Męczennica (Passiflora) - uprawa,pielęgnacja cz.2
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Passiflor jak samochodów... pytasz czy zatankować benzynę?; może gaz a może ON? Skąd wiadomo co masz? Spróbuj najpierw zidentyfikować gatunek- i wtedy będzie wszystko jasne.
I tak w ogóle, to żaden z gatunków nie znosi ciemności. I po co do zimnego pokoju? Wiosna już- niech się rozwija, postaw ją normalnie np. na parapecie a za dwa miesiące być może na pole(na dwór).
I tak w ogóle, to żaden z gatunków nie znosi ciemności. I po co do zimnego pokoju? Wiosna już- niech się rozwija, postaw ją normalnie np. na parapecie a za dwa miesiące być może na pole(na dwór).
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
-
- 200p
- Od: 29 lis 2008, o 18:59
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy mogę już wystawic passiflorę?
Jak w temacie,chodzi mi o to,czy passiflorę mogę zostawiac już na zewnątrz nocą?Czy nie będzie jej za zimno?Jaka temperatura będzie dla niej optymalna?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Tomku,a jaką masz odmianę?Ariadna pisze:MOja już się chwyta kratki więc zostaje na stałe na balkonie ma już nie być mrozu może przygruntowe przymrozki wtedy okryję ją kocem i przetrwa ,w zeszłym tygodniu był lekki przymrozek i wszystko żyje nic nie przymarzło.
Pozdrawiam,Kinga.
Kwiaty kwitną bardzo krótko 
Balbinko, owiń pędy na pałąku

Balbinko, owiń pędy na pałąku

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=30768" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak, u mnie tez tak kwitły.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=30768" onclick="window.open(this.href);return false;