Moja kwitnąca radość-Aska cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

oj ja tez nie lubię tego smrodu śmieci... ostatnio chciałam porobić, odpocząć na podwórku a dusiłam się dymem sąsiada... przecież to trujące... najgorszy jest wilgotny materiał... u mnie tez leży stos ale czekam do maja aż wyschnie na słoneczku.... szybciej się spali i bez takiego dymu....
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sangwinaria? :shock: Pierwsze słyszę.. Idę doczytać :)

Asia - masz jakies upatrzone miejsce, gdzie będziesz kupować clematisy bylinowe? Też się przymierzam..
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sangwinaria???
Też za mną chodzi tylko cena już mi się mniej podoba +przesyłka??? :?
A do pracy rowerem.....
Piękny prezent.....dla córki.... :wink:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Asiu ja już po zamknięciu szlabanu do Ciebie zaglądam.
Genia wysłała córce kwitnące roślinki. Śliczne .
To Ty masz wsparcie w córci - fajnie że jest Was dwie .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Asiu :) Chociaż za oknem bardzo ponuro i zanosi się na deszcz, to jednak cieplej i zaczynam wierzyć w weekendową poprawę pogody :) Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Witajcie. Jestem od rana wściekła, cała kotłownia śmierdziała dymem, rano u sąsiada się jeszcze paliło. Jakby był na s...na jakiś paragraf, to zaraz bym nasłała dzielnicowego!!! Bo straż gminna tylko łapie kierowców na radar ( okazuje się, że mają prawo). Po przyjściu do pracy dostałam kupę papierów do wypełnienia - do 31.03 :shock: . Ktoś upadł na łeb. Współczuję księgowej w UG, która będzie potem musiała robić zestawienie wszystkich jednostek. Nasi decydenci się nudzą i myślą, że inni też. Dopiero odrobiłam się z robotą, dobrze, że dziś przyszła tylko jedna z moich copiątkowych porannych czytelniczek, bo musiałabym zabrać papiery do domu...
W nocy wiało - ale zimnym wiatrem - gdzie ten halny?...
Pocieszam się myślą, że ciut stopniało i ponownie pojawił się rannik i pierwsze przebiśniegi. Pilnie potrzebuję odrobinki optymizmu :cry: ...

Grzesiu - zobaczę, jak przezimowała i kiedy się rozrośnie, będziesz pierwszy w kolejce :D . Dostałam pełną 'Plena' i różową 'Rosea'

Marta - na razie jeszcze nie szukałam, myślę, że mogą być na kiermaszu przy wystawie pod koniec kwietnia w Krakowie. Może się zgadamy? Wybieram się, już jestem umówiona z dziewczynami z TB.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Asia ja też się wybieram na te targi :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Asiu , widzę, że dzień zaczął się niezbyt fortunnie, Zyczę Ci oby wyszło słoneczko, które stopi śniegi i wraz z nimi niech odpłyną problemy :D Pozdrawiam słonecznie i na lepszy humor troszkę słoneczka :D

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Aśka- można wezwać straż miejską, ktoś zawezwał,gdy leciał smrodliwy w kolorze żółtym dym z komina naszej kamienicy(sąsiad kolejną zimę pali starymi ramiakami okiennymi z dwu szkół na naszej ulicy, a ramy wiadomo wielokrotnie olejno malowane),pytali kto ma piec węglowy i doszli do niego, niestety kary nie poniósł,bo udał,ze nie ma go w domu.Administracja została powiadomiona i ostrzeżona.
Ja także wybieram się na te targi i nawet jestem w TaBazie.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Straż gminna urzęduje w takich godzinach, że teraz już nic nie zrobię, po 10.00 to już pewnie wygasło. Poza tym oni mają w nosie :evil: .
Nic to, może reszta dnia będzie lepsza?

Widzę, że będzie nas spora grupa :lol: . Co roku przy wejściu o 10.00 :D . TB ma względy
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Aska pisze:Straż gminna urzęduje w takich godzinach, że teraz już nic nie zrobię, po 10.00 to już pewnie wygasło. Poza tym oni mają w nosie :evil: .
Nic to, może reszta dnia będzie lepsza?

Widzę, że będzie nas spora grupa :lol: . Co roku przy wejściu o 10.00 :D . TB ma względy
Ja się w ogrodzie odstresowuję a kiedy nie mogę to tu na forum, pooglądam kwiatki, pszczółki, krzaczki, poczytam, popiszę i jest lepiej - a jestem niestety strasznym nerwusem :evil:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff, odrobiłam się!!! Widzę, że wyszło słońce i topi białe paskudztwo. Będzie dobrze. Musi być dobrze! Idę popatrzeć na pogodynkę :lol: . Swoją drogą ciekawe, kiedy dotrze zamówienie z "cebul", mam nadzieję, że to ostatecznie poprawi mi humor.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Aśko-A u nas pięknie już było. Poszłam po dwie czarne porzeczki pienne,a wracając widzę,że zachmurzone na ołowiano szaro.Wspominali o deszczu.W sumie jest raczej ciepło, szczególnie gdy nie ma wiatru i świeci słońce.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Aska pisze:Uff, odrobiłam się!!! Widzę, że wyszło słońce i topi białe paskudztwo. Będzie dobrze. Musi być dobrze! Idę popatrzeć na pogodynkę :lol: . Swoją drogą ciekawe, kiedy dotrze zamówienie z "cebul", mam nadzieję, że to ostatecznie poprawi mi humor.
Asia! Do mnie dziś doszła przesyłka ;:1

Razem z liścikiem - nie wszystko niestety dostali od holenderskich hodowców, ale odesłali pieniądze za brakujące cebule i dodali trzy rośliny gratis, m.in. liliowca :shock: I piwonię :D

Ja się piszę na tą 10:00 przed wejściem :D

W Krakowie pachnie wiosną, niebo przebłyskiwało na błękitno. Idzie ku dobremu :D
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta - czyli jest nadzieja na dobry humor. Sąsiad dziś zrobił "powtórkę z rozrywki", jak wróciłam do domu to paskudztwi dogasało. Pomyśleć, że żona młodszego D. jest pielęgniarką... Głupota ludzka (i egoizm) są dla mnie niezrozumiałe!

Bardzo ładnie taje śnieg. Normalnie robi się wiosennie. W trójkącie przed domem całkiem ładnie podeschło - zaryzykowałam i wsadziłam już szafirki od Marzeny. O 17.00 było jeszcze +7, wciąż mam temperaturę na plusie. Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że nocą znów będzie wiać - i najprawdopodobniej tym razem wiatr będzie ciepły - halny!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”