Storczykowa pisze:piękne storczyki. ale nie powinno się pryskać kwiatów, bo mogą pojawiać się na nich brzydkie plamy.
Pryskam tak moje storczyki odkąd je mam, na dodatek kranówą i nie dzieje się im nic :P
Muszę przyznać, że zakopiańska kranówa jest po prostu rewelacyjna
Dzisiaj zdobyłam dwa nowe storczyki :P
ten pierwszy nie miał, żadnej etykietki i nie wiem co to za okaz mogę jedynie zgadywać, że to miniaturka falka
był w Nowotarskim sklepie budowlanym RCMB, strasznie przesuszony (za to za 19,99) :P może coś z niego będzie
Drugi okaz nabyłam dziś w Castoramie w Nowym Targu :P ten z kolei stał po pachy w wodzie ale go przesadziłam i może też się go da uratować, na stoisku cena widniała 34,- a jak przyszłam do kasy to zapłaciłam 23,- :P ale było moje zaskoczenie ogromne
obydwa cudne. Phalaenopsis ma słodkie, małe kwiatki. ta Cattleyasta ma ciekawy, bardzo wyraźny kolor. ten biały może być miniaturką. ile cm mają jego kwiaty i liście?
Masz piękną kolekcję, a te zeszłoroczne zdjęcia są cudne. Storczyki i takie słońce, którego nie mogę się już doczekać. Biały o mini kwiatkach przypomina jednego z moich, który na dodatek pachnie
Storczykowa pisze:obydwa cudne. Phalaenopsis ma słodkie, małe kwiatki. ta Cattleyasta ma ciekawy, bardzo wyraźny kolor. ten biały może być miniaturką. ile cm mają jego kwiaty i liście?
dzisiaj dostałam paczkę z 2 storczykami z 5 zamówionych :P
podróż zniosły chyba tak sobie bo jeden z nich w stanie nie za dobrym ale mam nadzieję, że dojdą do siebie
Epidendrum Ballerina - już po kwitnieniu (kwiaty ponoć mają być pomarańczowe)
Miltonia Cytrynowa (taka nazwa podana przez sprzedającego) - niestety kwiaty nie wytrzymały chyba podróży albo po prostu przekwitają