Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a to moje roślinki wiosenne które czekają na wiosnę :)
Obrazek
- amarcrinum hawaedii

Obrazek
- amarylis ( kwitnął w kwietni kiedy zakwitnie ponownie ? czy wiecie ?)

Obrazek
- po prawej 3 calle po lewej Aconitum niebieska i biała

Obrazek
- dalie pikowane

Obrazek
- dalie jeszcze sieweczki ( kiepskie) a drugiej jakby części jest5 kiełków cobei oby rosły :)

Obrazek
- ismena

Obrazek
- ixia

dalszy ciąg nastąpi bo fotosik odmawia posłuszeństwa
;:80

Obrazek
-ismena xxl ( cebule wielkie jak amarylisa) obok różowa Incarvillea i jeszcze trykoma

Obrazek
- Eucomis Bicolor

Obrazek
- Arum Italicum

a w kotłowni cebulki crokosmi- dwie odmiany , trzy tawułki już wysokie na ok10-15 cm, irysy dwie odmiany , lilie azjatykie wysokie już na ok 15 cm, mieczyki zielone, mieczyki bordowe i czerwone, mieczyki pojedyncze(nie wiem jaka jest ich nazwa)
i wiele nasion : dzwonki brzoskwiniolisne białe , dzwonki takie pełne ( nie pamiętam nazwy), dzwonki irlandzkie, miechuna, gożdziki dwa gatunki,ostróżka wieloletnia i jednoroczna,lawenda, astry kilka odmian,i chyba tyle być może o czymś zapomniałam
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko ,ale Ty szalejesz gdzie mnie do Ciebie z roślinkami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

No.... Jadziu jeszcze nas zaskoczysz . Masz fajną działeczkę i tyle możliwośći :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Iwonko, wspaniałe zakupy i dorodne sadzonki! Ja kupiłam ixie i jeszcze ich nie zasadziłam :( Czy masz je pierwszy raz? Czy jakieś doświadczenia? Masz może zdjęcia z zeszłego roku ?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ewunia no nie mam doświadczenia i mam je po raz pierwszy.Ale puszczały kiełki i rosły dość intensywnie dlatego posadziłam :) Mam nadzieję że jeśli prawdę mówią o ociepleniu to rychło trafią na swoje miejsce stałe :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Zastanawiam się czy cebulki calli nie za mało przysypałam ziemią :roll:
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko właśnie wróciłam z ogródka była u mnie nawet znośna pogoda to nie to co wczoraj . Rozpoczęłam prace porządkowe a jutro jak dobrze pójdzie to dalej do boju . Ola musi wszystkich mobilizować jak na prezeskę przystało
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ale masz dużo tych piękności,też mam obrazki posadzone w doniczce :wink: :D .
Calle też już sobie rosną na parapecie,może za szybko posadziłam,bo rosną jak szalone :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Iwonko!
Rewanżuje się za odwiedzinki. Ja mam bordowego perukowca i bardzo mi sie podba zwłaszcza jak kwitnie. Ostatnio myślę o nabyciu zielonego. Ładny krzew, prostu w "użyciu". Co do psi zęba to ja widziałam dużo w marketach i sklepach ogrodniczych. Strasznie dużo widzę u Ciebie roślin czekających na wiosne, az mnie zatkało :D

Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

hal1959 pisze:Iwonko ale masz dużo tych piękności,też mam obrazki posadzone w doniczce :wink: :D .
Calle też już sobie rosną na parapecie,może za szybko posadziłam,bo rosną jak szalone :roll: :D
Halinko hmm a kiedy posadziłaś calle ? widziałaś moje cebulki ? nie za mało je przysypałam ziemią ?do doniczek je wstadziłam ok 3 tyg. temu ale jakoś akurat one nie garną się zbytnio do życia. Czy coś nie tak ?Może zacząć obficiej podlewać bo na razie je tylko zraszam ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

JAKUCH pisze:Witaj Iwonko właśnie wróciłam z ogródka była u mnie nawet znośna pogoda to nie to co wczoraj . Rozpoczęłam prace porządkowe a jutro jak dobrze pójdzie to dalej do boju . Ola musi wszystkich mobilizować jak na prezeskę przystało

Jadziu ty poranny duszku.Co ty kochana nie możesz spać ? Już widzę że tu buszujesz:)
Ja tu jestem o tej porze bo bratu mojemu zachciało się żartów i dzwonił o 5.30 na pogaduszki ( tak tylko żeby nas obudzić bo on ubierał się do pracy ) i już nie zasnęłam :( ale ty ? No ... ale opowiadaj bo miałaś być na targu :)....co tam- było coś ciekawego ? no i co zdziałałaś w ogródku ? Ja myślałam, że dzisiaj coś zacznę ale jakoś tak pochmurno i nie ciekawie , już w nocy padał deszcz:(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

justynaz pisze:Witam Iwonko!
Rewanżuje się za odwiedzinki. Ja mam bordowego perukowca i bardzo mi się podba zwłaszcza jak kwitnie. Ostatnio myślę o nabyciu zielonego. Ładny krzew, prostu w "użyciu". Co do psi zęba to ja widziałam dużo w marketach i sklepach ogrodniczych. Strasznie dużo widzę u Ciebie roślin czekających na wiosne, az mnie zatkało :D

Pozdrawiam
Justynka witej serdecznie :)
no ja jakoś na ten psi ząb trafić nie mogę :( Byłam wczoraj w OBI i Castoramie .W Obi póki co wiosna że tak powiem do niczego nic ciekawego W castoramie już w sumie też albo jeszcze za wcześnie ? Tak czy inaczej do ogrodu to tylko zakupiłam kolejnego pierisa i pięknego wrzośca w OBI .Natomoast w Castoramie kupilam piękne ciekawostki ale raczej domowe lub ewentualnie tarasowe :) Fotkami pochwalę się w późniejszym czasie lub w poniedziałek :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ja od rana też na kawie i właśnie chciałam ją wypić z jadzią ale on mi nagle umknęła :)

Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dopiero pojadę siedzę przy kawie i kompie na razie sloneczka nie widać ,ale może jeszcze zajrzy do nas . Jadę dopiero o 8 ,bo jeszcze zimno i nikt tam tak wcześnie nie przyjeżdża no i robię listę moich chciejstw . Nie wiem czy uda mi się coś kupić
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jadziu kochana to pisz mi tu szybciutko te twojer chciejstwa :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”