cóż za czarne wizje ... STOP żadnej zarazy gradu ani mrozów w maju już nie będzie nie chcę już słyszeć takich czarnych scenariuszy - a na suszę - konewka
k-c pisze:cóż za czarne wizje ... STOP żadnej zarazy gradu ani mrozów w maju już nie będzie nie chcę już słyszeć takich czarnych scenariuszy - a na suszę - konewka
Oj tak tak, w maju musi być ładnie, słonecznie, zwłaszcza po 20 ;)
Ale dziewczyny snujcie takie okrutne wizje, wówczas nie sprawdzą się
Wiecie co...coś mi się robi, bo nie dostaje powiadomień...
Myślałam że Madzia w pracy i cisza w wątku.
A tu tak wesoło było...
U mnie dzisiaj świeci piękne słoneczko, ale wiatr wieje niesamowicie.
Za bardzo ciepło to nie jest...
Gabi,w Olkuszu pogoda bardzo podobna a w Sosnowcu dziś tak pi*****o śniegiem,istny grudzień
Ja już nie zwracam uwagi na pocztę,tylko sobie sprawdzam w "Twoje posty" w prawym górnym rogu.
Inaczej bym do nikogo nie zaglądnęła,bo poczta bardzo kuleje.Nawet PW potrafi przyjść po kilku godzinach
Doczekałam się,wychodzą ranniki
I w końcu dorwałam kosmosy,te na które tak długo polowałam
I kupiłam sobie malwę
Kolejne dwie dalie
I sasanki,bo zeszłoroczna zgniła ,przykrył ją liść bergenii(majtkowy róż )
Ale dałaś czadu z zakupami
Jeśli o mnie chodzi, to rewelacja
Jak by co, to piszę się jesienią na nasionka z kosmosu
Wyjmowałaś już kłącza malw? Pytam, bo moje były chyba zalane ni i teraz marnie wyglądają w doniczkach Obawiam się, że mogę je stracić
Wiolu,czekałam na Ciebie
Właśnie o te malwy mi chodzi,bo nie wiem czy je sadzić do doniczek.
Takie wielkie korzenie i kiełkują jak ch... Sadzić je ?
Będzie kosmos,masz jak w banku,może nawet wcześniej niż po przekwitnięciu
Ale on drogi,mimo ceny nie mogłam go nie kupić
W Auchan były twoje ulubione donice,te z bocznymi dziurami, ale do wczoraj była promocyjna cena coś ok 24 czy 29 zł
Teraz już prawie 50 zł kosztują
Ja bym posadziła je do donic, bo malwy to roślinki ciepłolubne i jak je za szybko wysadzisz na powietrze to mogą tego nie przeżyć. Przyszykuj sobie dla nich doniczki wysokie a niekoniecznie szerokie. One mają długaśne korzenie i problem jest je zmieścić w takich typowych doniczkach.
Cenę jednego kosmosu widać na fotce. Do tanich nie należą, ale gdybym ja je spotkała na swojej drodze, też bym kupiła.
Donicami mnie tylko podrażniłaś ... Napisz jakiej wielkości one były,bo jak jakieś spore, to .... cholerka, najbliższy Auchan w Rzeszowie
Wiolu,uwierz że gdyby były na promocji to bym kupiła je dla Ciebie.
To Krzysiek ma sokole oko i je wypatrzył
Spore były, ale nie jakieś bardzo duże.
Trudno mi ocenić może 40 cm.
Łooookłurde, ale zakupki...no i te malwy do babcinego ogrodu
Ja się piszę na nasionka malw. Ja bym sadziła do ogrodu i jakąś derka okryła.
Ja swoje malwy przesadzałam dwa tygodnie temu...wiem wiem-były zahartowane-ale one teraz normalnie już liście wypuszczają i przeprowadzkę zniosły dzielnie!