Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ masz Jarku wszystko pięknie porobione! po prostu wzorowy ogródek!
Widzę, że wraz z wiosną wprowadziłeś zmiany. Dużo róż Ci przybyło. Ciekawa jestem, jak ogród będzie wyglądał, gdy zacznie Ci wszystko rosnąć i kwitnąć. Na pewno pięknie ;:215
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

No jestem pod wrażeniem Jarku, ale sie napracowałeś, czysciutko, schludnie i bardzo ładnie a czy tam dalej, na tej wygrabionej ziemi to bedzie trawka?????????? :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za miłe słowa i za to się, że podobają się Wam efekty mojej pracy. Grażynko ta przygotowana ziemia to miejsce pod warzywniak, który wkrótce zostanie obsiany.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A cóż tam Jarku zaplanowałeś posiać ?Ja po raz pierwszy w swoim życiu posiałam pietruszke ,szczypiorek i koperek, ale bardzo wątpie żeby mi wzeszło Jak urosnie to będę szczesliwa, jak nie, kupię w sklepie -ale spróbować watro ,co swoje to swoje :D :D :D
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko standardowo jak co roku. Na grządkach będzie: sałata, cebulka, ogóreczki, kapustka biała i czerwona, buraczki, marchew, pietruszka, rzepa i rzodkiewki. Może znajdzie się tez miejsca na jakieś zioła. Co roku sieję taki zestaw i w sumie muszę przyznać, ze udają sie plony.

To ubiegłoroczny warzywnik

Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Pięknie wszystko porobione, aż zazdrość bierze - ta pozytywna.
Co do begonii, to moje niektóre maja tez plamy - aż do zaschnięcia liścia. Wydaje się, że to chyba jakaś grzybowa choroba - ja swoje podleję profilaktycznie środkiem antygrzybowym. A kleoma i heliotrop wysiane w lutym maja zaledwie 3 cm - jakoś dziwnie. Może jeszcze "ruszą".
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Jarku czy posadziłes drzewo dla swojego synka?Męzczyzna powinien zbudować dom ,posadzic drzewo i spłodzić syna.Jak rodzili sie moi synowie to jednemu posadziłam srebrny świerk a drugiemu cedr.Potem robiłam zdjęcia kto szybciej urosnie?
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Anulko i jeszcze umieć grać w brydża ;:1
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Nie całkiem na temat, ale tak mi się przypomniało : " Mężczyzna nie musi być młody, mężczyźnie nie trzeba urody, mężczyzna się nie ma podobać , nikomu ! Mężczyzna potrzebny jest w domu ( i na działce :wink: )

Jarku , mam nadzieję ,że wybaczysz ten cytacik w Twoim wątku...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Jarku, wspaniały ten Twój warzywniak!
Przypomina mi się wypieszczona działka mojego ojca - wygladała identycznie!

Może nie wypada się pytać, ale jak tam roślinki ode mnie ? Przyjęły się?
Jak się rozrosną to zrób proszę jakieś zdjęcia i wrzuć, będzie mi miło je zobaczyć :D :D :D
Fajnie, że dodałeś imię Igorka do nazwy wątku!
Małe osoby są tak samo ważne jak duże, a czasem nawet ważniejsze, bo nasz świat się wokół nich kręci ;:31
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

anulka pisze:Jarku czy posadziłes drzewo dla swojego synka?Męzczyzna powinien zbudować dom ,posadzic drzewo i spłodzić syna.Jak rodzili sie moi synowie to jednemu posadziłam srebrny świerk a drugiemu cedr.Potem robiłam zdjęcia kto szybciej urosnie?
Drzewek już kilka posadziłem na działeczce. Typowego drzewka, które rosło by razem z małym Igorkiem nie posadziłem. Troszkę skąpość obszaru mnie od tego odwodzi. Chociaż marzyła mi się jodła koreańska ale to duże drzewo. Może macie jakieś pomysły na drzewo, które jest piękne i niezbyt silnie rośnie?
Ewelina pisze:Nie całkiem na temat, ale tak mi się przypomniało : " Mężczyzna nie musi być młody, mężczyźnie nie trzeba urody, mężczyzna się nie ma podobać , nikomu ! Mężczyzna potrzebny jest w domu ( i na działce :wink: )

Jarku , mam nadzieję ,że wybaczysz ten cytacik w Twoim wątku...
Ewelinko nie ma co wybaczać. Bardzo interesujący i mądry cytat. Mi się podoba.
Anya pisze:Jarku, wspaniały ten Twój warzywniak!
Przypomina mi się wypieszczona działka mojego ojca - wygladała identycznie!

Może nie wypada się pytać, ale jak tam roślinki ode mnie ? Przyjęły się?
Jak się rozrosną to zrób proszę jakieś zdjęcia i wrzuć, będzie mi miło je zobaczyć :D :D :D
Fajnie, że dodałeś imię Igorka do nazwy wątku!
Małe osoby są tak samo ważne jak duże, a czasem nawet ważniejsze, bo nasz świat się wokół nich kręci ;:31

Aniu roślinki przyjęły się. Jak na razie wszystko rośnie. Mam nadzieję, że tak będzie dalej. Czekam teraz aż zaczną rosnąć, no i oczywiście kwitnąć. Oczywiście , ze zrobię zdjęcia jak już się rozrosną. Zresztą planuję z sezonu letniego wiele zdjęć. Cieszę się, ze podoba Ci się warzywniak. W tym roku troszkę inaczej go rozplanowałem ale myślę, ze równie ładnie będzie się prezentował. A co do nazwy wątku gdzie dodałem małego Igorka. To przecież dla niego to robię i mam nadzieję, ze w przyszłości mój synek podzieli moje zainteresowania.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziś kolejna porcja fotek z mojej działeczki. Wczoraj w końcu wysiałem warzywa. Na grządki powędrowały nasionka: sałaty, rzodkiewki, rzepy, kopru, buraków, marchwi oraz pietruszki. Było to rodzinne sianie. Dzielnie pomagała mi żona oraz Igorek z babcią, którzy przyglądali się naszym działaniom. Z radością i przyjemnością przebiegała praca. Jest coraz bardziej wiosennie. Kwitną drzewa owocowe- czereśnie i wiśnie. Do kwitnienia przygotowuje się tez jabłoń. W pełni kwitnienia są tulipany i narcyzy. Dzisiaj kilka fotek odmian tulipanów, które rosną na mojej działeczce.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że się podobają. :wink: Niebawem kolejna porcja zdjęć "kolorów" z naszej działeczki oraz jak aktualnie prezentuję się nasz zakątek.

Pozdrawiam - Jarek
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Tulipanki cuudo, szczególnie te białe. Nigdy nie widziałam tak czystego "koloru".
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Śliczne Jarku ,kolory zachwycające, szczególnie te zielonkawe i białe ,no i ten bordowy, a zresztą wszystkie urocze ;:12
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Powiem szczerze, że ta spora liczba białych tulipanów to dzieło przypadku. W momencie zakupu miały być to tulipany czerwone, które wiosną "zamieniły" się w białe tulipany. Bardzo mnie to ucieszyło pomimo, że tego się nie spodziewałem. Przy okazji widać też brak wśród moich zbiorów tulipanów czerwonych jego odmian. No może poza kilkoma sztukami, które odziedziczyłem po poprzednich użytkownikach, którzy kiedyś je posadzili. Planuje jesienią poszerzyć moja kolekcję o kilka może kilkanaście odmian po kilka sztuk każdej. W obecnej chwili zastanawiam się co do zakupu konkretnych odmian tulipanów oraz narcyzów. Do jesieni sporo czasu. Mam nadzieję, że dokonam trafnego wyboru. Może macie ciekawe propozycje co do godnych uwagi tulipanów i narcyzów to proszę podzielcie się ze mną swoimi uwagami.

Pozdrawiam - Jarek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”