Brzoskwinia - opryski cz.1
Brzoskwinia - opryski cz.1
Witam
Zakupilem sobie odmiane Harnas i Inke i mam pytanko czym teraz opryskac przeciw tej chorobie ?
Czy lepiej wstrzymac sie i zrobic to ewnetualnie jesienią?
Zakupilem sobie odmiane Harnas i Inke i mam pytanko czym teraz opryskac przeciw tej chorobie ?
Czy lepiej wstrzymac sie i zrobic to ewnetualnie jesienią?
- janusz
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 maja 2005, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Brzoskwinia - kedzierzawośc lisci
syllitwierch pisze:Witam
zawsze na przedwiośniu.Czy lepiej wstrzymac sie i zrobic to ewnetualnie jesienią?
Janusz
ogród bez winorośli to nie ogród...
Choroba brzoskwini
Witam wszystkich serdecznie
Na poczatek chcielem powiedziec - a wlasciwie napisac - ze w sparwie ogradnictwa jestem laikiem, ale postanowilem opiwkowac sie ogrodem i po malu zaczyna sie wdrazac ! (moze beda ze mnie ludzie : )
Choroba ktora chcielem opisac wystepuje u brzoskwini
objawia sie tym ze zielone listki staja sie czerwone zwijaja sie tak ze tworza sie czarne kluki i usychaja, czasami nawet nie dokonca sie rozwijaja a juz gina
nie moge zamiescic zdjecie z przyczyn technicznych
mozliwe ze ten temat juz gdzies zostal poruszony - z gory dziekuje za odpowiedz
Bardzo proszę o uważniejsze pisanie swoich postów - chodzi o czytelność, tak jak prosimy w regulaminie .
Podam oznaczenia naszych skrótów - przypominających piszącemu o :
liternictwie = /lit.
ortografii = /_o.
Dziękuję. Admin
Na poczatek chcielem powiedziec - a wlasciwie napisac - ze w sparwie ogradnictwa jestem laikiem, ale postanowilem opiwkowac sie ogrodem i po malu zaczyna sie wdrazac ! (moze beda ze mnie ludzie : )
Choroba ktora chcielem opisac wystepuje u brzoskwini
objawia sie tym ze zielone listki staja sie czerwone zwijaja sie tak ze tworza sie czarne kluki i usychaja, czasami nawet nie dokonca sie rozwijaja a juz gina
nie moge zamiescic zdjecie z przyczyn technicznych
mozliwe ze ten temat juz gdzies zostal poruszony - z gory dziekuje za odpowiedz

Bardzo proszę o uważniejsze pisanie swoich postów - chodzi o czytelność, tak jak prosimy w regulaminie .
Podam oznaczenia naszych skrótów - przypominających piszącemu o :
liternictwie = /lit.
ortografii = /_o.
Dziękuję. Admin
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nacisnij przycisk "SZUKAJ" u góry i wpisz "brzoskwinia.
To jest kędzierzawość liści brzoskwiń. Na oprysk już jednak za poźno.
Poczytaj: http://ogrodowy.republika.pl/pliki/chorsad.html Tu są opisane różne choroby w tym brzoskwiń.
Poczytaj: http://ogrodowy.republika.pl/pliki/chorsad.html Tu są opisane różne choroby w tym brzoskwiń.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 maja 2006, o 20:21
Liście brzoskwini
Witam!!! Mam problem z brzoskwinią, otóż drzewko zawsze ładnie kwitnie (chyba że zmarźnie), ale jak już zawiąża się owoce, na liściach pojawiają się wypukłe czerwone plamy po czym część liści opada. Co to może być?? I jak temu zapobiegać?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nacisnij przycisk "SZUKAJ" u góry i wpisz "brzoskwinia.
Pozdrawiam Andrzej.
- karolina7787
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 mar 2007, o 19:30
Kędzierzawość
To kędzierzawość liści brzoskwiń. Powoduje to grzyb który zimuje w postaci zarodników workowych. Do zakażenia dochodzi podczas pękania pąków przy deszczowej i chłodnej pogodzie. Dobry jest SYLIT 65WP. Pozdrawiam