Moje kwiaty w hydroponice
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adrianna.Aledra bardzo dziekuje z piękne życzenia świąteczne
Po zimowej przerwie chce Wam przedstawić moja sundaville którą nareszcie udało mi sie przezimowć i gdyby nie fakt ze przesadzając podlałam za zimna wodą i prawie 3/4 liści zbrązowiało i opadło dzisiaj pewnie by juz miała pączki jak u innych forumowiczek.Dodam ze nowe pędy po wyprosstowaniu maja wys.1.6m.Z powodu braku wyzszej podpórki sama sie zaplotła i wygięła do dołu.

a to 2 szczepki w jednej doniczce ukorzenione w czerwcu ubiegłego roku

Po zimowej przerwie chce Wam przedstawić moja sundaville którą nareszcie udało mi sie przezimowć i gdyby nie fakt ze przesadzając podlałam za zimna wodą i prawie 3/4 liści zbrązowiało i opadło dzisiaj pewnie by juz miała pączki jak u innych forumowiczek.Dodam ze nowe pędy po wyprosstowaniu maja wys.1.6m.Z powodu braku wyzszej podpórki sama sie zaplotła i wygięła do dołu.

a to 2 szczepki w jednej doniczce ukorzenione w czerwcu ubiegłego roku

- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Tak u Ciebie podglądałam tę sundavillę i ostatnio udało mi się zobaczyć w ogrodniczym olbrzymi okaz. To faktycznie umponujące rośliny:) Mają przepiękny kształt liści, bardzo mi odpowiada:) Gratuluję przezimowania, a nowe listki na pewno niedługo odbiją, wszak wiosna się zaczęła. I sadzonki widzę, że już bardzo duże. Czy na zdjęciu widać pączek?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A toś zapominalska :P Spójrz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=224
Ja swoja sundaville dopiero niedawno wytargałam z piwnicy... Zupełnie o niej zapomniałam...
Jednak mam nadzieję, że się nie obraziła i zakwitnie także i w tym roku
Ja swoja sundaville dopiero niedawno wytargałam z piwnicy... Zupełnie o niej zapomniałam...
Jednak mam nadzieję, że się nie obraziła i zakwitnie także i w tym roku

- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój zygokaktus chyba nie zamierza odpoczywać. Po przekwitnięciu pod koniec listopada cały czas pojawia sie po kilka pąków i kwitnie, mimo ze nie podlewam go żadnym nawozem Czyżby chciał wynagrodzić niezbyt obfite kwitnienie na jesieni?. Tak wygląda na dzień dzisiejszy

Aniu...tak wyglądają Twoje szczepki trzykrotki ,ładnie sie przyjęły.Campacta chyba tez się przyjęła,stoi jednak w miejscu jak zaczarowana.Codziennie sprawdzam z lupą szukając nowego listeczka,póki co nic nie ma...........cierpliwości mam sporo wiec czekam
.Cisus niestety padł

A to moja wymarzona biała sundaville (niestety nie w hydro tylko w ziemi).Kupiłam tydzień temu.Różni się od czerwonej i różowej z poprzednich lat wielkościa liści i kwiatów, są dużo większe

Aniu...tak wyglądają Twoje szczepki trzykrotki ,ładnie sie przyjęły.Campacta chyba tez się przyjęła,stoi jednak w miejscu jak zaczarowana.Codziennie sprawdzam z lupą szukając nowego listeczka,póki co nic nie ma...........cierpliwości mam sporo wiec czekam

A to moja wymarzona biała sundaville (niestety nie w hydro tylko w ziemi).Kupiłam tydzień temu.Różni się od czerwonej i różowej z poprzednich lat wielkościa liści i kwiatów, są dużo większe

- Leśny Duch
- 1000p
Przepięknie Ci rosną
i zygokaktus i sadzoneczki. Gratuluję spełnionego marzenia:) jest faktycznie urzekająca.

Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Leśny Duch
- 1000p