Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi czy już rozkwitło coś nowego ?
Ty masz tyle różności, to pewnie znów coś otwiera swoje kwiatki.
Ja dostałam trojeść w zeszłym roku od Emila i też dopiero zauważyłam, że coś się w doniczkach małego zieleni, a moje stoją w szklarni.
Może trzeba jeszcze poczekać aż wyjdą, bo po prostu na nie jeszcze za wcześnie.
Ja dostałam trojeść w zeszłym roku od Emila i też dopiero zauważyłam, że coś się w doniczkach małego zieleni, a moje stoją w szklarni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Was kochani, i przepraszam że odpowiadam z poślizgiem...
Po prostu, nie wyrabiam czasowo.
Aniu, ja wczoraj z ciekawości rozgrzebałam trochę zimię, i zobaczyłam że powolutku coś się zaczyna dziać.
Mam nadzieję, że teraz już szybciej ruszy.
Tak jak już pisałam Ani, trzeba być dobrej myśli.
Izuś, na działce zmienia się z godziny na godzinę.
W niedzielę po południu narcyzy były jeszcze w pąkach, a pod wieczór już rozkwitnięte.
Tak samo i z tulipanami.
Dzisiaj pewnie będzie jeszcze ładniej.
Jest mi bardzo miło, że podoba Ci się mój ogród i jest dla Ciebie inspiracją.
Jeśli będziesz miała jakieś pytania w sprawie Gimpa, chętnie odpowiem - jeśli oczywiście będę potrafiła.
Ja teraz zgłębiam Corela PSP.
Ma więcej możliwości, ale to już nie na tym forum...
Oj...gdyby ten dzień tak szybko nie zleciał i doba się wydłużyła...
Tak Grażynko, na trojeść trzeba jeszcze zaczekać, one dość późno zaczynają wegetację.
To prawda, korony idą jak burza.
Niedługo zakwitną, bo pąki są już spore.
Nie wszystkie jednak...mam mnóstwo takich , które w tym roku nie zakwitną...a szkoda...
Halinko, zauważyłam że te cebule które wykopię i wsadzę na jesień, kwitną zawsze.
One lubią latem mieć sucho.
Ale niestety, nie chce mi się tego robić, za dużo tego i potem mam problem gdzie je powsadzać.
Tam zawsze jest cieplej i szybciej wszystko kwitnie.
Córka ostatnio mi mówiła, że u was już kwitną drzewa i magnolie - ma je za oknem...
A co do zdjęć, to chyba nie będę ich już upiększać, bo to czaso i pracochłonne.
Dziękuję wszystkim za odwiedzenie mojego ogródka i zapraszam ponownie.
Po prostu, nie wyrabiam czasowo.

Amlos pisze:Ślicznie dziękuję Gabi, za bardzo pocieszające info o trojeści. Odetchnęłam
, bo już zamierzałam spisać ją na straty . No to muszę teraz uzbroić się w cierpliwość ... co w tym fachu, jak widać jest konieczne, ale baaardzo trudne
![]()
![]()
Dziękuję też za zaproszenie ( choć przyznaję się, że bywam u Ciebie cichutko i bez zaproszenia)
Aniu, ja wczoraj z ciekawości rozgrzebałam trochę zimię, i zobaczyłam że powolutku coś się zaczyna dziać.
Mam nadzieję, że teraz już szybciej ruszy.
Izuś, ale my jesteśmy niecierpliwe co...chatte pisze:Przyznam się, że choć na taką własnie odpowiedź dla Ani liczyłam, to czytałam ją z drżeniem serca. Ja też czekam na pierwsze oznaki zycia trojeści ...
Gabi, ale strasznie spodobał mi się ten zwrot: " ...z tego co zdążyłam zauważyć,
a właściwie nic nie zauważyłam... "![]()
Zdjęcia jak zawsze perfekcyjne! I muszę Ci powiedzieć, że Twoja wiosna nie odbiega wiele od wrocławskiej. Tam tylko bardziej rozwinięte tuipany. A u mnie jeszcze nawet pączków nie mają...

Tak jak już pisałam Ani, trzeba być dobrej myśli.
Izuś, na działce zmienia się z godziny na godzinę.
W niedzielę po południu narcyzy były jeszcze w pąkach, a pod wieczór już rozkwitnięte.
Tak samo i z tulipanami.
Dzisiaj pewnie będzie jeszcze ładniej.
Martusiu, witam Cię bardzo serdecznie.Kocina pisze:Gabi - przybiegłam do Ciebie kilka dni temu w poszukiwaniu storczyków tzw. "gruntowych", a znalazłam.. o rany - no Raj po prostuDopiero teraz skończyłam przeglądać wszystkie części.
Przepiękny ogród! Przez dwa weekendowe dni był dla mnie jedną z inspiracji przy wiosennym meblowaniu mojego ogródka. Chciałabym kiedyś móc pokazać takie widoki jak Ty nam serwujesz. No i oczywiście zainstalowałam sobie Gimpa ;) Nie pogniewasz się, jak raz na czas przybiegnę z pytaniem na pw? Teraz już za późno żeby go rozgryzać - zostawiam to sobie na wolniejszą chwilę.
U Ciebie już kwitną tulipany, a ja dopiero dziś przycinałam róże.. Ale moje tulipany już pomalutku pączkująWiosna w końcu naprawdę przyszła!
Jest mi bardzo miło, że podoba Ci się mój ogród i jest dla Ciebie inspiracją.
Jeśli będziesz miała jakieś pytania w sprawie Gimpa, chętnie odpowiem - jeśli oczywiście będę potrafiła.
Ja teraz zgłębiam Corela PSP.
Ma więcej możliwości, ale to już nie na tym forum...

Grażynko, Teraz to już prawie codziennie coś zakwita nowego.kogra pisze:Gabi czy już rozkwitło coś nowego ?
Oj...gdyby ten dzień tak szybko nie zleciał i doba się wydłużyła...
Tak Grażynko, na trojeść trzeba jeszcze zaczekać, one dość późno zaczynają wegetację.
Witaj Halinko.eukomis pisze:Witaj Gabrysiu piękna wiosna u ciebie widzę że pięknie ci wyłażą korony cesarskie,a u mnie w ogóle nie chcą rosnąć i już ich nie kupuję.Chyba ziemia im nie pasuje, w pierwszym roku kwitną a w drugim puszczaja tylko zielone pióropusze. Nie wiem moż ja coś żle robię.
To prawda, korony idą jak burza.
Niedługo zakwitną, bo pąki są już spore.
Nie wszystkie jednak...mam mnóstwo takich , które w tym roku nie zakwitną...a szkoda...

Halinko, zauważyłam że te cebule które wykopię i wsadzę na jesień, kwitną zawsze.
One lubią latem mieć sucho.
Ale niestety, nie chce mi się tego robić, za dużo tego i potem mam problem gdzie je powsadzać.
Eee...no co Ty...Markus...markussch01 pisze:Gabi kwitnie u Ciebie piekniej niz w zachodnich Niemczech a nie zachodniej Polsce![]()
Zaczarowany ogrod- bez dwoch zdan![]()
Masz tych wszelakich kwiatow wiosennych- mnostwo.
Piekne zdjecia,ale piekniejsze to co na zdjeciach![]()
Pozdrawiam Markus
Tam zawsze jest cieplej i szybciej wszystko kwitnie.
Córka ostatnio mi mówiła, że u was już kwitną drzewa i magnolie - ma je za oknem...
A co do zdjęć, to chyba nie będę ich już upiększać, bo to czaso i pracochłonne.
Dziękuję wszystkim za odwiedzenie mojego ogródka i zapraszam ponownie.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witaj Joasiu !joannna pisze:Ja kompleksów nie mam jak do Ciebie zaglądam ,ja to pod ziemie się zapadam i nieistnieje.
Dlaczego masz kompleksy ?
Na pewno i w Twoim ogrodzie jest wiele do podziwiania.
Muszę koniecznie wybrać się do Ciebie i zobaczyć Twój ogród.
Madziu,a byś Ty widziała z jakich pozycji je cykam, to byś się uśmiała...Karolcia pisze:Gabi,czemu pytasz czemu ?Gabriela pisze:Madziu, czemu...?
Zawsze jak do Ciebie zaglądam to siedzę z otwartym pyskiem![]()
Takie cudeńka u Ciebie i jak modelki ustawiają się do zdjęcia
A po drugie, nie wiem co Ty chcesz od Twoich modelek...

Byłam i widziałam...
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Jeny...wiosna jak z innego świata..
...o fotach nie wspomnę.
Gabi wysadzałabyś te pomidory czy nie? Jak radzisz?..bo jak coś to zaraz lecę..kurnia na Twoją odpowiedzialność
Szczypiorek już zbieram, rzodkiewka lada moment, pierwszy zbiór szczawiu..to może można już, jak ktoś musi wjechać z pomidorami do foliaka..ja chyba muszę

Gabi wysadzałabyś te pomidory czy nie? Jak radzisz?..bo jak coś to zaraz lecę..kurnia na Twoją odpowiedzialność

Szczypiorek już zbieram, rzodkiewka lada moment, pierwszy zbiór szczawiu..to może można już, jak ktoś musi wjechać z pomidorami do foliaka..ja chyba muszę

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
No to idę sadzić ..co będzie
Są zahartowane, przynajmniej te największe wykopyrtnę do tunelu. A u mnie rzodkiewka i sałata zawsze razem z pomidorami. Nie czekam, aż zbiorę je, aby wysadzić pomidory. W tym roku zrezygnowałam z ogórków w tunelu. Po raz pierwszy wysieję je w gruncie.

Są zahartowane, przynajmniej te największe wykopyrtnę do tunelu. A u mnie rzodkiewka i sałata zawsze razem z pomidorami. Nie czekam, aż zbiorę je, aby wysadzić pomidory. W tym roku zrezygnowałam z ogórków w tunelu. Po raz pierwszy wysieję je w gruncie.
serdecznie pozdrawiam, judyta.