Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A jak Wam się podobają kolejne przeróbki architektury ogrodowej? W końcu zainstalowałem kratki do pnącz na słupach trejażu. Czegoś mi brakowało na tych słupach całą jesień i zimę kiedy spędzałem czas na działce. W końcu pomyślałem i przy pomocy zaprzyjaźnionego stolarza zrealizowałem swój pomysł. Przy okazji pozdrawiam Pana Stanisława dzięki którego pomocy mój ogród nabiera kształtu. Założyłem też dach z brezentu na altankę. Drewniany dach powstanie do jesieni. Stoi już również huśtawka. Żona z mamą i Igorkiem jako pierwsze sprawdziły jej stan po zimie. Pozostaje tylko zwieźć meble ogrodowe i można będzie w długi majowy weekend urządzić pierwszy tegoroczny grill. Mam nadzieję, że Igorek pozwoli na małą imprezę. Co prawda kiełbaski jeszcze nie je :wink: :D ale tata z mamą i rodzinką chętnie zjedzą grillowaną kiełbaskę i wypiją małe piwko. Na samą myśl już ślinka cieknie. Oto więc kilka zdjęć tym razem prezentuje wykończony trejaż oraz widoki z działki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Ależ Ty jesteś ;Pomysłowy Dobromił;wyszło bardzo fajnie ,a jeszcze jak sie po tym coś będzie piełło ,to efekt znakomity ;:1 ;:1 ;:1
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko posiałem pod kratki nasturcję kanaryjską. Jeśli wzejdzie to kratki przysłoni ładne pnącze o żółtych kwiatkach. Oby tylko wzeszło i chciało rosnąć. :wink:

Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Dobremu ogrodnikowi [a Ty s ie do nich zaliczasz]na pewno żadne ziarenko sie nie zmarnuje.na pewno wzejdzie wszysstko ,potrzeba tylko trochę ciepełka :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A wiatraczek też Jarku wykonałeś sam? Gratuluję zdolności i pomysłowości. :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety Erazmie. Wiatraczek to zakup z lata zeszłego roku, kiedy to byliśmy w odwiedzinach u rodziny. Przejeżdżając przez jedną z miejscowości trafiłem na plac, na którym stało ich dziesiątki, rożnych rozmiarów. Nie mogłem się oprzeć i kupiłem. Teraz ładnie zdobi mi działeczkę.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam pytanie czy można już do gruntu posadzić karpy dalii oraz paciorecznika. Dostałem kilka w prezencie od znajomych działkowców i nie wiem czy teraz jest już odpowiednia pora aby wysadzić je do gruntu. Przy okazji wrzucam kolejną porcję fotek roślinek z mojej działeczki. Robi się coraz bardziej kolorowo. szkoda tylko, ze wrócił chłodek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jarku naprawdę masz wszystko ślicznie urządzone, zagospodarowane i dopilnowane.
Chyba minąłeś się z powołaniem, ale jeszcze nic straconego. Zawsze możesz się przebranżowić. :D :D :D
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jarku bardzo ładnie, zadbana działeczka, całe bogactwo roślin.
Kolorowo u Ciebie bardzo, a to dopiero wiosna. :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
broniusz
---
Od: 24 mar 2006, o 21:18

Post »

Jeżeli masz dalie które mają już pierwsze listki to poczekaj, bo mrozek przyszedł. Jeżeli nie jest jeszcze rozwinięta to nie ma kłopotów, nic się dali w ziemi nie stanie.
Broniusz
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Piękna działka ;:215
I jak miło popatrzeć na wiosenne kwiaty, które u mnie już przekwitły :(

Ale i tak najpiękniejszy kwiatuszek to Igorek ;:2
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D Pozytywnie zazdroszcze tych pergoli- niestety choć mi się marzą- kupić drogo, a moje chłopaki pracują dużo i nie mają kiedy mi takich zrobić... Ale sobie pooglądam u ciebie ...i już dobrze :wink: :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zajrzałam tu spacerkiem i jestem pełna podziwu dla Ciebie Jarku :shock: .
Jeszcze tak niedawno zaczynałeś kompletować rośliny, a teraz masz ich
niemałą kolekcję. :D I są śliczne !
Co jest na 9 fotce (między rojnikiem, a narcyzami) ?

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu dziękuję, ze Ci się podoba. Co do zmiany branży to jeszcze bardzo długa droga przede mną, abym mógł uważać się za dobrego doświadczonego działkowca.

Agrażko dziękuje. :D

Doroto T. ja też tak sądzę, ze najładniejszy kwiatek to mały Igorek.

Nelu to fakt, kupić wychodzi drogo. Moje robił znajomy stolarz. Wyszło taniej niżbym kupił. chociaż policzywszy wszystko to też był spory koszt. Ale cóż wszystkiego przeliczać na pieniądze sie nie da. Jak to się mówi coś za coś. :D :D :D

Aniu to fakt, działka się zmienia i roślin przybywa. nie ukrywam, ze dzięki sporej części forumowiczów udało mi się zdobyć piękne roślinki , które dziś rosną w moim ogródku a już jutro będą go pięknie zdobić. na 9 fotce to trzmielina. Dokładnej nazwy nie pamiętam niestety.

Przy okazji serdecznie dziękuję (przepraszam za kolejność - jest ona zupełnie przypadkowa) dla: Agrażka, Amlos, KaRo, Nemo56, Mariola54, Stokrotka 1234, ANETA, Ewelina, Mirabilis, Anulka, Erazm, SATI, i Anya dzięki którym moja motywacja do pracy na działce jest większa a świat, który mnie otacza przy codziennej pracy jest coraz piękniejszy. Mam nadzieję, ze nikogo nie pominąłem.

Dziś pokażę kolejny tulipanek, który rozpoczął kwitnienie. To odmian Rococo. Czyż nie jest zjawiskowo piekny? Jeszcze 3 gatunki wkrótce zakwitną. Ich zdjęcia wkrótce.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Naprawdę jest co podziwiać :shock: , śliczna działeczka z pięknymi kwiatuszkami , i tak czysciutko i wszystko na miejscu tak lubię :wink: , a roślinki odemnie niech rosną zdrowo i rozrastają się , abyś i Ty mógł kiedyś się nimi z kimś podzielić ;:54
i mam jeszcze do ciebie pytanko , czy znasz może nazwę tego iglaczka na zdięciu nr 12 , pani u której kupiłam powiedziała mi że to świerk , ale odmiany to już nie znała :( ,
a ja na iglakach też się nie znam :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”