Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko bardzo sie ciesze, ze dotarla cala i zdrowa ;:2

No ja po prostu niemoge... :shock: Twoja wyglada lepiej niz moja :shock: :D Chyba moja tez wstawie na pare dni do kartonu i niech sobie posiedzi moze sie wezmie za siebie.

Z tymi pakami to tak, ze mialam je calkiem ciachnac po wsadzeniu, ale pomyslalam sobie ze mozna sprawdzic czy zakwitnie. Mysle, ze w takich warunkach jakie serwujesz im w orchidarium to mamy szanse ogladac jednak jej piekne kwiaty u Ciebie :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Moniu ja też się bardzo cieszę ;:1
Już zamieszkała w orchidarium ale czy otworzą się pączki to ciężko powiedzieć bo każda zmiana warunków źle wpływa na roślinę..
O matko,dobrze że ich nie obcięłaś hehe.. ;:31
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakich ona warunków wymaga?
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Nesuniaaa pisze:Jakich ona warunków wymaga?
Zobaczcie co znalazlam i sie podlamalam...cytat:" Co do Promenei , to faktycznie jest to kłopotliwa roślinka. Zagniwa z byle powodu, wymaga raczej chłodnych temperatur i wysokiej wilgotności. Cała ta kombinacja jest generalnie zabójcza i ja wspomagam wzrost Promenei opryskami środka grzybobójczego - moralnie wątpliwe ,ale pomaga."

No. Wiecej nie moge znalezc na jej temat po PL jak cos znajdziecie w ojczystym jezyku to dajcie znac, prosze.
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Odnośnie Promenea znalazłam coś takiego, cyt. z orchidarium :
Też je zabijałam notorycznie , dopóki nie dowiedziałam się, że muszą być uprawiane bardzo sucho . Podlewa się je dopiero wtedy, gdy psb wyraźnie zaczynają się marszczyć. I nie za ciepło, temperatury umiarkowane, nawet do chłodnych... I teraz jest OK
Może to coś pomoże, poszukam jeszcze.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

O dzięki dziewczyny za informację...A może znajdziecie w jakim powinna być podłożu?Cholercia u mnie w orchidarium jest 25-26 stopni w tej chwili...Wilgotność 80 % a w nocy 90 %
No zobaczymy...Sama wieczorkiem coś poszukam na jej temat... ;:6
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

agata0806 pisze:Annuska a kiedy ta wystawa??
Wystawa jest w dniach 8-10 maja. Na początku chciałam pojechać pierwszego dnia, w piątek, ale się nie uda :( Akurat tak się złożyło, że w tym samym czasie mam wycieczkę i wracam dopiero w sobotę koło 5 rano. Oczywiście, jak się trochę prześpię, to od razu polecę na wystawę :lol:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Annuska ja byłam właśnie w piątek bo wtedy najlepszy jest wybór...Szkoda że nie możesz... ;:113

Zobaczcie jakie piękne Bratki kupiłam teściowej...Dobrze że chociaż ona ma ogród.. ;:1

Obrazek

A tu moja Promenea w orchidarium a nad nią paprotka z Biedronki...
Obrazek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

to teraz paprotki produkują też z Biedronki ;:109 ;:109
A tak serio to cudownie piękne kolory mają te bratki.
Zycze szybkiego kwitnienia promenei[/b]
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Mirka w Biedronce jest wszystko z Biedronki ;:112 ;:112 ;:112
Kupiłam ta paprotkę bo będę zmieniała podłoże w orchidarium na samą korę i sobie zasadzę bo w tej chwili mam normalną ziemie i pełno jakiś robali i jestem zmuszona to wszystko wyrzucić...Ten ktoś kto mi robił orchidarium o tym nie pomyślał więc poprawki zrobić muszę... ;:214
Ile ja będę miała roboty... ;:111
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

Agatko, aj to twoje orchidarium...mmmm marzenie ;-) no ale ja swojego jeszcze w tym roku się nie doczekam ;-/ na razie będę kolekcjonować co raz to nowe falki, żeby miał kto w nim zamieszkać.a jeśli chodzi o Biedronkę to dzięki moim ostatnim storczykowym zdobyczom ubustwiam ją :D i nie mogę siędoczekaćkolejnym falków w tym markecie bo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. ale niestety wiem, ze są tam rzadkością...
pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT życzę :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

kasicqa pisze:Agatko, aj to twoje orchidarium...mmmm marzenie ;-) no ale ja swojego jeszcze w tym roku się nie doczekam ;-/ na razie będę kolekcjonować co raz to nowe falki, żeby miał kto w nim zamieszkać.a jeśli chodzi o Biedronkę to dzięki moim ostatnim storczykowym zdobyczom ubustwiam ją :D i nie mogę siędoczekaćkolejnym falków w tym markecie bo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. ale niestety wiem, ze są tam rzadkością...
pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT życzę :D
ja tam Phal. widziałam tylko 2 razy. nie było za bardzo oryginalnych, ale jestem zadowolona z tych, co kupiłam. ten pomarańczowy kupiony jesienią do tej pory kwitnie (oczywiście stare kwiaty już zrzucił i puszczał następne, a niedawno puścił 3. pęd). a ostatnio (w marcu) też cuda były, choć nieoryginalne.

a takie cudne orchidarium też bym chciała, ale nie mam miejsca. mój pokój jest nieustawny. ale na szczęście Phalaenopsisy nie muszą mieć orchidarium. mogą w nim być, ale się obejdą bez.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

W bardzo ciekawych kolorach brateczki. Ja miałam plan zakupić trochę roślin do ogrodu, ale już moja teściowa poszalała :evil: Ona nie ma w ogóle zmysłu estetycznego, ogród wygląda fatalnie, tu coś rośnie, tam coś z innej parafii :( Trochę mi nawet wstyd za ten ogród. Ale nie odzywam się, bo ja nie mam czasu na regularne grzebanie w grządkach.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Kasicqa ja nie cierpię swojej biedronki bo nie było mojego wymarzonego pomarańczka... ;:29
A za ciepłe słowo w sprawie orchidarium dziękuję ;:79
Mała Mi u mojej teściowej to źle nie wygląda ale cudownie też nie...Najładniejszy ma skalniak.. ;:8
No i fajne ma Tulipany,jakieś takie fikuśne... ;:3

No a u mnie dzisiaj wreszcie otworzył się pączek w hybrydzie z Equestris ;:31

Obrazek Obrazek

I Dendrobium typu Nobile w pączkach oraz mój żółtek w całej okazałości...
Obrazek Obrazek

A teraz dla wszystkich forumowiczów którzy odwiedzają mój wątek i nie tylko króciutki świąteczny wiersz.. ;:31

Umyj jajka, upiecz babkę, złap królika,kup sikawkę bo Wielkanoc już nadchodzi, więc się bawić nie zaszkodzi. Lecz uważaj też na kaca, bo we wtorek czeka praca. ;:32

WESOŁYCH ŚWIĄT

Obrazek
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Agata Wszystkiego Najlepszego i Świątecznego :lol: Jajców jak ta lala i mokrego nochala :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”