Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu widzę , że i u Ciebie piękna pogoda , u nas cały tydzień grzało , rośliny jak zwariowane pędzą do góry . Jest już fajnie i kolorowo , aż miło popatrzeć i serduszko nacieszyć .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Agniesiu! Syn musiał wczoraj iść do pracy, chociaż miał mieć wolną sobotę. Tak wypadło, a ja sama nie prowadzę samochodu
Jedziemy dzisiaj, chociaż w powietrzu wisi deszcz. Moje zielsko już przygotowane do wyjazdu tylko jeszcze do kościółka z palmą na 7.30
się udam
Zosiu miło Cię widzieć u mnie - wiosna to cud, który powtarza się co roku
Jedziemy dzisiaj, chociaż w powietrzu wisi deszcz. Moje zielsko już przygotowane do wyjazdu tylko jeszcze do kościółka z palmą na 7.30
Zosiu miło Cię widzieć u mnie - wiosna to cud, który powtarza się co roku
- amba19

Nie padało Ewuniu. Rano było mgliście i wietrznie. Po południu pokazało się słonko
ale było dość chłodno
Przyjechaliśmy na działkę o 10.30 a jak spojrzałam pierwszy raz na zegarek to była..... 16- ta
Ogarnęłam co nieco i posadziłam liliowce, lilie,cebulki acidantery i białe liatrie. Dostałam od jednej koleżanki trzy orliki - bo moich coś nie widać. A od drugiej - jukę. Porobiłam trochę zdjęć i dzień minął. Jak tam szybko płynie czas...........
Wiosna
Dzień się kończy, słońce chyli się ku zachodowi a my pakujemy się do domu
Przyjechaliśmy na działkę o 10.30 a jak spojrzałam pierwszy raz na zegarek to była..... 16- ta
Ogarnęłam co nieco i posadziłam liliowce, lilie,cebulki acidantery i białe liatrie. Dostałam od jednej koleżanki trzy orliki - bo moich coś nie widać. A od drugiej - jukę. Porobiłam trochę zdjęć i dzień minął. Jak tam szybko płynie czas...........
Wiosna
Dzień się kończy, słońce chyli się ku zachodowi a my pakujemy się do domu- amba19

Tujko na opakowaniu pisało : termin sadzenia kwiecień - maj, ja mam pewne obawy że to trochę za wcześnie ale trudno już się stało. Ja byłam dzisiaj w OBI i nie kupiłam żadnego zielska - chyba nie czuję się dobrze ;:99
na zdjęciu krokusy kwitnące w trawniku, dobrze widać dopiero ma powiększeniu
Ewuniu ja już nie pamiętam jak długo te bukszpany u mnie rosną - ale to już ładnych parę lat. W tym roku jeszcze nie strzyżone
Dodam tylko że one są mojego chowu, ukorzenione z gałązek
na zdjęciu krokusy kwitnące w trawniku, dobrze widać dopiero ma powiększeniuEwuniu ja już nie pamiętam jak długo te bukszpany u mnie rosną - ale to już ładnych parę lat. W tym roku jeszcze nie strzyżone
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Działka na Kaszubach
Witam serdecznie,chciałabym przyłączyć się do wymiany doświadczeń działkowych.Posiadam również działkę w Chrztowie,nazywam to miejsce najpiękniejszym na świecie.Byłam właśnie wczoraj na działce ,jest cudnie.Ziemia i rośliny budzą się do życia.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Kaszub.[/list]
- amba19

Do Księgowej!
Witaj kochana , bardzo się cieszę że na naszym forum pojawiła się druga osoba z Chrztowa
Mam nadzieję, że pokażesz nam swój ogród. A wymiana doświadczeń jest zawsze baaaaaaaardzo mile widziana.
Po prostu nie mogę się doczekać kiedy wstawisz zdjęcia
Ewuniu a może wyślesz mi już po Świętach, może nie rób sobie już teraz kłopotu i tak zawsze jest urwanie głowy przed Świętami.

Witaj kochana , bardzo się cieszę że na naszym forum pojawiła się druga osoba z Chrztowa
Mam nadzieję, że pokażesz nam swój ogród. A wymiana doświadczeń jest zawsze baaaaaaaardzo mile widziana.
Po prostu nie mogę się doczekać kiedy wstawisz zdjęcia
Ewuniu a może wyślesz mi już po Świętach, może nie rób sobie już teraz kłopotu i tak zawsze jest urwanie głowy przed Świętami.

- amba19

Jadzieńko - Ty się cieszysz, a ja jestem szczęśliwa, już prawie ją opłakałam, tak długo nie dawała znaku życia(albo ja jestem zbyt niecierpliwa) Ale jak ona by mogła zmarnieć skoro ofiarowana prosto ze szczerego serca.
Ewuniu teraz będę codziennie zaglądać do skrzynki. Ja byłam dzisiaj na Kociewiu - okolice Gniewu. Tam już żonkile w pełni rozkwitu i takie same pączki na kasztanach jak opisujesz. I wiosenny ciepły deszczyk popadał przez chwilę. Wszystko budzi się do życia.
Dziewczyny widziałyście że napisała do mnie Dziewczyna o nicku Księgowa, która też ma działkę w Chrztowie? Jeszcze trochę a zbierze się nas taka sama silna ekipa jak z Wrocławia
Na zdjęciu - zawilce znad jeziora

Ewuniu teraz będę codziennie zaglądać do skrzynki. Ja byłam dzisiaj na Kociewiu - okolice Gniewu. Tam już żonkile w pełni rozkwitu i takie same pączki na kasztanach jak opisujesz. I wiosenny ciepły deszczyk popadał przez chwilę. Wszystko budzi się do życia.
Dziewczyny widziałyście że napisała do mnie Dziewczyna o nicku Księgowa, która też ma działkę w Chrztowie? Jeszcze trochę a zbierze się nas taka sama silna ekipa jak z Wrocławia
Na zdjęciu - zawilce znad jeziora