Odmiana pomidora polecana do uprawy w tunelu lub szklarni
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Magduniu a gdzie to wszystko potem wysadzać, no chyba że masz gdzie 

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- MagdaMisia
Nasiona kupione w tym roku, według inf na opakowaniu pakowane w 2008 więc to raczej nie to. Te doniczki z pozostałymi nasionami atuta postawiłam na kaloryferze z nadzieją, że może jeszcze coś to da. Ale za sposób z kaloryferem dziękuję bardzo, wypróbowałam na papryce i rzeczywiście działa świetnie. Poczekam jeszcze do poniedziałku, jak nie to zrobię polowanie na nasiona tego pomidorka i raz jeszcze wysieję. W mojej mieścince ciężko dostępny a na allegro trochę późno.
- elik_49
- 1000p
No to piękny gest zrobisz w czyimś kierunki ale co zrobić z nadwyżką
, ja w tamtym roku też zostałam obdarowana ale chce sama sprawdzić sie w produkcji rozsady, mam problem bo dziwne są listki te właściwe u pomidora malinowy ożarowski , one bardziej przypominają mi listki papryki , są na pewno inne jak u krakowskiego czy bawolich serc, są one najmniejsze ale czy to jest prawidłowe ?

- elik_49
- 1000p
A może im się nasiona pomyliły , bo ten krzaczek naprawdę malo jest podobny do pomidora, laik w tej dziedzinie pyta o takie może dla kogoś nieistotne rzeczy ale dzięki Arisza że mnie troszkę uspokoiłaś.
- MagdaMisia
Nie wiem, czy bawole serca mają podobnie , ale jak zobaczyłam liście ożarowskiego to zastanawiałam się czy nasion z papryką nie pomylili
albo , że ja coś pomieszałam przy opisywaniu pomidorków i papryki 

Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- MagdaMisia
-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
To jest tak zwany liść ziemniaczany, niektóre odmiany taki właśnie mają nieząbkowany.arisza pisze:Nie wiem, czy bawole serca mają podobnie , ale jak zobaczyłam liście ożarowskiego to zastanawiałam się czy nasion z papryką nie pomylilialbo , że ja coś pomieszałam przy opisywaniu pomidorków i papryki
-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
Moravoseed to firma hurtowa, a NohelGarden konfekcjonuje w małe torebki nasiona różnych producentów.MagdaMisia pisze:na mojej 2 kglotta pisze:Też go kupiłam, jakiś olbrzym podobno. To jest z czeskiej firmy Moravoseed i na ich stronie widziałam opis, że do 2kg, na torebce - 1 kg, więc zobaczymy.tez mam czeskie nasiona ale nie Moravoseed tylko Nohel-Garden