U Lesi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Marpo, Mariolu i Marzeno - dziękuje Wam ;:2
Ja również nie mogę się doczekać tych cudnych róż.... Zawsze marzyłam, aby hodować róże (co prawda w marzeniach miałam mieszkać na zamku w Anglii z pięknym rosarium a moim mężem miał być angielski lord, no ale cóż... Przynajmniej będą róże, a Mojego M. bym już nie wymieniła na lorda)
Ja również nie mogę się doczekać tych cudnych róż.... Zawsze marzyłam, aby hodować róże (co prawda w marzeniach miałam mieszkać na zamku w Anglii z pięknym rosarium a moim mężem miał być angielski lord, no ale cóż... Przynajmniej będą róże, a Mojego M. bym już nie wymieniła na lorda)
- JLG
Asiu - no trochę zaszalałam, ale skoro Mój M. nie szczególnie się nawet na te ilości krzywi, to wykorzystuje sytuację zwłaszcza, że chciałam maksymalnie wykorzystać wyprawę do Poznania do Rosarium. Przeraża mnie tylko perspektywa kopania takich ilości krzewów, zwłaszcza, że zadeklarowałam M., że już nie będę go tak wykorzystywać do prac ogrodowych.
A Ty Asiu co zamówiłaś? muszę sprawdzić w Twoim wątku.
A Ty Asiu co zamówiłaś? muszę sprawdzić w Twoim wątku.
- JLG
Oliwko - pamiętam jak przygotowywałam pierwszą listę "chciejstw" z Rosarium... była znacznie krótsza
a potem im bardziej się zastanawiałam tym bardziej lista się wydłużała...
Eden Rose po prostu mnie zauroczyła i pomimo, że nie było jej w planach to w zamówieniu się znalazła
Aszko - ciekawa jestem jak rośnie Ci First Lady, czy możesz mi coś o niej powiedzieć?

Eden Rose po prostu mnie zauroczyła i pomimo, że nie było jej w planach to w zamówieniu się znalazła

Aszko - ciekawa jestem jak rośnie Ci First Lady, czy możesz mi coś o niej powiedzieć?
- JLG
Jolu - ja też nie mogłam się oprzeć Madame Hardy, zwłaszcza gdy dowiedziałam się, że to damascenka (= piękny zapach, jaki pamiętam z flakoników olejku różanego przywożonego z Węgier). Choć przyznam się, że zastanawiałam się również nad inną historyczną pięknością o białych kwiatach - róży jakobińskiej Alba Maximie. Ale Madame ponoć mocniej pachnie.