgośka
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
onka37 pisze:Kiedy lawenda puszcza coś zielonego? ja w tamtym roku zasadziłam dostałam od kogoś taką już starą ze zdrewniałymi gałązkami już kwitła, w tym roku jeszcze nic nie wypuściła czy możliwe że umarła?
A przycięłaś ją wiosną? U mnie po przycięciu już ładnie się zazieleniła. Nawet te najmarniejsze mają zielone przyrosty. Ale wszystko tez zależy od regionu kraju, a nawet od tego czy miejsce jest ciepłe i zaciszne. Nawet w tym samym ogrodzie, ale na różnych stanowiskach różnice mogą sięgac np. 2 tygodni.
Witaj.
Spróbuj delikatnie zdrapać paznokciem łodyżkę i zobacz czy jest żywa czy nie.Mi jedna lawenda padła teraz a pozostałe,a mam ich sporo są już zazielenione.Powodzenia.
Jeśli się nie uda to proponuję ci,żebyś sobie zasiała własną lawendę(ja tak zrobiłam rok temu i teraz ładnie rośnie) najlepiej do doniczki i na parapet,delikatnie podlewając.A jaka satysfakcja
Spróbuj delikatnie zdrapać paznokciem łodyżkę i zobacz czy jest żywa czy nie.Mi jedna lawenda padła teraz a pozostałe,a mam ich sporo są już zazielenione.Powodzenia.
Jeśli się nie uda to proponuję ci,żebyś sobie zasiała własną lawendę(ja tak zrobiłam rok temu i teraz ładnie rośnie) najlepiej do doniczki i na parapet,delikatnie podlewając.A jaka satysfakcja