Olbrzymia lilia himalajska (Cardiocrinum giganteum.)
- adamza07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sadzimy tak, aby górna część cebuli dotykała powierzchni gruntu.Uprawiamy w żyznej,przepuszczalnej i zdrenowanej glebie z dodatkiem kompostu liściowego .
"Człowiek żyje po to,aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje." Vinet
ogrody,kompozycje roślin
ogrody,kompozycje roślin
Tu http://www.peternyssen.com/pl_stock.php ... roupid=144 cena cebul przyzwoita,ale "powala"przesyłka 67,50 zł/z Anglii?/.Opłaca sie tylko dla hurtowników.
Kto wie jak wielka powinna być cebula tej lilii,zdolna do kwitnienia?Na Allegro pojawiły się cebule w cenie 59 zł.Sprzedający poinformował mnie,ze cebula jest wielkości dużej cebuli narcyza i że może zakwitnąć w tym roku,jeśli się ją wcześniej posadzi do pojemnika.Coś mi się wydaje,ze taka cebula powinna być dużo większa.
A w ogóle to nie lubię kupować w ciemno.Dlaczego sprzedający nie dają zdjęc w "realu" tylko ściągnięte z netu?Jak będę chciała zobaczyć jak to wygląda to umiem wygooglować.
A w ogóle to nie lubię kupować w ciemno.Dlaczego sprzedający nie dają zdjęc w "realu" tylko ściągnięte z netu?Jak będę chciała zobaczyć jak to wygląda to umiem wygooglować.
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Kontakt:
Pytałem sprzedawców na kiermaszu o wiek oferowanych siewek gatunków botanicznych (piwonie) i Cardiocrinum.
Sprzedawali 4-5 letnie siewki botanicznych piwonii (6-12 euro) oraz 5-6 letnie cebule Cardiocrinum.
Ja swoje pierwsze Cardiocrinum kupiłem na allegro - kosztowało w opcji kup teraz 70PLN było to w 2006r. i do tej pory czekam na kwiaty. Te w Berlinie były wielkości sporej cytryny i po 10 euro za sztukę w doniczkach z pióropuszem bujnych liści.
Sprzedawali 4-5 letnie siewki botanicznych piwonii (6-12 euro) oraz 5-6 letnie cebule Cardiocrinum.
Ja swoje pierwsze Cardiocrinum kupiłem na allegro - kosztowało w opcji kup teraz 70PLN było to w 2006r. i do tej pory czekam na kwiaty. Te w Berlinie były wielkości sporej cytryny i po 10 euro za sztukę w doniczkach z pióropuszem bujnych liści.
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Lilia himalajska
Rozchorowałam się kiedy zobaczyłam lilie himalajską w programie "Maja w ogrodzie" .Szukałam na Allegro i mam ją i co dalej?
Proszę o porady a może ktoś ma tą piękność?