Gosiu miałaś rację,to nie świetlówy,a starter(uffff).
Cudowne są takie tycie zbrojniczki...dużo ich ?Marzy mi się takie przedszkole,ale cóż....u mnie dwie baby
Pozdrawiam,Kinga. Na skraju lasu jest mały domek...
Przypadkowo wszedłem na ten temat i musze stwierdzić że warto bardzo ładne akwarium. Ja mam ze swoim obecnie problem i chyba zlikwiduje je na pare miesięcy bo straciłem cierpliowść, chęci. Nie mogę się -pozbyć glonów, kiedyś nawet wywalilem wszystko co miałem w akwarium ( oprócz ryb bo były tylko 2) i je zdezynfekowałem, nowe podłoże, ozdoby i uszedł ledwie tydzień i glonów znów pełno, żadna roślina nie jest w stanie rosnąć- odrazu gniją. Dodam jeszcze, że nie świeci na nie bezpośrednio słonko. Możę coś ktoś doradzi?
Wstawie jutro bo teraz to nie chcę budzić skalarów, mam nadzieje że razem znajdziemy jakieś rozwiązanie bo szkoda mi się rozstawać z akwarium, a mam je już 5 lat (te glony pojawiły się z rok temu jak dokupiłem nowe rośliny i kolorowe podłoże, pokarało mnie).
No właśnie ja w tej samej sprawie...jakieś paskudne gloniska zarastają mi roślinki .Są brązowe,jakby takie pierzaste kuleczki.Aparat mam kiepski,więc raczej ich nie sfocę... .Ratujcie
Co to za paskudy i jak się ich pozbyc?
Aniu....jak tam rybeczki?Nie odzywasz się....nie piszesz....
Pozdrawiam,Kinga. Na skraju lasu jest mały domek...
Kosiarki są stadne, inaczej stają się agresywne. To te srebne długie z czarnym paseczkiem, u mnie największe mają 11cm. Otoski też sobie poradzą. Może podajecie za dużo pokarmów?