Ogród forumowicza - Bolesław Ś

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

przyznam robi wrażenie, zatkalo mnie, na spokojnie wrócę bo te azalie ach!!!!!!!!!!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród wspaniały :D :D Szczególną uwagę zwróciłam na rododendrony i azalie, bo to moje ukochane rośliny. Piękne oczko wodne. Po prostu WSZYSTKO bardzo mi się podoba :D :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Wiesz... wbrew pozorom bugenville łatwo się przechowuje :)Na jesień, kiedy zaczęły spadać im listki wniosłam je do pomieszczenia półpiwnicy - kotłowni.Ja mam piec gazowy więc nie miały wysokiej temperatury ok. hmmm10-15 stopni (podlewałam delikatnie raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie ) .Postawiłam je na parapetach by miały troszkę światła .Przyznam szczerze ,że zmartwiłam się pod koniec grudnia bo pokazały sie małe listki ,które potem wszystkie spadły :( Nie dałam za wygraną :) dwa tygodnie temu przeniosłam je do pomieszczenia mieszkalnego (holl poddasza- średnie światło) i pięknie się opuszczają :) Mam też nadzieję,że jak przyjdzie ich pora to będa równie pięknie kwitnąć jak w zeszłym roku. Mam pięć szt. różowej i kusi mnie zakup łososiowej :) Jak tylko na taką trafię to kupię :)
Pozdrawiam cieplutko :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

A tak wyglądaja bugenville dzisiaj - przeyłam jedną fotkę bo wszystkie 5 szt wyglądają podobnie , są jedynie większe lub mniejsze gałązki
Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Życzę Ci słodkiego Tłustego Czwartku :)
http://www.paczekdlaciebie.pl/196098
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
bolekso
200p
200p
Od: 11 mar 2012, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Bugenvilla

Post »

Z ciekawością przeczytałem wasze doświadczenia z Bugenvillą.W chacie letniej utrzymuję zimą ok 6 stopni,myślę że mogę tam przechować sporo roślin o podobnych wymaganiach .Później będzie je można wykorzystac na ogrodzie latem w doniczkach.
Pozdrawiam ! Bolek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Bolesławie :)
Gdzie nam umknąłeś ?co słychać u ciebie w ogrodzie ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Tak tak co słychać - z niecierpliwością czekam na ponowną ucztę różanecznikowo - azaljową z dodatkiem wiciokrzewu :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Bolesławie :)

Z okazji wielkiej Nocy przesyłam moc życzeń :)

http://www.iwona.komputros.lap.pl/w11.html

Pozdraiwm
Iwona
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
bolekso
200p
200p

Post »

Serdecznie dziękuję wszystkim miłym Forumowiczom którzy do mnie napisali, przepraszm też że tak długo się nie odzywałem. Mój ogródek jest już wcześniej opisany i trudno wnieść coś nowego. Zima była dosyc łagodna i stopień przemarznięcia róż mnie zaskoczył. Niektóre odmiany przetrwały bez szkody, inne pomimo kopczyków z trudem się odbudowują. Tłumaczę to sobie tym że mróz zaskoczył je kiedy nie przeszły jeszcze w stan spoczynku.Jeśli kogoś temat szerzej interesuje to służę nazwami odmian. Azalie na razie kwitną w 60% a Rh 20. Niebawem napiszę więcej. Pozdrawiam miłą mi brać ogrodniczą.
Bolek
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Chętnie zobaczę, znów Twoje kwitnące azalie :D , bo moje nie wiem czemu zrzucaje tej wiosny nie rozkwitnięte pąki :cry:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Bolku ja też z niecierpliwością czekam na fotki no nie daj nam tak długo czekać!!!!!!!!!!
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
bolekso
200p
200p

Post »

Dziękuję miłym ogrodniczką za pamięć. Rh i azalie przetrwały zimę bez uszkodzeń. Ostatnio dukuczają nam przymrozki do - 4 stopnie. Stosuję prostą ale skuteczną ochronę mianowicie zaistalowałem tanie puszkowe rozpylacze wody. W momencie jak zaczyna się przymrozek uruchamian je , pracują do wschodu słońca. Pomiar temperatury musi być na gruncie na otwartej przestrzeni. Pomiar przy budynku prowadzi do błędnych wniosków, np. u mnie sprawdzony termometr na tarasie wskazywał + 4 a przymrozek był - 3. Azalie i mniejsze rh kwitną w 100 % , wielkie rh dopiero w 30 %.

Obrazek Obrazek Obrazek
bolekso
200p
200p

Cd.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Witaj Bolesławie piękne azalie ,miałam taką jak u Ciebie na ostatnim zdjęciu pomarańczową ale mi po zimie uschła.Napisz jak zabezpieczasz na zimę bo ja pudełkiem kartonowym i uschła :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”