Na wsi u maakity cz.1
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu bój się Boga, co ty wypisujesz. Chyba byłam niespełna zmysłów albo pomyliłaś z tojeścią, którą w istocie lubię.
Bo to jest chwast, wredny ekspansywny, wszystkie nieużytki w Małopolsce są przez to zajęte, wypiera rodzime gatunki!Ave pisze:a u mnie traktowana jest jak chwast
Podobno są zwolennicy, no i sadzą to w wiadrach dla powstrzymania ekspansji.jollla500 pisze:Ewciu ją kiedyś sprowadzono do Polski ale tak się rozprzestrzeniła u nas że tak właśnie niektórzy ją traktują. Ale są też jej zwolennicy i mają ją w ogrodzie![]()
Ciekawe co na to Madzia
Bardzo dobrze zrobiłaś z nawłocią, nie ma czego żałować tylko cieszyć się i sprawdzić, czy na pewno pozbyłaś się wszystkiego.Agawa pisze:Jolu , właśnie ta roślina rosła na mojej działce, ale myślałam, że to chwast![]()
i się pozbyłam![]()
Magdo, siałam sasankę z zakupionych nasion, ale niestety efektu nie było,nic nie wzeszło.
Teraz sasankę dostałam, więc będzie mnie cieszyć wiosną
Nie wiem dlaczego nie wzeszły sasanki, a jakiej firmy były nasiona?
Jolu nie składaj takich strasznych propozycji nikomu, a jak już musisz to moze nie u mnie w wątkujollla500 pisze:Dziewczyny jak Wam się podoba to Wam podeślę ile chcecie

Halinko proszę CIę zrezygnuj z tego chciejstwa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Naw%C5%82o ... kanadyjska
http://www.encyklopedia.servis.pl/wiki/ ... _inwazyjny
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Madziu napisz proszę jak się ma twoja jeżyna bezkolcowa.
Moja sporo przymarzła,nie okrywałam jej.
Moja sporo przymarzła,nie okrywałam jej.

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadza się.. U mnie sąsiadka posadziła - cała zachwycona. A ja teraz spokoju nie mam, że przelezie do mniemaakita pisze:Jolu bój się Boga, co ty wypisujesz. Chyba byłam niespełna zmysłów albo pomyliłaś z tojeścią, którą w istocie lubię.
Bo to jest chwast, wredny ekspansywny, wszystkie nieużytki w Małopolsce są przez to zajęte, wypiera rodzime gatunki!Ave pisze:a u mnie traktowana jest jak chwast

- maakita
Asiula no właśnie, wszędzie tego pełno.
Jola, spokojnie zdjęcie pięknie i niech ta nawłoć na zdjęciu tylko pozostanie, a słonecznik jeszcze piękniejszy
Aniu ciężko mi oszacować straty, bo jeszcze do niej specjalnie nie zaglądałam, raz tylko zajrzałam kontrolnie to wyglądało mi to dobrze. Ja moją jeżynę okryłam gałęziami jodłowymi, a na czas wielkich mrozów przykryłam szmatami. Jak do tej pory gałązek jodłowych jeszcze nie pościągałam. Jesteś pewna, że masz takie duże szkody?
Halinko i niech tak zostanie, bo Cię sąsiedzi przeklną.
Jola, spokojnie zdjęcie pięknie i niech ta nawłoć na zdjęciu tylko pozostanie, a słonecznik jeszcze piękniejszy

Aniu ciężko mi oszacować straty, bo jeszcze do niej specjalnie nie zaglądałam, raz tylko zajrzałam kontrolnie to wyglądało mi to dobrze. Ja moją jeżynę okryłam gałęziami jodłowymi, a na czas wielkich mrozów przykryłam szmatami. Jak do tej pory gałązek jodłowych jeszcze nie pościągałam. Jesteś pewna, że masz takie duże szkody?
Halinko i niech tak zostanie, bo Cię sąsiedzi przeklną.
- maakita
Iza, no nie wiem, nie wiem...
Ja od wtorku ledwo żyję. Kopie, kopie i jeszcze raz kopię. Krokusy już przekwitają, zaczynają pierwiosnki i stokrotki. Strat jak na razie chyba nie będę miała jakiś wielkich, jak na razie jedna róża coś "mocno śpi", tak, że nie wiem, czy się obudzi. Reszta jak na razie w lepszym lub gorszym stanie, ale żyje. Ciągle się boję przymrozków, które mogą narobić dużo większe szkody niż zima.
Ja od wtorku ledwo żyję. Kopie, kopie i jeszcze raz kopię. Krokusy już przekwitają, zaczynają pierwiosnki i stokrotki. Strat jak na razie chyba nie będę miała jakiś wielkich, jak na razie jedna róża coś "mocno śpi", tak, że nie wiem, czy się obudzi. Reszta jak na razie w lepszym lub gorszym stanie, ale żyje. Ciągle się boję przymrozków, które mogą narobić dużo większe szkody niż zima.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - przyszłam popatrzeć na wiosnę u Ciebie i powiem tylko tyle - o mało wczoraj sobie nawłoci nie kupiłam
W malutkim wiejskim ogrodniczym była ............
Dziś robię spacerek po moich ulubinych ogrodach
Ponieważ wieczorem wyszłam na ośnieżony jeszcze Kamiennik - to nogom sie spodobało i .. idziemy dalej

Dziś robię spacerek po moich ulubinych ogrodach

Ponieważ wieczorem wyszłam na ośnieżony jeszcze Kamiennik - to nogom sie spodobało i .. idziemy dalej