Moja działka - danutab cz.1
Witam Danusiu. Jestem u ciebie pierwszy raz i twój ogród kojarzy mi się z arboretum. Jest bardzo dopracowany i zadbany. Pewno wszystko sobie dokładnie planujesz. Będę do ciebie zaglądać i uczyć się tego i owego
Ja jesienią posadziłam hostę i nie wiedziałam, że ma tyle różnorodnych odmian. Teraz jestem uświadomiona i będę polować na inne. 

I ja mam taką nadzieję. Zaplanowany dzisiejszy dzień, szlak trafił. Słońce pokazało się u mnie na jakieś 2 godziny i później zaczęło padać. Ale już tak mam, jak jestem w pracy to jest ładna pogoda, jak tylko mam wolne, jak dzisiaj, to oczywiście musi padać. Ale myślę, że w końcu wiosna zawita u nas na dobre.danutab pisze:Carlo mam nadzieję że do nas też wreszcie przyjdzie wiosna.
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie dość ,że wiosna ma nas w nosie ,to jeszcze jest złośliwaMutari pisze:I ja mam taką nadzieję. Zaplanowany dzisiejszy dzień, szlak trafił. Słońce pokazało się u mnie na jakieś 2 godziny i później zaczęło padać. Ale już tak mam, jak jestem w pracy to jest ładna pogoda, jak tylko mam wolne, jak dzisiaj, to oczywiście musi padać. Ale myślę, że w końcu wiosna zawita u nas na dobre.danutab pisze:Carlo mam nadzieję że do nas też wreszcie przyjdzie wiosna.

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

Jolu dzięki że wpadłaś.Ja w sobotę dopiero siałam pomidory,
paprykę i trochę kwiatów.Resztę tak jak mówiłam do gruntu.Posianie to
nie zajmuje wiele miejsca.Ale gdy się zrobi rozsady to będzie problem jak
sama mówisz gdzie to poukładać.Tym bardziej że ja mam już cały stół pod
oknem w dużym pokoju pełen host i innych kwiatów, a parapety mam tylko
dwa do dyspozycji.Na jednym mam poupychane kwiaty domowe.
paprykę i trochę kwiatów.Resztę tak jak mówiłam do gruntu.Posianie to
nie zajmuje wiele miejsca.Ale gdy się zrobi rozsady to będzie problem jak
sama mówisz gdzie to poukładać.Tym bardziej że ja mam już cały stół pod
oknem w dużym pokoju pełen host i innych kwiatów, a parapety mam tylko
dwa do dyspozycji.Na jednym mam poupychane kwiaty domowe.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu czy dostałaś już mini drzewka ?
Ja też zamówiłam sobie śliwkę i nektarynę dodatkowo.

Ja też zamówiłam sobie śliwkę i nektarynę dodatkowo.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
]Danko- przydreptałam z rewizytą u Ciebie też wiosna odpuściła.Zaopatrzyłaś się widziałam w hosty.Nie mają za ciepło? Ciekawa jestem jakie kupiłaś odmiany...Oglądać hosty mogę godzinami.Tak też czynię,wchodzę sobie na różne witryny internetowe i patrzę,patrzę...
Ja mam ok.60 -70 egz.ale są to odmiany popularne,takie zwykłe coś tam czasem się trafi...dużo jest bezimiennych,wiele rozpoznałam podczas oglądania różnych stron ,ot taka zabawa.Uwielbiam je! "Zbieractwo" zaczęłam w ubiegłym roku,kilka tylko miałam starszych .
Mam zamiar wiosną jeszcze coś dokupić .W tej chwili w lodówce 5 odmian.Myślałam,że tylko ja wpadłam na taki pomysł ale dowiaduję się,że takich więcej!Będziemy latem miały co oglądać no a do tego jeszcze inne rośliny.
Pozdrawiam
.Maryna.

Ja mam ok.60 -70 egz.ale są to odmiany popularne,takie zwykłe coś tam czasem się trafi...dużo jest bezimiennych,wiele rozpoznałam podczas oglądania różnych stron ,ot taka zabawa.Uwielbiam je! "Zbieractwo" zaczęłam w ubiegłym roku,kilka tylko miałam starszych .
Mam zamiar wiosną jeszcze coś dokupić .W tej chwili w lodówce 5 odmian.Myślałam,że tylko ja wpadłam na taki pomysł ale dowiaduję się,że takich więcej!Będziemy latem miały co oglądać no a do tego jeszcze inne rośliny.
Pozdrawiam
.Maryna.

Danusiu, przyszłam z rewizytą, pomalutku, krok za kroczkiem pospacerowałam po Twoim ogrodzie i aż mi dech zapiera. Śliczności wielkie prezentujesz, na pewno będę do Ciebie często zaglądać. Szczególnie zauroczyła mnie Twoje glicynia, słyszałam, że one bardzo szybko rosną, a moja siedzi jak zaczarowana i ani myśli zakwitnąć.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród