Ogródek AGNESS cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko, Twoje pomidory rzeczywiście są już spore , ja swoje też pikowałam dwa tygodnie temu ale są mniejsze . Jak Ty to robisz że tak ładnie rosną?

Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Agnieszko, a to temu, że ja moje mam na stronie południowej i są malutkie i takie "bez życia".
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ale pomidorasy !! Brawo :) chyba w połowie kwietnia już będziesz mogła sadzić :)
x-d-a

Post »

Agnieszko,
pozdrawiam Cię serdecznie i uprzejmie donoszę, że wiosna już idzie w Twoim kierunku i weekend będzie ładny.
Dużo zdrowia dla Twojej córeczki i słońca dla Ciebie ;:2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Grażynko pomidorki to pasja mojej mamy, jeszcze z 10 lat temu miała olbrzymi foliak obsadzony głównie pomidorami, teraz mamy szklarenkę i tam szaleje z nimi, ale i ma efekty ponieważ jej bycze, czy bawole serca dochodziły do kilograma :D a jakie pyszne :wink:

Halinko, bardzo dziękuję ;:196

Carlo dziękuję, mam nadzieję, że będzie dziś ładnie, wczorajsze popołudnie było piękne , słoneczne i sporo śniegu stopniało :D

Lilu nie mam pojęcia dlaczego, one zawsze tak rosną, Twoje też zaraz podskoczą :D

Magduś, a pikowałaś już :?: pewnie zaraz Ci ruszą i dogonią moje :D

Aguś dzięki :D, już się nie mogę doczekać, kiedy będzie można wysadzać pomidorki i całą resztę :lol:

Witaj Dalu bardzo Ci dziękuję ;:196 mam nadzieję, że weekend będzie ładny, już wczorajsze popołudnie było ładne, i stopniało sporo śniegu, pochodziłam troszkę po ogródku, ale niestety żadnych kolorków, krokusy mają już takie duże miotełki, że boję się, że nie zakwitną, obym się myliła :?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko wczoraj było ładnie a dziś znowu brzydko i chyba już mży deszcz.
Ja słyszałam że ładnie ma być od poniedziałku .
Genia
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agusiu witaj Słońce. Dziękuje Ci za wizytkę. Nie mogę bez Was wytrzymać,aż mi głupio. Trudno zimowo-wiosennie i tak nie ma sie na to wpłwu jaka pogoda. Pozdrawiam kochana, zdrówka dla Gabrysi.
Ale juz duze pomidorki, gdzie tam moje do Twoich :lol:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Aguniu. Hodowlę pomidorów masz przepiękną. Mam nadzieję, że już dziś zima odejdzie do lamusa i będziesz wreszcie mogła cieszyć się wiosną, gdyż wczoraj jak byłam na działce, to stwierdziłam, że krokusy, które pierwsze zakwitły już zaczynają przekwitać jak również i przebiśniegi. Życzę ciepła i miłego dnia. Liczę, że Gabi wreszcie dziś zacznie lepiej się czuć i nastąpi przesilenie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu, u mnie dziś ładnie na dworze , delikatne słoneczko, i nie ma mrozu, u Ciebie piszesz mżawka, ale może faktycznie od poniedziałku będzie tylko lepiej , cieplej i bardziej słonecznie :D

Witaj Gosieńko :D bardzo się cieszę, że jesteś z nami, nie ma innej opcji w tym temacie :D Na pogodę faktycznie nie mamy wpływu, ale jest coraz ładniej, więc będzie dobrze :D Giguś zaraz Twoje pomidorki dogonią moje :D

Witaj Aduś u Ciebie krokusiki już przekwitają, u mnie jeszcze nawet nie zakwitły :lol: ale już widziałam dziś minimalne pączusie, a już się bałam, że wcale nie zakwitną :? Więc jeszcze 2-3 dni ładnej pogody i może choć troszkę się zakolorowi :D U Gabrysi niestety nie lepiej, właśnie wróciłam od lekarza, wywiązało się zapalenie płuc , jest strasznie osłabiona wysoką gorączką i śpi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cyknęłam jeszcze fotki moich pelargonii, ale coś mi się rozmazały :oops: i tylko jedna nadaje się do pokazania :?

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Aguś :) Współczuję zapalenia płuc :cry: :cry: :cry: Szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)
Chociaż za oknem bardzo ponuro i zanosi się na deszcz, to jednak cieplej i zaczynam wierzyć w weekendową poprawę pogody :)

Dal Gabi :)
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Zerkam do Ciebie Agnieszko, zerkam i wciąż czytam, że Gabrysi się nie poprawia. Moze jak nastąpi przełom w pogodzie (mam nadzieję, ze lada moment), to i w chorobie. Życzę szybkiego wyzdrowienia Twojej córeczce!
Gdzieś trafiłam na informację o sposobie uprawy pomidorów przez Twoją mamę, ale nie mogę znaleźć :oops: Czy mogłabys mi pomóc to odszukać, ewentualnie powtórzyć króciutko, jak Twoja mama tę uprawę prowadzi?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniś Kochana bardzo Ci dziękuję :D Ja również zaczynam wierzyć w tę poprawę pogody, bo już jest ładniej i szybciutko topi się śnieg. Może faktycznie za kilka dni będzie pięknie :D

Witaj Izuś bardzo Ci dziękuję ;:196
Napiszę Ci szybciutko jak mama uprawia pomidorki, mianowicie- wysiewa do połowy lutego do połowy marca, wychodzą najwyżej troszkę później.Gdy już mają ładne drugie listki ( po około miesiącu)pikuje je do pojedynczych pojemników, najlepiej lubi te po dużych jogurtach, ponieważ mieszczą sporo ziemi, muszą one stać w jasnym i zimnym miejscu, ponieważ inaczej zbyt mocno się wyciągają,. Jak w domu sporo urosną to pikuje i po 2 x , pomidory w przeciwieństwie do papryki nie boją się przesadzania i lubią je. Po przymrozkach wynosimy je do szklarni i na noc przykrywamy agrowłókniną, następnie jak już są dosyć duże wysadzamy do gruntu. W razie zapowiadanych przymrozków zraszamy szklarnie i zapalamy kilka świec.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Do chłodnego pomieszczenia? :shock: Widzisz Agus, to bardzo ciekawa informacja! Ale pojemniki z nasionami stoją w ciepłym? Dopiero po pikowaniu pomidory są wynoszone do chłodu?
A po co swiece i zraszanie? :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Izuś kiełkują w cieple, a później, po pikowaniu ,żeby nie bujały wynosimy je na parapet z przykręconym kaloryferem i ciągle jest uchylone okno. A świece zapalam w szklarni, jak jest zapowiadany przymrozek, wtedy roślinki nie przemarzają
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”