Na działce ewkapaw-2009
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu psi ząb są to cebulki / podobne właśnie do zęba psa / . Sadzi się je jesienią . Ja pierwszy raz zobaczyłam go wiosną ubiegłego roku tutaj na forum . Bardzo mi się spodobał i jesienią trzy cebulki dostałam od koleżanki i już nie pamiętam 3 -4 ostatnie kupiłam w sklepie . Teraz czekam aż zakwitnie .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Olu czy może masz bożykwiat ? ja w ubiegłym roku też dostałam i posadziłam . W miejscu gdzie sadziłam jeszcze nic nie widać - może jeszcze za wcześnie
. Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o ten kwiatek 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo- u mnie pod drzewkiem podobna sceneria jak u Ciebie.Ja też posadziłam je wkoło jabłonki . Trochę chyba jeszcze mniej u mnie kwitnących .A psiego zębu jeszcze wcale nie widać.Nornice go chyba nie zjadły bo sadziłam w pojemniku kilkanascie cebul różnych ale tam jeszcze mało co widać.Muszę jeszcze poczekać.Przyszły tydzień zapowiada się ciepło to wszystko ruszy z kopyta.
Miłej niedzieli.
Maryna. ;:54
Miłej niedzieli.
Maryna. ;:54
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj niedzielnie Ewuniu. Też wczoraj popracowałam na działce, ale pod koniec dnia byłam juz tak zmęczona, że nawet nie chciało mi się robic zdjęć. Jutro również wybieram się na działkę, to trochę porobię fotek. Życzę miłej niedzieli. Muszę jesienią rozglądnąć się za psim zębem bo efektownie wygląda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajny ten psi ząb, muszę sobie zapisać i na jesieni zdobyć 
Strasznie mi sie spodobała ta fotka

Strasznie mi sie spodobała ta fotka
Niestety ja u siebie nie moge tak zrobić, buuuuu, bo pod moją jabłonią ulokowała się chyba nornica - widać wydłubane korytarze i dwa lata temu "coś" wyżarło wszystkie cebule, które tam zasadziłam, od tej pory pod jabłonką nic nie sadzę. W tym roku chcę tam jednak zrobić klomb, może posadzę czosnek i szachownice, to zniechęcę to myszowate paskudztwo...ewkapaw pisze:Jeszcze kilka zdjęć krokusów - one kwitną tak krótko

- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- ewkapaw
Dzisiaj byłam ok. 3 godz na działce . Było dość zimno , słońca zero . Po sobotniej / wieczornej ulewie ziemia mokra , ciężka i bardzo zimna :x . Jestem jednak zadowolona z efektów swojej pracy
- zawsze coś do przodu . Wzruszyłam i podsypałam następne grządki kwiatowe . Dużo jeszcze zostało do zrobienia na działce , a i w domu trzeba zrobić wiosenne porządki
.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Ewuniu,
wpadłam z rewizytą do Twojego pięknego ogródka i widzę, że jest już ładnie uporządkowany i sporo kwiatków u Ciebie kwitnie.
Na ostatnim zdjęciu to chyba omieg - bardzo duże ma już pąki! i niebawem śliczne żółte słoneczka rozświetlą Twój ogród.
Jeśli pozwolisz, powolutku będę zwiedzać Twój ogródek.
Serdecznie pozdrawiam
wpadłam z rewizytą do Twojego pięknego ogródka i widzę, że jest już ładnie uporządkowany i sporo kwiatków u Ciebie kwitnie.
Na ostatnim zdjęciu to chyba omieg - bardzo duże ma już pąki! i niebawem śliczne żółte słoneczka rozświetlą Twój ogród.
Jeśli pozwolisz, powolutku będę zwiedzać Twój ogródek.
Serdecznie pozdrawiam

- ewkapaw
Agnieszko pomidory będą już tylko po jednej stronie - druga strona alejki
Dala zapraszam do mnie , a ja będę wędrować w Twoim ogrodzie .

Dala zapraszam do mnie , a ja będę wędrować w Twoim ogrodzie .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
PRIAM niestety u mnie psi ząb jest dopiero pierwszy rok . Zdjęcie będzie dopiero jak zakwitnie , a wtedy na pewno wstawię zdjęcie 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków