Zadbajmy o zdrowie

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też to znam i metodę Mistrza S., również (3 rok).
Ech zycie....

Dziękuję za "odzew" :)
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja wyleczyłam synka, ale dzieci są silniejsze i szybciej organizm dochodzi do siebie. Ale jest jeszcze na diecie.
A czy stosujesz również dietę?
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28

Post »

Tak, trzeci rok i powiem, że mnie ta dieta wykańcza. jestem chuda jak patyk.
Nie przypuszczałam, że mogą byc takie konsekwencje antybiotykoterapii.
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Awatar użytkownika
babeczka03
100p
100p
Od: 3 mar 2008, o 16:41

Post »

Ewa, a jaką właściwie dietę stosujesz? Mogłabyś parę słów o tem napisać? :lol: I kto to jest Mistrz S.? :lol:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :lol: cieszę się, że tu zagląda tyle osób, a ja wstyd sie przyznać nie. :oops:

Nie dostawałam powiadomień. :evil: ale teraz będę zaglądać. Ostatnio zaczęłam sie odchudzać i bywam na innym forum do tego godzina ćwiczeń dziennie. Mam już efekty. :lol: Trzy kilo mniej. Nie głodzę się i nie męczy mnie to odchudzanie. To zasługa mikstury, nie mam napadów głodu.

Co do mikstury to trzeba ją robić zawsze świeżą, bo sok z cytryny by sfermentował i większa ilość w butelce, to by był olej na górze i woda na dole, bo się nie mieszają.

Mistrz S to pan Słonecki z forum www.bioslone.pl, twórca mikstury.

Dieta jaką my stosujemy jest opisana na forum bioslone i częściowo w moim wątku.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ania zintrygowałaś mne swoją dietą...
Daj odnośnik albo napisz coś niecoś bo umieram z ciekawości!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo to zależy o jaką dietę ci chodzi. Ja jestem na diecie nisko węglowodanowej od przeszło roku. Unikam też chemii dzięki temu podreperowałam trzustkę. Nie miewam ochoty na słodycze i słodkie rzeczy. :lol:

Teraz chcę zgubić parę kilogramów, bo od ostatniej ciąży jeszcze mi się nie udało, a to już 10 lat :oops: Zmniejszyłam więc ilość pokarmu i tak rano jem kromkę chleba razowego z wędliną lub rybą, do tego jakieś warzywa i 1 lub 2 jajka. Potem normalny obiad też wcale nie chudy, ale mało ziemniaków czy makaronu. Dużo surówki. Potem wieczorem koktajl owocowy na gęsto w ilości 1 szklanka. Piję 3 kawy z cukrem i śmietanką to mój jedyny grzech i puste kalorie. Do tego woda mineralna , biała herbata, zielona lub czerwona. Czasami trochę gorzkiej czekolady pojem.

Pewnie bym nie chudła na takim jedzeniu więc codziennie ćwiczę wieczorem, ale po ćwiczeniach jem koktajl i nie bywam głodna. Dlatego to odchudzanie jest przyjemne i mogę tak cały czas, aż się zrobi ciepło, bo wtedy to chyba zamiast ćwiczeń będzie ogródek. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Gayaruthiel
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

dziękuję, Lady, za podrzucenie tematu :) Przeczytałam od deski do deski.

Terapię spróbuję zastosować na sobie i ukochanym jak tylko wrócę do domu, mam nadzieję, że nie będzie kręcić nose :) Trzeba to pić już do końca życia?

Wspominacie o dobrym siemieniu i złym błonniku... a co z otrębami? Dobre czy niedobre, i co zrobić, żeby byly zjadliwe...?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lady czy o tę dietę chodzi?
http://bioslone.pl/forum/index.php?PHPS ... =269.0#top
Czytam o tym właśnie... i szukam czegoś więcej... doświadczeń ludzi...

zastanawiam się nad koktailem...
czy ja dobrze zrozumiałam, że warzyw objętościowo ma być tyle ile jedna cytryna?
i chyba nie zrozumiałam co jeszzce się dodaje..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak Izo tu chodzi o tę dietę chociaż ja nie stosowałam jej tak restrykcyjnie, bo nie miałam, aż tak dużych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

O skutkach i korzyściach można poczytać tu
http://mikstura.kei.pl/forum/index.php?board=8.0
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lady-r pisze:Tak Izo tu chodzi o tę dietę chociaż ja nie stosowałam jej tak restrykcyjnie, bo nie miałam, aż tak dużych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

O skutkach i korzyściach można poczytać tu
http://mikstura.kei.pl/forum/index.php?board=8.0
dzięki to już czytałam wczoraj... chodziło mi bardziej o wypowiedzi ludzi co jedzą konkretnie, gdzie wymieniają sie przepisami, spostrzeżeniami...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

To i bioslone tu jest??? ja zaczęłam kiedys stosowac-tydzień-bo mnie dopadla 40 st gorączka...wystraszyłam się i przestałam...ale ok 2 lat stosuje ją moja bratowa.Mama i tato też jakiś czas pili.Wszyscy sobie chwalą-bratowa też dietę stosowała...ale ona cukrzyk jest a mój tato nic .A ja od 3 miesięcy piję aloes( nie wiem czy tu mogę podać firmę) z usa....i mały syn też-nie chorujemy :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ale czy ten aloes z USA nie jest nafaszerowany ostro dodatkami chemicznymi i w plastikowej butelce? Idea Bioslone polega, żeby pić w małych dawkach, a nie tak jak podaje producent.

Nie chodzi też oto, żeby nie chorować wcale tylko jak jest potrzebne organizmowi oczyszczanie to wtedy łapać wirusy i się oczyszczać. Przykład mój synuś. :wink: Trzy dni imprezował pod rząd teraz ma katarek i gardełko i oczywiście nic nie stosuje oprócz chusteczek do nosa. Jego organizm wie jak zareagować na dostarczone "odżywki" :wink:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja przeżyłam atak alergii... ale doszłam do siebie i już jest ok :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Toż ja pije w malych dawkach....i zwiększam.A ten aloes również służy oczyszczaniu organizmu z toksyn.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”