Mały ogródek basowej cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze:...Mam nadzieję , że wszystkie rośliny rzeczywiście szybko się rozrosną , to wtedy może jakoś to będzie wyglądało! Widziałaś Aniu ogród Doroty T ,też z wrocka? Jeśli nie , to proponuję Ci go zwiedzić! U Doroty - to dopiero ten kamień i rośliny wyglądają!
Aż poleciałam ten kamień oglądać, faktycznie ma pięknie. Ale zobaczysz u siebie wiosną, jak to się wszystko ubarwi i zazieleni, sama będziesz leżeć na leżaczku z rozdziawioną japą :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Obyś miała rację ,Aguś!
A póki co , kopię na razie , bo musiałam przygotować pod Rh.....Mam nadzieję ,że jutro je przesadzę!
Wszystko , co potrzebne zgromadziłam. Może pogoda dopisze? :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosienko. To jeszcze wszystkich łupów nie posadziłaś? ;:112 . To co Ty robisz przez cały dzień. :;230
Pojechałam dziś sadzić na mojej działce, lecz poza bratkami nic więcej nie posadziłam, gdyż potwone błocko. U mnie po deszczu musi co najmnie dobę ziemia obsychać aby można było coś robić. Miłego wieczoru życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Obyś miała rację ,Aguś!
A póki co , kopię na razie , bo musiałam przygotować pod Rh.....Mam nadzieję ,że jutro je przesadzę!
Wszystko , co potrzebne zgromadziłam. Może pogoda dopisze? :lol:
To miałyśmy podobne nieco zajęcia bo związane z Rh :) ja kupiłam phmetr mierzyłam im glebę i potem zakwaszałam siarczanem magnezu. Jutro to samo robię przy borówkach.
Duże doły kopałaś?? Moje nie miały porządnie przygotowanej gleby bo sadzone były nie przeze mnie, ale potem im podsypywałam kwaśnego torfu, kory, nawozów konkretnych.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj , Ado! :P
Czytałam , czytałam i zdjęcia oglądałam! :lol: :lol: Ambitnie podeszłaś do tematu!Ja doszłam do wniosku ,że moje zakupy mogą poczekać sobie jeszcze jeden dzień , skoro są w doniczkach!Ale jutro , bez względu na pogodę , sadzę bratki i fiołeczki! :D

Aguś , powiem tak: wydawało mi się że dosyć "porządne" doły kopałam , ale dochodzę do wniosku , że może za mało torfu kwaśnego sypałam.... :oops: Za mało kory , brak nawozów....Dopiero parę dni temu bardzo dokładnie przeczytałam tematy dotyczące Rh. I postanowiłam zadziałać!Są w niezłej formie,więc pomoru nie będzie , ale pH muszę szybko obniżyć .We wtorek , jak byłyśmy z dziewczynami w Kwiatonie - dostałam siarkę granulowaną. Jutro , skoro świt ( 9 rano :oops: :lol: ) biorę się za robotę.
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Skoro jeszcze nie ma świtu to może wstrzymaj się z sadzeniem rododendronów i kup sobie do nich szczepionkę. Najlepiej "szczepić" podczas sadzenia.
Czy Twoje śnieżyce zakwitły? Ja się rozglądam i jakoś ich u mnie nie widzę a nie mogę sobie przypomnieć gdzie je posadziłem. Może masz jakieś malutkie zdjęciątko?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgoś widzę, że ostro wzięłaś się doroboty.
Ja też dzisiaj po raz pierwszy wyszłam do ogrodu. Sezon rozpoczęty. ;:215
Nawet udało mi się zrobić kilka fotek pierwszym kwiatkom.
Podpisuję się pod tym co napisał Przemek - fotki proszę. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Małgosia padła pewnie jak pies Pluto :;230

Poległa na placu boju z roślinkami :;230
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku zdjęć śnieżycy nie mam , bo jeszcze nie kwitnie! :twisted: Na razie wypuściła listki ( jeśli mam dobrze oznaczone miejsce)...I już się trochę wkurzam , bo chyba powinny już kwitnąć?Jutro je dokładnie obejrzę ,może już jest jakiś pączuszek ...
Rh właśnie dzisiaj przesadziłam - zmieniłam im miejsce i tym razem dałam duuużo torfu.Czytałam ,że szczepionkę można zastosować też później , jak już rosną. I myślę ,że dobrze zrobiłam ,bo jak się okazało po ich wykopaniu - torfu nie było praktycznie wcale ( jak to się stało - nie wiem - chyba wyparował). I jak one miały w tym rosnąć?Toż to jawny sadyzm z mojej strony!Jutro dam im nawozu dolistnego i niech sobie radzą! :lol: Jak trochę dojdą do siebie - dam im szczepionkę.Dzięki Przemku ,że wpadłeś i poradziłeś :P

Grażynko - cieszę się ,że wreszcie możesz rozpocząć sezon w ogródku!Zaraz lecę oglądać zdjęcia!

Mariolu-jeszcze żyję ,ale narobiłam się dzisiaj jak dziki!Nawet nie chce mi się zdjęć wstawiać....Pewnie jutro to zrobię tym bardziej ,że jutro będziemy kończyć sadzić zakupione sosny i świerki.Obfocę wszystko i hurtem wstawię.Od wczesnego ranka zaczęłam dziś pracę w "ogrodzie" - nóg i rąk nie czuję....
Ale paczka z cebule.pl przyszła i osłodziła mi ciężki żywot rolnika! :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ot, chłopka małorolna :;230 Oraj Małgosiu, oraj, ajak skończysz u siebie zapraszam do mnie. Po takiej zaprawie te kilka metrów to będzie dla Ciebie pikus :P
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jak u Gabi się wyrobisz to zapraszam do mnie :;230 :;230 :;230 - tym bardziej, że bez czeka na Ciebie.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matko!Dziewczyny , chyba listę zrobię , kiedy , do której z Was , i co jest do roboty , bo mi się wszystko pomiesza! :lol: :lol: :lol: A podobno z bezczynności się w łebku.......miesza. :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O wykorzystywaczki paskudne !! Uważaj bo Cię zaprzęgną do roboty i karku nie wyprostujesz do maja :lol: :lol: :lol:
Odwaliłaś kawał dobrej roboty !! Teraz powinny rosnąc bezproblemowo. Będę zaglądać w poszukiwaniu fotek.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki , Aguś , że mnie bronisz przed koleżankami! Widzisz je , jakie mądre?Zamiast przyjechać i pomóc mi ,to.....ech , szkoda gadać! :;230 :;230 :;230

Aguś - jak zakwitną ( a zakwitną , bo jesienią zawiązały pąki ) na pewno wstawię zdjęcia! :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłego dnia życzę bez chmurek i ślicznego słoneczka. I nie przepracuj się za bardzo ;:3 ;:3 ;:3 ;:79
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”