Jolu gdzieś czytałam, że on powinien być pachnący. Więc powąchaj jutro w słońcu to będziesz wiedziała. Ja mam go w swojej liście chciejstw, ale trudno go zdobyć. Może kiedyś Pozdrawiam
tetraspis też będzie cudny. chcviałabym go kiedyś mieć, właśnie takiego, dwubarwnego. a princess kaiulani mi się podoba, ale chciałabym takiego normalnego, na storczyki.pl widziałam cudnego. miał podobny kolor jak liodoro ale płatki takiego ślicznego kształtu i ładnie ułożone kolory. ty masz fajnie, że możesz zdobyć takie cuda. mi pozostaje tylko 2 razy w roku wystawa. nigdy nie patrzyłam, czy są botaniczne, bo się kiedyś nimi nie interesowałam, ale jakby były kwitnące, na pewno bym zauważyła. wiem, że widziałam kiedyś equestrisy, ale innych nie.
AnnaL luderma.......... jeszcze nie dotarl, cos dlugo trwa. Nie pozostaje mi nic innego tylko uzbroic sie w cierpliwosc ;:8
Tera czekam na tego bialo czerwonego ktöry nazywa sie Phalaenopsis tetraspis 'C1' Mericlone6 . na pewno na kwitnienie jeszcze troche będę musiala czekac ale mi to nie przeszkadza.
Jola ale masz cuda gdzie to wszystko trzymasz ,TY to już możesz robić wystawę kwiatową ja to dopiero mam dwa storczyki mam nadzieję ze się moja kolekcja powiększy.
jolusia, cudny ten biało-czerwony, zreszta w twojej kolekcji nie ma takiego który by mi się nie podobał.Marze o wielu, ale to fajnie mieć marzenia, czasem się spełniaja , a swoja droga gdzie wy kupujecie te wszystkie piękności. , ja jak pierwszy raz chciałam zaryzykowac i licytowac na all, to sie okazało wielkie oszustwo w zniszczonych butach.
Jolu - Twoja Princess Kaiulani v.flava jest śliczna , ale małe sprostowanie - jest hybrydą pierwszorzędową (nie "botanikiem") powstałą ze skrzyżowania: Phal. amboinensis v. flava x violacea v. alba.
A Phal. tetraspis C1 też mam i niecierpliwie czekam na kwitnienie nie mogąc się doczekać tego jak będzie wyglądał.