Ogród Ewy F
Alu! Kolorowe rabaty też są piękne.Przy dużej ilosci materiału wyjsciowego ta sama rabata może miec inna kolorystykę wiosenną -letnią ,a inną jesienną Zresztą rabaty monochromatyczne wymagają w moim odczuciu większej przestrzeni,bo muszą byc oddzielone zielenią lub inną nawierzchnią od pozostałej cześci. bo wygladaja smutno w stosunku do pozostałej częsci kolorowejMasz piękny rząd piwonii i on może bycć poczatkiem rabaty w 2 lub 3 kolorach dosadzanych rytmicznie
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Witaj Ewciu. Podziwiam jeszcze raz Twoje lilie i irysy. zresztą cały ogród jest piękny.
Chcę zapytac jak długo rosną lilie i irysy u Ciebie? Ja też mam działkę z glebą VI klasy i próbuję ją urządzac. Zamierzam w tym roku posadzic lilie i powiększyc kolekcję irysów. Pozdrawiam Cię serdecznie.

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Ufff!!!!Zasapała się ,ale w końcu przyszła i do naszego ogrodu .Krokusy momentalnie to wykorzystały
Cynthio! Na tył bym poszukała bladorożowych lub białych roż historycznych,a z przodu dyptam,bodziszki,gożdziki
Grazynko!W tym ogrodzie lilie i irysy rosną od 6-8 lat,co nie znaczy ,,,,,,,ze mam je tak krótko
Grazynko!W tym ogrodzie lilie i irysy rosną od 6-8 lat,co nie znaczy ,,,,,,,ze mam je tak krótko
Dalo! Zaglądam do Ciebie,chociaż śladu nie zostawiam.nNc dziwnego,ze tęsknisz za latem jak nawet żonkile u Ciebie juz kwitną,a wiosnę widzę miesiącWszystko w swoim czasie.Nie ponaglaj.
u Ciebie wiosna w pełni..piękna i kolorowa.. jak cały Twój ogród
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Oj,Ula,Ula!!!Ledwo drgnęło,aTy mówisz,że kolorowo.Ale najbardziej czuję wiosnę w palcach i nadgarstkach.
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj..przyłączę się do zachwytów nad Twoim ogrodem. Uzmysłowiłam sobie jedną rzecz.Do tej pory kupowałam po 1 maksymalnie 2 szt "czegoś tam" i za duża różnorodność.Na początku chce się wszystko dopiero potem wszystko się klaruje.
U nie w jednej części ziemia dobra a w drugiej sam żółty piasek.Kopce które wykopuje kret wyglądają jak słoneczniki.I coś z tym muszę zrobić.Będę podglądała u Ciebie :P
U nie w jednej części ziemia dobra a w drugiej sam żółty piasek.Kopce które wykopuje kret wyglądają jak słoneczniki.I coś z tym muszę zrobić.Będę podglądała u Ciebie :P
Cześć Aszka!Zajrzalam troche do Ciebie.Masz sporą działkę do zagospodarowania i rzeczywiście przy tej powierzchni można rozważyć wprowadzenie kilku krzewów jednorodnych na przegrodę lub jako skupisko ewentualnie zastosowanie rytmicznych nasadzeń celem uspokojenia kompozycji .Piękną masz hortensję pnącą.Ja kilka lat kupowałam,ale nie udało mi się jej utrzymać