Na moje też najlepiej skutkuje tupanie a wtedy uciekają gdzie tylko mogą
Aniu Ty już do mnie tyle razy zajrzałaś a ja jeszcze nie, ale jestem prawie w połowie czytania Twego wątku więc myślę że niedługo skończę czytać i napiszę coś ciekawego Na chwilę obecną mogę powiedzieć że bardzo ciekawie jest u Ciebie Koty nie lubią wody więc to pryskanie na pewno skutkuje
Fajny pomysł z tym spryskiwaczem
Tylko że ja mam persa,ma dużo sierści i jak go tak spryskam to się pokudli i potem będe go czesać jak wyschnie Nie wiem czy gra warta świeczki Ale spróbuję tej metody...
Lamia pisze:Fajny pomysł z tym spryskiwaczem
Tylko że ja mam persa,ma dużo sierści i jak go tak spryskam to się pokudli i potem będe go czesać jak wyschnie Nie wiem czy gra warta świeczki Ale spróbuję tej metody...
Lamia nie po całości go pryskaj po pyszczku ... po nosku ...
Aniu i ja zajrzałam do Ciebie. Widzę, że zastanawiasz się nad nowymi nasadzeniami. Nie pisałaś, jakie warunki świetlne panują w Twoim ogrodzie, a te trzeba brać też pod uwagę, np funkia - hosta woli cień, zaś lawenda - słońce. Lepiej uwzględnij to w planach, bo potem będziesz sie dziwić, że coś nie tak, albo przesadzać, jak ja .
Witaj Elżbietko
U mnie prawie cały dzień jest słonecznie w ogródku Czyli funkia się nie nadaje bo cień miałaby dopiero pod wieczór A widzisz jednak nie wzięłam tego pod uwagę ale gapa ze mnie Dziękuję za informacje
A może pomyśl nad posadzeniem krzewu, czy drzewa ozdobnego, niezbyt dużego, które da trochę cienia - funkie są piękne, trudno z nich zrezygnować. Pamietaj, że ogród dojrzewa i zmieniają się w nim warunki.
Chyba to niej jest dokładnie tak do końca z tymi hostami jak mówią... moje rosną w glinie, a ponoć wolą próchniczną i w pełnym słońcu.... i nie narzekają, czują się tam całkiem dobrze, kwitną i rozrastają się jak wściekłe. Będę niedługo je dzielić, bo mam tylko 1 taką sporą kępkę, a chciałabym mieć więcej.
Witam Cię Aniu w ten piękny poranek chciałbym Ci powiedzieć ze ja też
wsadziłam funkie przy oczku w pełnym słonku i na słabej ziemi chociaż trochę
podłożyłam lepszej po pierwszym lecie przeniosłam w inne miejsce były bardzo
marniutkie zobaczę jak będzie teraz
Witaj Aniu! jeśli chodzi o funkie to z własnego doświadczenia powiem Ci jeśli gleba jest piaszczysta to powinny rosnąć w cieniu i być podlewane często, ziemia gliniasta dłużej utrzymuje wilgoć .
Troszkę się pogubiłam i już nie wiem czy słonecznie miejsce czy cień lubi funkia ale mimo to warto spróbować a może mi się uda i będzie pięknie rosnąć
Witaj Romciu
Jak miło że zajrzałaś do mnie To jak coś daj znać
Lamio dzisiaj troszkę mało czasu spędziłam w ogródku bo miałam trochę spraw do załatwienia i potem jak wróciłam to zajęłam się sprzątaniem w domu Czekam aż tylko przypłynie więcej gotóweczki i wtedy będą nowe roślinki a tak to w ogródku mam już wszystko przygotowane na sadzenie nowości
Witaj Zuziu
Z tym cieniem u mnie będzie troszkę nieciekawie ale tak jak pisała wcześniej Ela to posadzę ją pod jakimś niedużym drzewkiem i będę ją na tyle częściej podlewać żeby się przyjęła