Bogusiny Ogród (Bogusia2)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu,
obejrzalam jeszcze raz wszystkie twoje roże. Piękne!!! Ileż tych odmian? :shock: i to takie, których w okolicy nie widzialam. Gdzie kupujesz róże Poulsena? Myślę, że jesienią coś dosadzę :oops:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusia2 pisze:Piotrusiu nie strasz mnie tak okropnie! To był obornik koński wymieszany z kwaśnym torfem i korąż przekompostowaną i granulki szczepionki mykoryzowej. Mam nadzieję, że im będzie odpowiadało. Bo ja już naprawdę nie potrafię nic lepszego wymyślić. A jak padną? No cóż trudno :cry: . Zrobię polanę borówkową.
Bogusiu, na takiej mieszance, to ja sama bym chętnie rosła!

Kora przekompostowana - hanuje rozwój patogenów grzybowych, w tym najgorszą fytoftorozę!

Obornik koński- pychota żywieniowa, lekkostrawna i nieparząca

Torf kwaśny - zakwasza, czyli umożliwia pobieranie pokarmu z gleby

Nie bojaj się, będzie rosło jak rydze! :P

Natomiast zdumiewa mnie ten "umarły".
KOrzeń zdowo wygląda. :?
MOże warto dac go w donice i do " szpitala"?
MOże wypuści liście, a uwiądy były skutkiem chemii lub zasolenia podłoża?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

cattleya pisze:Znów wpadłam do Ciebie a tu i wiosnę pokazałaś i zwierzyniec. Uwielbiam kiedy mnie witaja moje dwa psiaki i trzy koty, i jak urzedują razem w ogrodzie :D
Hej cattleya!
może to te same trzy koty i dwa psy, które mnie odwiedzają!
nie mieszkasz przypadkiem gdzieś w okolicy?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

nigella pisze:
cattleya pisze:Znów wpadłam do Ciebie a tu i wiosnę pokazałaś i zwierzyniec. Uwielbiam kiedy mnie witaja moje dwa psiaki i trzy koty, i jak urzedują razem w ogrodzie :D
Hej cattleya!
może to te same trzy koty i dwa psy, które mnie odwiedzają!
nie mieszkasz przypadkiem gdzieś w okolicy?
Do Ciebie to ja mam kawalek drogi, pewnie jakieś cztery godziny jazdy :D
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Rano oglądałam Twoje zdjęcia i pomyślałam, że bardzo pasowałyby mi fotele, które masz (ten z kotem)....
Po południu byłam w Castoramie i były!!! po............ 99 zł :(

Bogusiu zdrówka życzę... no kto będzie piekł te ciasta i mięsiow robił?
z uśmiechami Iza
u liski
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie miłe Kolezanki. Z przyjemnością widze, że kwitnie u mnie życie towarzyskie :D. Haniu, lejesz balsam na moje serce. Ogładam codziennie z rana wszystkie RH i nie widzę, żeby im się miało pogorszyć. Nie śmiem wierzyć ale jakby lepiej wyglądają, zieleń nabrała bardziej intensywnego koloru. Ale to pewnie nie jest związane z podłożem, tylko z ruszeniem wegetacji.
GlorioEwo ostatnie róże Poulsena kupowałam w moim najblizszym centrum ogrodniczym. Nawet wolałabym kupić róże Kordesa czy Tantau'a ale u mnie są tylko Poulseny. Co prawda jak zobaczyłam beżową Extravaganzę to zaniemówiłam z zachwytu i natychmiast wyciągnęłam 19,90 na ladę, nie patrząc czyja ona. Jak ochłonęłam w domu i obejrzałam etykietkę okazało się, że to róża Poulsena.
Ewo Daisy dzięki za szczegółową info., bo ja bym hodowała te długopędy do następnej wiosny, a tak to się z nimi w mig rozprawię, o ile się pokażą.
Lisko to te fotele musiały bardzo awansować w Castoramie, bo w Praktikerze gdzie je kupowałam w 2007r kosztowały coś koło 20 zł. Byc może model jest podobny ale zastosowane są inne, lepsze materiały. Ja lubie wiklinowe fotele ale poza tym, ze tworzą klimat werandy w stylu Czechowa, mają same wady. Trzeba je chronić przed deszczem (udręka), trzeba trzymać poduszki, (bo drapią), które również trzeba chowac przed deszczem. Nie chowane przed deszczem natychmiast tracą urodę i jeszcze bardziej drapią.
Mój katar jest ciągle na krzywej wznoszącej i dlatego zamiast piec mazurki, jak zaplanowałam, gadam na forum. Jedyne, na co się dzisiaj zdobyłam, to kupiłam mięso i je przygotowałam na jutro do duszenia i pieczenia. Mam nadzieję, że jutro wreszcie mój nos się odetka i wstąpi we mnie odrobina energii. W każdym razie wzięłam urlop na jutrzejszy dzień.
Vertigo, pieknie dziękuję za śliczne życzenia.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Pozdrawiam cieplutko i życzenia przesyłam :)

http://www.iwona.komputros.lap.pl/wielkanoc1.html

Iwona
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Pogody, słońca, radości,
W niedzielę dużo gości,
w poniedziałek dużo wody
- to dla zdrowia i urody,
Dużo jajek kolorowych,
świąt wesołych, no i zdrowych.
Życzy Ariadna
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ariadno, dziękuję za życzenia a ponieważ nie mogę znaleźć Twojego wątku, składam Ci w moim, życzenia radosnych Świąt Wielkiej Nocy.
Bogusia
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Obrazek

i cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Bogusiu!
Pozdrawiam Świątecznie. Widzę, że sporo ostatnio przeszłaś z chorobami róż i różaneczników.
Poradzisz sobie z tym- pomoc Gertrudy plus Twoja determinacja tylko patrzeć jak przyniosą spodziewane efekty.
Ja się kiedyś poddałam, teraz kiedy widzę róże u Ciebie- żal!!!
Pozdrawiam, nigella
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś piękna pogoda przy drugim dniu świąt. Kilka zdjęć z coraz bardziej wiosennego ogródka.
Obrazek Obrazek
Róża Weilchenblau okryła się listeczkami
Obrazek
Znów kupiłam pełniki, bo nie mog się im oprzeć
Obrazek
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Bogusiu,zachęcona Twoimi pełnikami poszłam poszukać, czasu nie miałam wiele, niestety były tylko banalnie żółte i czerwone.Ciekawe połączenie doniczne hiacyntów z szafirkami.U nas wczoraj znaczne ochłodzenie, a teraz późnym popołudniem pogoda się poprawia i sporo słońca.
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

ależ PIEKNY jest ten pełnik...wcale ci się nie dziwie, że go kupilaś...choć hiacyntom i bratkom tez nic nie brakuje.. czuje sie wiosnę:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewo i Ulu. Dzięki, że wpadłyście do mnie. Wiosennych zdjęć ciąg dalszy a na koniec będzie o Filipie :wink: . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Prawda, że te pełniki są przepiękne.
A teraz o Filipie. Robi się z niego kocurek całą gębą. Wspiana się na drzewa, nie wraca na noc do domu, a potem pół dnia odsypia nocne eskapady na moim łóżku.
Tu Filip na sośnie, pod którą rosna RH.
Obrazek Obrazek
Trochę odpoczynku nalezy się kotu, a tu bałagan na łóżku
Obrazek
Teraz juz można spać
Obrazek
Dobranoc.
Bogusia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”