Treissi na zielono cz.2
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie ma za co
Niech zdrowo się chowa i reszta również. Maluszki przepiękne i widać,że ładnie na wiosnę ruszyły. I z niecierpliwością czekam na zdjęcie kwitnącej gloksynii. 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ślicznie Moniś. Ja też muszę odmłodzić trzykrocie.
Widzę, że marantka coraz lepiej sobie radzi
Widzę, że marantka coraz lepiej sobie radzi

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Kochani bardzo dziękujemy 
Marylu, Aniu odmładzane roślinki właśnie nienajlepiej zniosły zimę
Ale callisai, trzykrotki i koleusy już tak mają, że wiosną trzeba zaczynać odnowa ich hodowlę
Chociaż koleuski trochę mnie rozczarowały, bo do stycznia miały się znakomicie i myślałam, że już nic im nie grozi. A tu psikus i niewiele z nich zostało. Strasznie mi szkoda, bo obiecałam kilku osobą na wiosnę maluszki koleusków, a tu nie ma z czego
Mam tylko nadzieję, że szybko się rozrosną i będę mogła się wywiązać ze zobowiązań.
Jagódko moja gloksynia ma pąki od dawna. Ne była zimowana, bo dopiero późną jesienią puściła maluszka z listka. wyrosłą z niej 'żyrafa', która do tej pory nie pokazała jeszcze buźki.
Kasiu marantka rzeczywiście ma się świetnie i dzielnie rośnie
Jeśli chodzi o benka to też stracił mnóstwo liści, z powodu zmiany stanowiska. Musiałam go zdjąć z parapetu bo się nie mieścił. Jeszcze biedak nie może dojść do siebie. Ale obecna wersja bardzo mi się podoba
Jka jeszcze ładnie zarośnie będzie cudo
A tu etapy jego metarmofoz.

Marylu, Aniu odmładzane roślinki właśnie nienajlepiej zniosły zimę

Chociaż koleuski trochę mnie rozczarowały, bo do stycznia miały się znakomicie i myślałam, że już nic im nie grozi. A tu psikus i niewiele z nich zostało. Strasznie mi szkoda, bo obiecałam kilku osobą na wiosnę maluszki koleusków, a tu nie ma z czego

Jagódko moja gloksynia ma pąki od dawna. Ne była zimowana, bo dopiero późną jesienią puściła maluszka z listka. wyrosłą z niej 'żyrafa', która do tej pory nie pokazała jeszcze buźki.
Kasiu marantka rzeczywiście ma się świetnie i dzielnie rośnie

Jeśli chodzi o benka to też stracił mnóstwo liści, z powodu zmiany stanowiska. Musiałam go zdjąć z parapetu bo się nie mieścił. Jeszcze biedak nie może dojść do siebie. Ale obecna wersja bardzo mi się podoba

A tu etapy jego metarmofoz.

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniś troszkę się jak by to powiedzieć- skurczył, ale teraz ma inny pokrój i fajnie mu w tej nowej szacie 

Moje doniczkowce i sukulenty
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
To prawda - benjaminek troszkę się skurczył. Wygląda teraz jakby był mniejszy niż wcześniej.
Mirku benek nie byłby tak drastycznie cięty, gdyby nie zgubił tyle listków. Na środkowym zdjęciu widać jak wyłysiał. Na dolnych gałązkach miał po 1-3 listki, albo wcale. Początkowo też szkoda było mi ciąć, ale jak zaczęłam to ucinałam coraz więcej. A teraz mam nadzieję, że zrobi mi się fajna kulka na pniu
Zadadki, jak na moje oko, ma całkiem fajne 
Mirku benek nie byłby tak drastycznie cięty, gdyby nie zgubił tyle listków. Na środkowym zdjęciu widać jak wyłysiał. Na dolnych gałązkach miał po 1-3 listki, albo wcale. Początkowo też szkoda było mi ciąć, ale jak zaczęłam to ucinałam coraz więcej. A teraz mam nadzieję, że zrobi mi się fajna kulka na pniu