Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewa 30 pisze:WITAJ IWONKO!
NIE TO ŻEBYM TRZYMAM WAS W NIE PEWNOŚCI,ALE Z DNIA NA DZIEŃ SIĘ UCZĘ,MYŚLĘ ŻE ZA KILKA DNI POCHWALĘ SIĘ CAŁYM OGRODEM:)
Ewunia to czekam z niecierpliwością :) ciekawa jestem czy róże kopczykujesz czy owijasz i jak po tegorocznej zimie się mają . Ja w sobotę odwinęłam z otuliny i mają się bardzo dobrze , ę jeszcze tylko troszkę je oczyścić ale czekam na ładną pogodę bo u mnie ciągle pada :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Widzę, ze zakupiłaś skimię - ja jakoś boję się , że ją zmarnuję :( takie dziwne przeczucie .
Masz piękna wierznę , moja jest marna mimo przycinania, jeśli w tym roku dalej będzie taka marna przesadzę ją w inne miejsce.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko te dendrobium trzeba obciąć po przekwitnięciu mam już jedno dendrobium ma niebieskie kwiatki i kwitnął mi przez 3 miesiące teraz wypoczywa i zbiera siły zakwitnie chyba na jesień . Od czasu jak jestem na forum dużo czytam na temat moich kwiatów nie zawsze mogę im zapewnić takie warunki jak potrzebują . Słoneczko pomału zaczyna nieśmiało wychodzić i zaraz rażniej zaczyna się robić . Dziękuję za instrukcję teraz muszę się za nim rozejrzeć . Na liście już jest
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jadziu ale jak obciąć ? całkiem ?Tam obok puszcza młode pędy to tylko te należy pozostawić a resztę obciąć aż po ziemię ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

EdytaB pisze:Widzę, ze zakupiłaś skimię - ja jakoś boję się , że ją zmarnuję :( takie dziwne przeczucie .
Masz piękna wierznę , moja jest marna mimo przycinania, jeśli w tym roku dalej będzie taka marna przesadzę ją w inne miejsce.

dlaczego skimia miałaby się zmarnować ? jest tak trudna w uprawie ? kupiłam bo nam się spodobała Ania kropelka pisała że posiada podobną i że można przechować w zimie w domu.
Zobaczę co się będzie działo :) czy uda mi się ją utrzymać :)
Jeśli chodzi o wierzbę to nie wiem czy ona ma jakieś specjalne wymagania .Ja posadziłam i tak rosną tnę ją mocno i często nawet w porze kwitnięcia - póki co jest wdzięczna :) Jeśli twojej nie odpowiada stanowisko to może faktycznie będzie ci wdzięczna jak ją przesadzisz :)

I dlaczego głośno nie krzyczycie że źle podpisałam zdjęcia :oops:
ufff na szczęście już zmieniłam opisy
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaxp pisze:
EdytaB pisze:Widzę, ze zakupiłaś skimię - ja jakoś boję się , że ją zmarnuję :( takie dziwne przeczucie .

dlaczego skimia miałaby się zmarnować ? jest tak trudna w uprawie ? kupiłam bo nam się spodobała Ania kropelka pisała że posiada podobną i że można przechować w zimie w domu.
Zobaczę co się będzie działo :) czy uda mi się ją utrzymać :)
Jeśli chodzi o wierzbę to nie wiem czy ona ma jakieś specjalne wymagania .Ja posadziłam i tak rosną tnę ją mocno i często nawet w porze kwitnięcia - póki co jest wdzięczna :) Jeśli twojej nie odpowiada stanowisko to może faktycznie będzie ci wdzięczna jak ją przesadzisz :)

I dlaczego głośno nie krzyczycie że źle podpisałam zdjęcia :oops:
ufff na szczęście już zmieniłam opisy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
A u chyba Grzesia siedzi sobie przez całą zimę w ogrodzie pod przykryciem.

Ja miałam na myśli tylko swoje umiejętności a nie rośliny.
Moja babcia przyslowiowy patyk do ziemi włorzyła i drzewo urosło a ze mną już nie jest tak dobrze :(
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Skimia: znaleziona na forum:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ght=skimia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ght=skimia

ja ryzykuję i wsadam swoją do ziemi:-) u mojej mamy normalnie zimuje :-)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NIE Iwonko tylko ten stary pęd kwiatowy. Ta nobile ma kwiaty całkiem inaczej ,a moje dendrobium wypuszcza pęd kwiatowy tak jak cymbidium tylko . W cymbidium się ten pęd zostawia ,a w moim dendrobium po przekwitnięciu się obcina gdyż na nim już nie będzie kwiatka . Póżniej to się tak zarasta jak pokazałaś . Wpadnij do storczykowego tam dziewczyny dokładnie opisują .
małagosia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 sty 2009, o 12:05

Post »

Witam, serdecznie. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu, taki właśnie sama bym chciała mieć, a klony to teraz będą mi się śniły po nocach póki ich oczywiście nie zakupię :D . Jeszcze jedno widziałam że swoje Calle wsadziłaś do donicy i Ixie też, a ja głupia w sobotę posadziłam w ogrodzie, czy mają jakieś szanse na przeżycie? Mieszkam na zachodzie kraju więc może coś z nich wyrośnie.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

małagosia pisze:Witam, serdecznie. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu, taki właśnie sama bym chciała mieć, a klony to teraz będą mi się śniły po nocach póki ich oczywiście nie zakupię :D . Jeszcze jedno widziałam że swoje Calle wsadziłaś do donicy i Ixie też, a ja głupia w sobotę posadziłam w ogrodzie, czy mają jakieś szanse na przeżycie? Mieszkam na zachodzie kraju więc może coś z nich wyrośnie.

Witaj serdecznie Małgosiu :) Miło że ci się podoba moje maleństwo :) Wiele pracy jeszcze mnie w nim czeka. Jeśli chodzi o ixie i calle jak sadziłam w doniczkach ale potem przesadzę do gruntu. Nie jestem fachowcem ale myślę że nie powinno nic im być.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Przywitałam Cię już u siebie :-)

Strasznie sie ciesze na te przesyłkę. Ja tez wcoraj popracowałam i przysykowałam paczuszkę dla Ciebie Słonko!!!!, Dziś po pracy zasuwam na pocztę, albo do kuriera, nie wiem gdzie bedzie szybciej :-)

;:12
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Dobrej nocy wam życzę
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

No proszę ale dospałam :)
Miałam wam pokazać moją wiosnę która wreszcie mnie zaszczyciła w ogordzie , ale okazało się ze córka mi nie zgrała ich na pendraiwa i chyba jutro dopiero załączę , póki co życzę wam miłego
dnia i słonka , które u mnie nie śmiało jedynie zagląda:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj mam nadzieję, ze życzenie się spełni :!:
Miłego dnia
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u mnie super pogoda tylko na chwilkę wpadłam podziękować za odwiedzinki i dalej do obowiązków .
MIŁEGO DZIONKA iSŁONECZKA w załączniku
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”