Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2
Witajcie
Zdjęcia są ale jeszcze nie zgrane, postaram się dzisiaj wieczorkiem coś zamieścić. Jak na razie pogoda jak w marcu, w sobotę słońce świeciło, ale było bardzo zimno i nie działałam w ogrodzie.
Zakupy owszem zrobiłam, pokażę na zdjęciach. Pooglądałam wszystkie moje czasopisma ogrodowe, i .... doszłam do wniosku, że muszę przeorganizować całkiem ogród za domem..
Mój M trochę się załamał, ale przyznał mi rację. Uffff...
Tak więc czekam na pogodę i czas, muszę zakupić jeszcze trochę roślin, poszukuję jak największego judaszowca, wszędzie są małe.
Dzisiaj rano zbudził mnie walący w okno deszcz ze śniegiem, brrrrrrrr. Od rana na przemian leje i świeci słońce.

Zakupy owszem zrobiłam, pokażę na zdjęciach. Pooglądałam wszystkie moje czasopisma ogrodowe, i .... doszłam do wniosku, że muszę przeorganizować całkiem ogród za domem..

Mój M trochę się załamał, ale przyznał mi rację. Uffff...
Tak więc czekam na pogodę i czas, muszę zakupić jeszcze trochę roślin, poszukuję jak największego judaszowca, wszędzie są małe.
Dzisiaj rano zbudził mnie walący w okno deszcz ze śniegiem, brrrrrrrr. Od rana na przemian leje i świeci słońce.
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hej. Jak przeorganizować ogród za domem
? To bardzo ciekawie brzmi i podnosi mnie na duchu, że nie tylko ja ciągle coś „przeorganizowuję” w ogrodzie. Jestem bardzo ciekawa co wymyśliłaś, no i nowe zakupy też mnie interesują
. Bedzie sie działo na wiosnę. U mnie tez dzisiaj śnieg, ale mam nadzieję, że już niedługo będzie w końcu upragniona wiosna.

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
Moniko, kobiety tak mają, że ciągle coś zmieniają 
Agnieszko, no to się chwalę
Przede wszystkim chcę wsadzić jakieś duże krzewy i posadzić ze 2 drzewa. Muszę wybrać się do Kulasa, bo u niego są większe okazy. Chciałabym jednak coś oryginalnego, kusi mnie judaszowiec, drzewo chusteczkowe ( zapomniałam jak się nazywa, jak sobie przypomnę to napiszę. Wszystkie w zeszłym roku wsadzone RH pójdą na stronę RH, tam mają lepsze warunki.
Na pewno na swoim miejscu zostanie Rosarium, tam nic nie będę ruszać. Koncepcja zmian jeszcze nie jest skończona, nie wiem jakie rośliny dostanę, a to warunkować będzie co wsadzę. Głowa pełna pomysłów, ale jeszcze nie do końca wiem co chcę i jak chcę
Jadą do mnie roślinki zamówione przez Internet.
LIRIOPE - LIRIOPE MUSCARI
LAWENDA RÓŻOWA - LAVANDULA ANGUSTIFOLIA
KIELICHOWIEC WONNY - CALYCANTHUS FLORIDUS
BARBULA - CARYOPTERIS CLANDONENSIS odm. 'GRAND BLUE'
KALINA RÓŻOWA - VIBURNUM BODNANTENSE odm. 'DAWN'
ORSZELINA PACHNĄCA RÓŻOWA - CLETHRA ALNIFOLIA 'PINK SPIRE'
TAMARYSZEK FRANCUSKI - TAMARIX GALLICA
GLICYNIA CHIŃSKA - WISTERIA SINENSIS
To co kupiłam w OBI pokażę na zdjęciach wieczorkiem:)
[/img]

Agnieszko, no to się chwalę

Przede wszystkim chcę wsadzić jakieś duże krzewy i posadzić ze 2 drzewa. Muszę wybrać się do Kulasa, bo u niego są większe okazy. Chciałabym jednak coś oryginalnego, kusi mnie judaszowiec, drzewo chusteczkowe ( zapomniałam jak się nazywa, jak sobie przypomnę to napiszę. Wszystkie w zeszłym roku wsadzone RH pójdą na stronę RH, tam mają lepsze warunki.
Na pewno na swoim miejscu zostanie Rosarium, tam nic nie będę ruszać. Koncepcja zmian jeszcze nie jest skończona, nie wiem jakie rośliny dostanę, a to warunkować będzie co wsadzę. Głowa pełna pomysłów, ale jeszcze nie do końca wiem co chcę i jak chcę

Jadą do mnie roślinki zamówione przez Internet.
LIRIOPE - LIRIOPE MUSCARI
LAWENDA RÓŻOWA - LAVANDULA ANGUSTIFOLIA
KIELICHOWIEC WONNY - CALYCANTHUS FLORIDUS
BARBULA - CARYOPTERIS CLANDONENSIS odm. 'GRAND BLUE'
KALINA RÓŻOWA - VIBURNUM BODNANTENSE odm. 'DAWN'
ORSZELINA PACHNĄCA RÓŻOWA - CLETHRA ALNIFOLIA 'PINK SPIRE'
TAMARYSZEK FRANCUSKI - TAMARIX GALLICA
GLICYNIA CHIŃSKA - WISTERIA SINENSIS
To co kupiłam w OBI pokażę na zdjęciach wieczorkiem:)
[/img]
Roślinki kupowałam tutaj tutaj Glicynia jest tańsza i większa niż w OBI, no ale trzeba zamawiać.
W OBI są po 36 zł też dość duże sadzonki, aha w Obi pokazały się angielki z Rosanexu, jedna z nich to podobna ( na zdjęciu) do Augusty Louise, ale bardziej brzoskwiniowa, sądząc po pędach pnąca ( 8 zł)[/url]
W OBI są po 36 zł też dość duże sadzonki, aha w Obi pokazały się angielki z Rosanexu, jedna z nich to podobna ( na zdjęciu) do Augusty Louise, ale bardziej brzoskwiniowa, sądząc po pędach pnąca ( 8 zł)[/url]