Moje, moje - Mania
O nie wiem, jaka to M., ale zaraz zerknę na inne fora i postaram się ją zidentyfikować. ale kwitnie przynajmniej dwukrotnie w sezonie 
A jeśli chodzi o opuntię - mam ich 6 czy 7 sztuk (różnych, ale traktowanych jednakowo) i tylko ta tak się zachowuje.
Na chłopski rozum - gdyby miała się marszczyć z braku wody - to skąd te samoistnie pojawiające się kropelki wody? (to takie tylko moje głośne myślenie)

A jeśli chodzi o opuntię - mam ich 6 czy 7 sztuk (różnych, ale traktowanych jednakowo) i tylko ta tak się zachowuje.
Na chłopski rozum - gdyby miała się marszczyć z braku wody - to skąd te samoistnie pojawiające się kropelki wody? (to takie tylko moje głośne myślenie)
I właśnie tak po wybudzeniu siebie ze snu zimowego - wygrzebałam z zimowiska jedną z moich najstarszych roślinek celem dokonania tegoż samego i wielkie Aaaaał!
To chyba czarna zgnilizna. Tylko ta część jest zaatakowana. Co radzicie? Czym prędzej wycinać? Pryskać (czym)? Kurcze, a taki miałam dobry humor jeszcze kilka minut temu....

To chyba czarna zgnilizna. Tylko ta część jest zaatakowana. Co radzicie? Czym prędzej wycinać? Pryskać (czym)? Kurcze, a taki miałam dobry humor jeszcze kilka minut temu....

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziwny przypadek z tą Opuntią.
U Coryphanth takie coś się pojawia bo one czasami mają otworki zwane nektarnikami.
Możesz opisać tą wydzielinę. Lepka, wodnista, słodka? Jaka jest?
U Coryphanth takie coś się pojawia bo one czasami mają otworki zwane nektarnikami.
Możesz opisać tą wydzielinę. Lepka, wodnista, słodka? Jaka jest?
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"