Dala-mój piękny ogród cz.2
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gunnera chyba co roku zaczyna od nowa. Więc jeśli przeżyła Ci zimę, to pod koniec lata juz będzie potężna. Jeśli Ci wody starczy 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Dalu, i ja marzę o gunnerze. Oczyma wyobrazni widzę ją przy oczku. Zamówiłam ją na początku marca, ale jeszcze jej nie przysłali. Oby dobrze zniosła przesyłkę.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Alinko,
moją gunnerę zamówiłam w zeszłym roku póżnym latem. Zdążyła mi się ładnie ukorzenić i puściła kilka listków, ale nie były zbyt duże.
Posadziłam ją na trawniku, tak, żeby miała dużo miejsca do rozrastania się.
Przeczytałam, że ona b. póżno wznawia wegetację i dopiero wypuszcza liście w maju, ale one rosną w błyskawicznym tempie. Zobaczymy
moją gunnerę zamówiłam w zeszłym roku póżnym latem. Zdążyła mi się ładnie ukorzenić i puściła kilka listków, ale nie były zbyt duże.
Posadziłam ją na trawniku, tak, żeby miała dużo miejsca do rozrastania się.
Przeczytałam, że ona b. póżno wznawia wegetację i dopiero wypuszcza liście w maju, ale one rosną w błyskawicznym tempie. Zobaczymy

Witaj Dalo, ja też w ubiegłym roku posadziłam gunnerę. Jeszcze jej nie odkrywałam, bo u mnie na północy najgorsze są te majowe przymrozki. Moja też wypuszczała ładnie listki, ale były one dość małe . W tym roku mam zamiar ją często nawozić i oczywiście podlewać, jeżeli przezimowała... Mam taką nadzieję.
U Ciebie krokusy w pełni kwitnienia, a u mnie dopiero pokazują kolorowe łebki.
U Ciebie krokusy w pełni kwitnienia, a u mnie dopiero pokazują kolorowe łebki.