ELŻBIETO- dziękuję za odwiedziny, u nas w Nokłach ciągle zima, choć, jak zapewne zauważyłaś w Biłgoraju śniegu nie ma. Będąc w Biedronce dzisiaj widziałem jeszcze moc niesprzedanych roślinek. Ja większość swoich okrywanych roślin, jeszcze nie odkrywałem i nie wydaje mi się żeby im mróz zaszkodził.
AGNIESZKO, dziękuję za odwiedziny, domyśliłem się że byłaś w odwiedzinach u Zenka i mechanicznie ,będąc u mnie wpisałaś jego imię, nic się nie stało, nie masz za co przepraszać, był to po prostu zwykły kiks , który każdemu się może zdarzyć, a oglądając codziennie tyke prezentowanych ogrodów nie trudno o pomyłkę.
IDO- dziękuję za odwiedziny, jakże ja się cieszę że będziesz u mnie kosić trawnik przez dwa sezony- w myślach, zawsze to przyjemniej będzie nam się we dwójkę chodziło za kosiarką. Moim krokusom zrobiłem zdjęcie z poziomu ziemi, nie musiałem się sam kłaść na ziemi gdyż mam w aparacie obrotowy wyświetlacz i mogłem na robione zdjęcia patrzeć z góry. Oczywiście, gdyby nie było prośby o zdjęcia pomidorków, to bym się zdziwił, są robiłem je wczoraj, zaczynają się "wyciągać" ,ale na szczęście zapowiadają ocieplenie i w tym tygodniu z pewnością wylądują w szklarence na działce. Coś te życzenia ze "słoneczną" niedzielą Ci nie wyszły, ale za to były, zgodnie z życzeniami miłe, bo odwiedziły nas wnuki w domu, dziękuję za życzenia.
JOLU- dziękuję za odwiedziny, cieszy mnie to że archiwalne zdjęcia Ci się podobały, jako że u nas blisko Syberii i mimo wiosny ciągle zima, jeszcze przez kilka dni będę zmuszony się posiłkować zdjęciami archiwalnymi. Dzięki wymianie informacji na Forum , znaczna część forumowiczów, mogła się zaopatrzyć w w roślinki z Biedronki, po przystępnej cenie.
ZYTO- dziękuję za odwiedziny, moja wielokrotnie pokazywana śnieżynka od stycznia jest w niezmienionej urodzie. Zdążyłem zauważyć u Ciebie na wątku, że i Ty masz już wiele roślin i nie wiem czy Ci starczy podwórka do ich posadzenia, widzę również że Twoje zakupy roślin z ubiegłego roku też przetrwały w dobrej formie zimę.
HALINO- dziękuję za odwiedziny, ja też po rozpakowaniu stwierdziłem że roślinki są w dobrej kondycji. Ja tylko mam problem gdzie to posadzić , niby nie ma dużo do sadzenia, ale i miejsca na kwietniku mało, a trawnika nie ruszę .
IZO- dziękuję za odwiedziny, oj tak, moje motto jest jak najbardziej na Tym forum aktualne, sam nieraz pisząc i doradzając wielokrotnie sobie to motto czytam i zastanawiam się czy nie zgrywam wszechwiedzącego, pokory, i jeszcze raz pokory, wielu z nas by się przydało, bo niektórych, zdaje się, wiedza uderza do głowy i zapominają o tej pokorze.
EWO- dziękuję za odwiedziny, muszę Cie zmartwić ale moje prążkowane krokusy nie pachną, próbowałem dzisiaj wąchać ,ale nic zapachu nie czułem, może pogoda im nie służyła, bo było prawie ciemno od ołowianych chmur.
AGATO- dziękuję za odwiedziny w naszym ogrodzie, z biedronkowych zakupów jestem zadowolony, wszystkie kłącza są w dobrym stanie, starałem się uzupełnić ogród o roślinki, których do tej pory nie było w naszym ogrodzie.
Z uwagi tej że nadal zimowa aura panuje w Nokłach ,a w fotosiku daleko do wykorzystania limitu , nie pozostaje mi nic innego niż sięgnąć znowu do archiwalnych zdjęć z 2008 roku.