Męczennica,Passiflora - cz.1 uprawa,pielęgnacja
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kiedy po raz pierwszy należy przyciąć passiflorę? w ubiegłym roku kupiłam małą sadzonkę, przezimowała i teraz puszcza się dość ładnie - czy mam jej obciachać te nowe przyrosty??
czy tnie sie dopiero starsze rośliny??

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
Alanie, passiflorę hoduje się chyba tylko dla pięknych kwiatów.Alan1980 pisze:A ja mam trzeci rok passiflorę. Posadziłem ją sam z nasiona i jeszcze nie kwitła. Co robić? Czy są na to jakieś rady? Rozrastać się rozrasta błyskawicznie, ale chcę kwiatów ;-). Kiedy powinna puszczać pąki?

Pozdrawiam, Kasia.
- Margarita.vip
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 sty 2009, o 23:06
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie nasionka jeszcze nie wykiełkowały, a sadzone hm.. gdzieś koniec lutego/początek marca.
Zapraszam do mojego spisu wątków
Moje posadzone były 27.02 też jeszcze nic
! Ale jestem cierpliwa 

Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20352
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20352
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Siałam i ukorzeniałam
Siewki wzeszły 2 na 5 ale nigdy nie zakwitły i były bardzo marniutkie.
Pędziki z zakupionych obrywałam i ukorzeniałam - efekt pozytywny , niestety nigdy nie zakwitły:(
Obecnie jestem posiadaczką passiflory zakupionej 2 lata temu i dzisiaj mam zamiar wynieść ją do pomieszczeń mieszkalnych i przyciąć
czy będzie piękna jak w pozostałe lata ? to się okaże.
Jakie było moje zdziwienie gdy przejrzałam swój ogród i okazało się że nie przedstawiłam wam mojej passiflory
hmmm nie mam tu fotki przy sobie żeby wstawić 

Pędziki z zakupionych obrywałam i ukorzeniałam - efekt pozytywny , niestety nigdy nie zakwitły:(
Obecnie jestem posiadaczką passiflory zakupionej 2 lata temu i dzisiaj mam zamiar wynieść ją do pomieszczeń mieszkalnych i przyciąć

Jakie było moje zdziwienie gdy przejrzałam swój ogród i okazało się że nie przedstawiłam wam mojej passiflory