Krzysiu a po co towarzystwo hostom? Bo rozumiem, że hosty jendak na pierwszym planie?
Ja bym nic nie dosadzała... a jakbym musiała... to coś białego.. neutralnego... ne wiem juka, tuberosa, świecznica.. coś co nie będzie odwracało uwagi od host a podkreśli ich urodę
Bishop już tak pięknie kwitną kwiaty u Ciebie. U mnie w niedziele jeszcze pączki były. Jutro sprawdzę ale na pewno jeszcze się nie rozwinęły.
Do Host pasują rododendrony,azalie,tawułki, paprocie, parzydło leśne i koreańskie, świecznice,kokoryczki, pluskwica,anemony japońskie,jarzmianki,tiarella, przetacznik,........
Kaśka
Kasiu, skoro w niedzielę były pąki, to dziś są kwiaty. Na pewno. A u Ciebie wszystko inne szaleje, nawet naparstnica Hosty rosną między Rh a tawułkami, czyli podświadomie trafiłem
Krzysiu! Ogromniaste u Ciebie kwiaty! Takie na całego! No, to się nie dziwię, że Tobie się wydaje, że "tak wszędzie"...Napasłeś oczy takim widokiem. Oj to niemal kolecji jeść nie trzeba Ja jeszcze czekam na swoje...Aż się nie chce wierzyć, że już nie jest biało...!
Witaj Krzysiu wiosna u Ciebie piękna .
Mam nadzieje że z dnia na dzień będzie więcej .
Szkoda że tak gorąco bo kwiaty kwitną tylko krótko
i zaraz przekwitają ,najlepiej jakby było z 15oC
wszystkim nacieszylibyśmy dłużej .
Genia
Śliczne kwiaty. Udały Ci się te wczesne tulipany. . U mnie kwitną też hiacynty, pierwiosnki, cebulice i żonkile. Tulipany ciągle stoją w pączkach a na narcyzach jeszcze nawet pączków nie widać. Może to i dobrze, że kolejno wchodza w kwitnienie, bo dłużej będzie trwało. Krzysztofie strasznie mi namaciłeś w głowie tą swoja cudną, białą magnolią Przed świętami juz nie zdążę ale po świętach, kto wie...
Sztuczne hiacynty !
Niech będą sztuczne ale jakie piękneeeee,
ciekawie zapowiada się ten kolor - chyba "bungurd "
Poczekamy zobaczymy ,chyba już w święta jak nie zapomnisz o forum przy świątecznym stole