Ali uśmiechnięty ogród cz.1
na początku stały tu w donicach sosny samosiewki z ogródka... ale rosły szybko i się wybuiły.. i chciałam to zmienić na jakieś kwiaty w donicach... a mama była akurat nad morzem i podejrzała pomysł u kobitki u której mieszkałajollla500 pisze:Alu przecie u Ciebie już prawdziwa wiosnaa jaka śliczna
![]()
Alu to pierwsze zdjęcie to rewelacja, ślicznie wyglądają roślinki w tym koszuczy to Twój pomysł ?

Dziękuję Wam
dzisiaj kolejny ładny dzień
jutro mam zamiar trochę na dworku popracować bo mam już wolne od szkoły...
trochę jestem zła bo siewek mi sporo wylatuje, bo zaczęłam je hartować ale ale taka pogoda że dużo wypada ;/ grzesinki coś się spsuły a goździki porażka...ale one w ogóle jakieś takie maleństwa i w ogóle nie rosną... już wiem że szkoda się z nimi bawić... właśnie w tym roku sieję dużo żeby przetestować co warto... i jak zwykle niezawodna okazała się lobelia... po pikowaniu słońce jej nie straszne i od razu rośnie... no i ucieszyła mnie też kobea bo dałam jej w tym roku kolejną szansę i mnie zadziwiła bo na 10 mam 7 pięknych okazów
Męczennice mam 3 z 5 i też pięknie rosną
także ogólny bilans nie jest zły, jutro mam zamiar też sporo posiać... a i kleome po ponad miesiącu się obudziła i kiełkuje ;/ wyniosłam ją osatnio do chłodniejszego pokoju i spisałam na straty a tam skiełkowała...może woli chłód

trochę jestem zła bo siewek mi sporo wylatuje, bo zaczęłam je hartować ale ale taka pogoda że dużo wypada ;/ grzesinki coś się spsuły a goździki porażka...ale one w ogóle jakieś takie maleństwa i w ogóle nie rosną... już wiem że szkoda się z nimi bawić... właśnie w tym roku sieję dużo żeby przetestować co warto... i jak zwykle niezawodna okazała się lobelia... po pikowaniu słońce jej nie straszne i od razu rośnie... no i ucieszyła mnie też kobea bo dałam jej w tym roku kolejną szansę i mnie zadziwiła bo na 10 mam 7 pięknych okazów

Męczennice mam 3 z 5 i też pięknie rosną

także ogólny bilans nie jest zły, jutro mam zamiar też sporo posiać... a i kleome po ponad miesiącu się obudziła i kiełkuje ;/ wyniosłam ją osatnio do chłodniejszego pokoju i spisałam na straty a tam skiełkowała...może woli chłód

Tak się wtrące ... regale kojarzy mi się z wyłącznością na coś...
ale
jest rzeczywiście lilia regale
Może o tę chodzi?
http://www.kwiatowe-cebulki.pl/product_ ... cts_id=103
ale
jest rzeczywiście lilia regale

http://www.kwiatowe-cebulki.pl/product_ ... cts_id=103
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ok w takim razie babka posiada lilium regale 'Album"snowflake pisze:tak jest lilia regale - lilia królewska i regale nie = się liliaEdytaB pisze:Ala - ja w nawiazaniu do rozmowy u Joli - czy regale to stara nazwa lilii tak jak mówią na dalje georgińje? Bo prawie się z babką pociełam, ze jej regale to właśnie lilje