Ogród Idy74 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

DZIEWCZYNY Pestko ,Monia ,Ewo ,Cynthio -WŁAŚNIE USIADŁAM :lol: :!: Po całym dniu siania ,sadzenia ,kopania i cięcia .Moja zamówiona pogoda dopisała prawie przez cały dzień.Słońce świeciło na maksa ,temperatura 6+.Dzisiaj nareszcie krokus raczył rozkwitnąć ,co już napawa mnie optymizmem co do pogody ObrazekMONIKO widzisz jaka ja jestem niedouczona co do tych eukomisów :roll: posadziłam go do donicy ,ale to nic przesadzę .Cynthio patyki mam krzewuszki ,ogołociłam ja na maxa ,wyślę Ci daj namiary.Oglądałam swoje krokusy i na jesieni podeślę ci cebule -rozrosły się i można dzielić.Mam patyki berberysa czerwonego na zbyciu ,może uda się ukorzenić. :wink:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Ido, ja też właśnie wróciłam z podwórka. Trochę udało mi się posadzić, przesadzić i uporządkować. Wysadziłam te liliowce ,które zakupiłam w tym roku i serduszkę różową. Podobno masz białą. Pamiętaj, że ja się na nią piszę.
Moje krokusy też zaczynają kwitnąć.
ida74
---

Post »

Ewo nie ma sprawy oczywiście dostaniesz serduszkę białą.Dzisiaj patrzyłam czy wyłazi z ziemi ,ona jest trochę póżniejsza niż różowa ,ale na razie nie ma zamiaru.Jak wylezie wykopię i podeślę ,albo sama przyjadę.Siałam dzisiaj Twoje sałaty i co się naśmiałam ,to moje -ze swoich opisów tych sałat .Wyszło 9 gatunków :D -kto to zje :?: królika trzeba będzie kupić :lol: Po południu wiało i wiało myślałam ,że z foliaka mnie wywieje.Perukowiec ma się dobrze ,liście puszcza dalej ,canna rośnie ,szczawik nie wyszedł jeszcze :roll: Może mu za zimno :?: :roll:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo się cieszę Ida, że miałaś udany dzień i dużo udało Ci się zdziałać :D
Ja z wizytami na działce muszę poczekać do czasu prawdziwej,ciepłej wiosny :?
Dopiero wtedy będę mogła wyruszyć z młodym.Jak na razie ,kiedy jest pogoda to albo on jest chory i nie ma kto z nim zostać albo jak mam babcię w domu ,to nie ma pogody... :evil:
Zaraz dam Ci namiary na PW.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Witaj... Tak sobie czytam i myślę, czy dobrze, że teraz krzewuszkę ogołociłaś? Bo gdziesz czytałam, że ona kwitnie na pędach zeszłorocznych i dlatego powinno się ją ciąc po kwitnieniu.. :? Sprawdź, może się mylę.
pozdrawiam
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
ida74
---

Post »

Iwcia i Patyrek Dzięki za informację ,wiem o tym .Jednej krzewuszki nie tne już od trzech lat eksperymentalnie ,a ta kwitnie mi dwa razy do roku bardzo obficie Przycięłam ją ,bo mi wchodzi na klon ginalla ,a ja o niego drżę ,bo piękny jest.Ale dziękuję :!: Cynthio mam nadzieje ,że patyki puszczą korzenie ,Berberysa chcesz :?: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida za berberysa dziękuję ;:185
Ale reszcie mówię TAK :D ;:108
Dziękuję Ci baaaaardzo ;:196
ida74
---

Post »

O.K.Cynthio :D
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Ida , gdzie u Ciebie rosną serduszki? Mogą rosnąć w cieniu, zasadniczo w półcieniu??
strasznie mi się podobają te kwiaty..muszę sobie sprawić-czytałam, że nie są bardzo kapryśne i wymagające :roll:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Moje sałaty już wzeszły i sama się zastanawiam, co z nimi teraz robić. Jeszcze jest zimno na podwórku , a one rosną dość szybko. W tym roku sałaty nam nie zabraknie. Będę gości podejmowała sałatą.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Idunu, czytam i własnym oczom nie wierzę, Ty siejesz, kopiesz, sadzisz, krzewuszki ogołacasz, a u mnie za oknem zima w pełni :shock:

Iduniu, widzę, że jesteś specjalistką od serduszek. W tym roku udało mi się kupić czerwone i białe, od razu włożyłam do doniczki z ziemią i jedne ładnie puściły zielone, a drugie ... jakby wcale nie miały zamiaru zazielenić się :-( Mam nawet wrażenie, że korzenie gniją :? Ale tak teraz myślę, że może to ta późniejsza - biała iii jeszcze się namyśli i wypuści zielone :?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja mam białą. Trzymałam ją w lodówce ale tak bardzo poszła w górę ,że musiałam ją postawić na oknie i już ma kwiatki :D . A gdzie ją trzymasz ,może ma za mokro :?:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Cyni-serduszka zakwitła Ci w lodówce :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: no to masz rękę do kwiatów...zielone ręce :shock:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

judyta pisze:Cyni-serduszka zakwitła Ci w lodówce :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: no to masz rękę do kwiatów...zielone ręce :shock:
Jutro wstawię u siebie zdjęcie :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ido a gdzie już posadziłaś szczawiki :?: :?: :?:

O jakich liściach masz :?: :?: :?:

W poniedziałek robię wysyłkę.