Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusia mam niedyskretne pytanie. Ile masz lat 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

-
- 100p
- Od: 29 sty 2008, o 16:51
- Storczykowa
dajcie mi już spokój. wszystkiego się czepiacie. znajdźcie sobie kogoś innego do czepiania się, może ktoś inny was posłucha. mnie nie uda wam się smienić. mam taki charakter jaki mam, lubię narzekać i mieć swoje zdanie, ale wam nic do tego. zajmijcie się sobą, mi dajcie spokój. zauważyłam, że jestem ulubionym tematem rozmów. nie chcę tego. nie moja wina, że mam taki charakter i wszystkich do siebie zrażam. taka już jestem. nie zmuszam was, byście czytali moje posty, lubili mnie i uprawiali storczyki tak, jak piszę. ja opisuję tylko moje sposoby uprawy.
-
- 100p
- Storczykowa
przecież to jest mój wątek. i nie piszę o postach na forum, ale na gg, gdzie mnie w podły sposób obgadujecie. wcale nie jesteście lepsi ode mnie. ja przynajmniej nie wypisuję o was takich rzeczy. jak nie chcesz mi wysyłać tych Vand, to nie musisz. trudno, może jeszcze kiedyś mi się jakieś trafią.Rafael1979 pisze:Oj bardzo przepraszam, kto tu jest chamski??
Jeśli masz zamiar polemizować to w swoim wątku, a nie zaśmiecać watek z założenia merytoryczny!!!
-
- 100p
- Storczykowa
teraz i tak przepadły te Vandy. a poza tym doskonale wiecie, ile mam lat, na gg też o tym pisaliście. moglibyście mnieć choć na tyle przyzwoitości, by nie wypisywać chamskich rzeczy o kimś, kogo nawet dobrze nie znacie. oceniacie mnie po moich postach i po moim niezbyt miłym charakterze, który ujawnia się, gdy ktoś się mnie czepia. nie lubię być krytykowana i obrażana i dlatego reaguję w ten, a nie inny sposób. może tym Vandom u kogoś będzie lepiej. lubię Vandy i gdybym miała możliwość, na pewno miałabym ich więcej, ale nie mam miejsca i do tego Vandy nie są często spotykane, nawet na wystawie nie ma ich za wiele.Rafael1979 pisze:Nikt Cie nie obgaduje na GG, zadaliśmy Ci pytanie ile masz lat. Wszyscy podali adresy, przelali pieniądze, a Ty nawet tego nie postaralas się zrobić... i zarzekasz się, ze nie zrobisz, wiec z jakiej to okazji mam Ci wysyłać no i gdzie w powietrze??
Jakie to rzeczy o Tobie wypisujemy?
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Storczykowa, tylko nie bierz sobie tego za bardzo do siebie, ale Twoje zachowanie jest jeszcze bardzo dziecinne...
Po prostu, po co się tak emocjonujesz i niepotrzebnie dolewasz tylko oliwy do ognia?....
Przemyśl to dziecko na spokojnie.....
Jak na osobę w tak młodym wieku, masz już zainteresowania niebanalne, prowadzisz trudna uprawę storczyków, podziwiam naprawdę, tylko ten charakterek......
Pozdrawiam Ewa

Po prostu, po co się tak emocjonujesz i niepotrzebnie dolewasz tylko oliwy do ognia?....

Przemyśl to dziecko na spokojnie.....
Jak na osobę w tak młodym wieku, masz już zainteresowania niebanalne, prowadzisz trudna uprawę storczyków, podziwiam naprawdę, tylko ten charakterek......

Pozdrawiam Ewa
- gosia2501
- 200p
- Od: 28 lut 2008, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Storczykowo, nie chcę się upodabniać do Ciebie i setny raz pisać, że Twoja prywatna osoba mnie mało obchodzi, natomiast prowadzisz wątek storczykowy i ideą forum jest dzielenie i wymienianie się wiedzą. Gdybym szukała pretekstu, by się Ciebie czepiać zapytałabym się o Twoje prywatne życie. Mnie natomiast nic ono nie obchodzi, nie interesuje mnie, że jesteś jaka jesteś, zmieniać Cię też nie mam zamiaru. Od wychowywania Ciebie masz rodziców. I w moim poście nie pytałam Cię o Twoje życie osobiste. Nie wiem też czym kierują się inni pisząc u Ciebie.
Zainteresował mnie natomiast storczyk. Skoro jeździsz po wystawach, wiesz, że jest to w naszym kraju jeszcze rzadkość. Jeśli więc czytam, że go posiadasz, to chyba jako miłośniczka storczyków nie jesteś zdziwiona, że jako inna miłośniczka storczyków się nim zainteresowałam.
Wracam więc do sednum sprawy. Piszesz, że uprawiasz je na gałęzi, moje pierwsze pytanie- gałęzi jakiego drzewa?
Czy po rozsadzeniu, sama przytwierdzałaś je do gałęzi, jeśli tak to w jaki sposób?
Jak duże są, malutkie to nie jest miarodajna miara, proszę o konkret, jak duże są faktycznie?
Kiedy je rozdzielałaś, i jak długo trzeba czekać na nowy przyrost?
Czym i jak często je nawozisz?
To na razie tyle pytań, i jeszcze raz bardzo proszę o zdjęcia, tylko takie w perspektywie, żeby było widać całą roślinę, szczególnie interesuje mnie teraz owo zamocowanie na gałęzi. Twoje dokładne odpowiedzi i zdjęcia pomogą mi i innym zainteresowanym tym storczykiem w ich uprawie. Z góry dziękuję za poświęcenie czasu, na zrobienie i wstawienie zdjęć i udzielenie odpowiedzi.
Zainteresował mnie natomiast storczyk. Skoro jeździsz po wystawach, wiesz, że jest to w naszym kraju jeszcze rzadkość. Jeśli więc czytam, że go posiadasz, to chyba jako miłośniczka storczyków nie jesteś zdziwiona, że jako inna miłośniczka storczyków się nim zainteresowałam.
Wracam więc do sednum sprawy. Piszesz, że uprawiasz je na gałęzi, moje pierwsze pytanie- gałęzi jakiego drzewa?
Czy po rozsadzeniu, sama przytwierdzałaś je do gałęzi, jeśli tak to w jaki sposób?
Jak duże są, malutkie to nie jest miarodajna miara, proszę o konkret, jak duże są faktycznie?
Kiedy je rozdzielałaś, i jak długo trzeba czekać na nowy przyrost?
Czym i jak często je nawozisz?
To na razie tyle pytań, i jeszcze raz bardzo proszę o zdjęcia, tylko takie w perspektywie, żeby było widać całą roślinę, szczególnie interesuje mnie teraz owo zamocowanie na gałęzi. Twoje dokładne odpowiedzi i zdjęcia pomogą mi i innym zainteresowanym tym storczykiem w ich uprawie. Z góry dziękuję za poświęcenie czasu, na zrobienie i wstawienie zdjęć i udzielenie odpowiedzi.
Pozdrawiam Gosia