Zuziu biały pigwowiec ,ja nie miałam pojęcia,ze takowy jest ,podejrzewałam,że to pigwowiec po listkach i kwiatkach,ale ten kolor mnie zmylił,dlatego zapytałam .Jest cudny .Te kwiatki białoróżowe to dalie
To są dalie jednoroczne,które kupiłam w ubiegłym roku,są niskie,wykopałam takie małe bulwki i włożylam na jesieni do doniczek z ziemią i stały w piwnicy ,aż teraz zakwitły i poszły na skalniak.Mój pigwowiec dosyc szybko rośnie i puszcza odnogi,juz nim obdzieliłam kilka osób z forum ,jak wypuści nową odnóżkę ,będzie na jesieni Twoja.Teraz posadziłam tez białego migdałka,ciekawe czy rzeczywiście będzie biały?
Kolorowych jajeczek,
Rozczochranych owieczek,
Rozkicanych króliczków,
Pyszności w koszyczku
I mokrego ubranka
W dniu świątecznego lanka!
Wesołych Świąt życzy
Bożenka
Kwitnące dalie???
Tego jeszcze na forum nie było
Ja swoje trzymam jeszcze na balkonie pędzone w donicach a na noc zabieram do domu.
Nie mam serca ich jeszcze wysadzać do gruntu.Boję się że mi zmarzną.
Zuziu - ale masz pole do popisu - jak ładnie u Ciebie i wiosna pełną gębą się rozgościła - tyle kwiatków!!!! Biały pigwowiec sliczny - też na takiego poluję - na razie mam czerwonego i różowego. Szafirki tez u siebie wsadziłam - ale dopiero co mama znalazła u siebie cebulki i teraz je włożyłam do ziemi - ale widzę, że zaczynaja wychodzić - tylko nie wiem czy będa kwitły...
ELU-hiacynty jeszcze nie wszystkie u mnie kwitną,ale jest ich troszkę.
ANIU-ja mam pomarańczowego ,białego i czerwonego pigwowca,ale one znacznie póżniej kwitną ,a różowego to też nie widziałam ,że taki występuje.Człowiek cały czas się uczy.Teraz kilka widoków skalnych.