Mój ogród - grazyna56

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale sobie zapowojnikowałaś :lol: To już chyba z sześć sztuk tej wiosny, czy tak? Zazdroszczę Ci dobrze zaopatrzonego centrum ogrodniczego (i zasobnego banku :D).
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

grazyna56 pisze:Oczywiscie byłabym chora jakbym czegos nie kupiła -że też ten mój bank, musi być na wprost centrum ogrodniczego ,któreś z nich trzeba jak najszybciej zlikwidować :wink: :wink: :wink: oto moje zakupy czy ktoś może ma ???? Obrazek
Tą nieuleczalną chorobe znam ze swojego doświadczenia, tylko że ja mam karte :roll:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Co tam , Grażynko, raz się żyje !!! Wyrzuty sumienia Ci miną , gdy roślinki zakwitną. Uważaj tylko na wiciokrzewy, one mają "abonament " na mszyce. Trzeba je często opryskiwać .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

W tym banku mam rachunek firmowy, wiec musze byc tam ze 2 razy w tygodniu po wyciągi bankowe,
a że bankomat i centrum ogrod obok. -to kusi
Ewelinko to dopiero 3 powojniki ,2 niebieskie[ Ramona i President] miałam w tamtym roku wsadzone i na tym poprzestanę :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wszystko rusza do życia jak tylko przyszło trochę słoneczka i ciepła Moja nowo zakupiona magnolia troche przemarzła ,ale pąki zostały w pozycji pionowej , czy jest szansa że one zakwitną?? jeden jakby trochę ruszył
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

Witam Cię Grażynko moja imienniczko, chyba także rówieśniczko(tak domyślam się z nicku :?: ) oraz krajanko - sąsiadko, też jestem łodzianka :D :D.
Jestem oczarowana Twoim ogrodem, zresztą innych forumowiczów również. Czuję się jakbym spacerowała po ogrodzie botanicznym. Piękne kwiaty, piękne rośliny - oczy mogą się tymi pięknymi widokami nacieszyć. Jestem tutaj nowa, dzisiaj się przywitałam z tym cudownym forum. Nie mam niestety takiego pięknego ogrodu. Przy domu mam niewielki ogródek, raczej mini warzywniak.
Mam nick bunia bo w zeszłym roku zostałam babcią, babką, babciunią, babunią - mam cudowną wnusię i jestem z tego powodu baaardzo szczęśliwa :lol:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Grażynko, ta magnolia ta " Nigra " ? Napisz , czy się rozwija? Bardzo byłoby szkoda, gdyby przemarzła...ale trzeba być dobrej myśli. :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko to jest Lennei.Ma kwiaty bardziej okrągłe ,ciemno bordowe z zewnątrz a jak rozwinie to białe w środku..Kupowałam u p. Ciepłuchy w Konst.Łódzk.Niestety kwiaty przemarzły ,choć zdązyłam jednego zobaczyć jak zaczynał sie rozwijać.Myśle że magnolia chyba żyje bo wypuszcza listki .Kiedy go kupowałam [był najbardziej rozłożysty ]powiedziano mi że z tego krzaka są odcinane odnóżki do nowych nasadzeń ,więc myśle że to zdrowy egemplarz .Było to widać,tak że myśle że to krzak, który ma kilka lat, bo ma grube gałązki :D
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

J również serdecznie Cie witam Bunia .Coraz wiecej dziewczyn z Łodzi i łódzkiego .pewno niedługo zorganizujemy jakiś zlot łodziaków ;:1 ;:1
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zdjęcie mojego balkonu -to na razie początek ,reszta będzie za dzień ,dwa .CZY TO JEST PEONIA PNĄCA ,CZY HORTENSJA PNĄCAObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Grazyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

grazyna56 pisze:CZY TO JEST PEONIA PNĄCA ,CZY HORTENSJA PNĄCA
Grażynko na którym zdjęciu :D :D :D
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mariolko ten krzaczek na 4 zdjęcu i już dosyłam Obrazek
Pozdrawiam Grazyna
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Na moje to Pieris :D
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak też myślałam, podobny krzaczek miałam ze2-3 lata temu ,niestety zmarnowałam go [był dużo mniejszy i gęściejszy] Ten kupowałam na ryneczku od kobiety która mi zachwalała że to peonia krzaczasta i że bedzie miała różnokolorowe kwiatki ,więc sie skusiłam,Jutro jej podziekuję .
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Grażynko pomimo ogrodu masz jeszcze czas na uprawy na balkonie? Pracowita z Ciebie ogrodniczka. :D :D :D
Za pierisa się nie obrażaj, też jest śliczny. Wygląda tak zdrowo, a jak zakwitnie wiosną, to na pewno będziesz zadowolona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”