Elizabetka po śląsku - 2 cz.2008r.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eluś malwy u Ciebie będą pięknie i sielsko wyglądały.
Z pewnością je uhodujesz, bo nie są wymagające.
Z pewnością je uhodujesz, bo nie są wymagające.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Pamiętam jak moja prababcia zbierała kwiaty malwy, a potem robiła z niej herbatkę:)
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Izabelko
powinno im być dobrze w salonie...w końcu już prawdziwa kalendarzowa wiosna.
Grażynko
będę je siać w maju...już mam miejsce przygotowane.....przekopane w dniu kwiatowym
i zobaczymy na przykładzie malw czy zastosowanie kalendarza biodynamicznego coś dało (obym sie przekonała po raz zresztą kolejny, że działa)....kciuków nie musisz trzymać.
Iwciu malwy będą rosły blisko ulicy kole płota i myśla, że z nich raczej herbatki nie bydzie.
Boguśko....no nie ....kajś Ty była jak Cie nie było?
Z malwy raczej nie ale z mięty z cytrynką i miodem i owszem nawet dziś bo mom zamrożono.

Grażynko

Iwciu malwy będą rosły blisko ulicy kole płota i myśla, że z nich raczej herbatki nie bydzie.

Boguśko....no nie ....kajś Ty była jak Cie nie było?
Z malwy raczej nie ale z mięty z cytrynką i miodem i owszem nawet dziś bo mom zamrożono.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj Elu w Twoim ogrodzie . Dawno mnie tu nie było . Dziękuję za wizytę u mnie . Jak widzisz wreszcie założyłam swój wątek trochę to jednak trwało . na razie nic specjalnego nie widać ,ale jak przyjdzie słońce będzie więcej . Cieszysz się na malwy ja je też miałam takie białe wyglądały jak róże pełnokwiatowe . Zawsze miałam do nich słabość ,bo przypominały mi dzieciństwo u babci na zegródce . Ze względu na rdzę i ślimaki zrezygnowałam z nich . Nie mogęsię już doczekać kiedy te wszystkie roślinki powychodzą . U Ciebie jak zwykle gwarno życzę miłej nocki ,a jutro sloneczka
Elu DZIĘKUJĘ BARDZO
Kwiatek doszedł bez najmniejszego uszczerbku , już wsadziłam w doniczkę , myślę ,że poradzę sobie z jego pielęgnacją .Kochanie Ty chyba całego kwiatka mi przysłałaś , bo sadzonka jest piękna i duża . Jeszcze raz bardzo dziękuję
Jeśli będziesz coś chciała więcej wiedzieć na temat malw to pisz chętnie odpowiem

Jeśli będziesz coś chciała więcej wiedzieć na temat malw to pisz chętnie odpowiem

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Jadziu bardzo się cieszę, że mogłam Tobie dać coś od siebie.
A wiesz miejsce pod malwy mam już przygotowane natomiast nasionka kwiatów z Krymu będę wysiewała 2 kwietnia....czyli już blisko. :P Oj żeby tylko coś wyrosło.....mam nadzieję nic nie zepsuję.
Bardzo Ci dziękuję za te cudowności i jak tylko coś wykiełkuje to zaraz zamelduję. :P
Wczoraj w sobotę było bardzo słonecznie i ciepło i porobiłam sobie w ogródku ale nie miałam już siły cyknąć zdjęcia.
Odłożyłam to na dziś no ale się przeliczyłam ....oczywiście od rana pada.
aha wykiełkowały Obrazki włoskie od Jolciajci.....Jolusiu jeszcze raz śliczne dzięki. Nasionka jeszcze co prawda nie wyszły ale z cebulki śliczny charakterystyczny listeczek się wydobył. Jest przecudowny. :P Ile szczęścia z takiej roslinki mi się przydarzyło. Cudownie.
A wiesz miejsce pod malwy mam już przygotowane natomiast nasionka kwiatów z Krymu będę wysiewała 2 kwietnia....czyli już blisko. :P Oj żeby tylko coś wyrosło.....mam nadzieję nic nie zepsuję.

Bardzo Ci dziękuję za te cudowności i jak tylko coś wykiełkuje to zaraz zamelduję. :P
Wczoraj w sobotę było bardzo słonecznie i ciepło i porobiłam sobie w ogródku ale nie miałam już siły cyknąć zdjęcia.
Odłożyłam to na dziś no ale się przeliczyłam ....oczywiście od rana pada.

aha wykiełkowały Obrazki włoskie od Jolciajci.....Jolusiu jeszcze raz śliczne dzięki. Nasionka jeszcze co prawda nie wyszły ale z cebulki śliczny charakterystyczny listeczek się wydobył. Jest przecudowny. :P Ile szczęścia z takiej roslinki mi się przydarzyło. Cudownie.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Elu jestem bardzo ciekawa jak u Ciebie będą rosły te malwy.
To wspaniałe kwiaty dające sielski urok ogrodom.
Byle do prawdziwej słonecznej wiosny, bo te deszcze już się obrzydły - przynajmniej mnie.

To wspaniałe kwiaty dające sielski urok ogrodom.
Byle do prawdziwej słonecznej wiosny, bo te deszcze już się obrzydły - przynajmniej mnie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: