... choć wtedy czasu na malowanie mało ;)
Cynamonowy ogród -2009
- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu Droga ... to o to chodzi, żeby się "zlewało"snowflake pisze:Witaj Cynamonkomam chwileczkę więc zajrzałam do Ciebie... nie dałam rady wszystkiego przejrzeć ale postaram się nadrobić
a tymczasem urzekła mnie metamorfoza Twojego ogrodu... ale cóż trudno się dziwić z talentem tworzenia piękna... i te Twoje obrazy... ja się troszkę uczyłam rysować i malować jak zdawałam na architekturę krajobrazu ale 2 pkt zabrakło
ale już się pogodziłam choć nadal mi żal...
Pięknie malujesz, ja też lubiłam akwarele... może jakieś wskazóweczki malarskie na pw?... byłabym wdzięczna... na jakim papierze najlepiej Ci się maluje...bo jak ja malowałam (zresztą ja to tak od przypadku do przypadku i paskudztwo wychodziło) to nie mogłam wyczuć, wsio mi się zlewało...
- Cynamon

Isiu, trzeba przyznać, że wygląda to minorowo
... ja też bardzo tęsknię do słonka.
Czytałam bardzo ciekawe teksty Twojej Mamy, mam nadzieję, że jak się ociepli zorganizujemy tu, u nas jakieś ciekawe spotkanie
Ewuniu - to zamieszkaj w Galerii na stałe, dobre duszki są tu zawsze mile widziane
Zapraszam też w realu, jak okolica nieco obeschnie ;)
Czytałam bardzo ciekawe teksty Twojej Mamy, mam nadzieję, że jak się ociepli zorganizujemy tu, u nas jakieś ciekawe spotkanie
Ewuniu - to zamieszkaj w Galerii na stałe, dobre duszki są tu zawsze mile widziane
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie poziom rzeczek i potoków też podniesiony.
Wprawdzie Wisła sączy się wolno i nie jest za wysoka, ale to jej początek.
Na dolinach może być gorzej, zwłaszcza na zlewiskach.
Ja też czekam na słońce z utęsknieniem.

Wprawdzie Wisła sączy się wolno i nie jest za wysoka, ale to jej początek.
Na dolinach może być gorzej, zwłaszcza na zlewiskach.
Ja też czekam na słońce z utęsknieniem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Cynamonku, to tereny zalewowe, naturalnie retencyjne.
Nawet wierzby - pijawki wskazują, że tam zawsze powinna być woda
z nadmiaru Wisły.
Z drugiej strony, jaka żyzność gleby, przez namuły!
Tylko brać przyczepkę i zbierać, to co zostanie po ustąpieniu wody.
I, żeby uśmiech Ci wywołać na buzi, mała anegdotka:
Pewien haker poszedł siedzieć za przestępstwa komputerowe. Będąc już w
więzieniu podchodzi do niego dwóch bandziorów:
- Ty, stary, grypsujesz?
- Jak Boga kocham przez całe życie żadnej gry nie zepsułem.
www.bzdura.pl
Nawet wierzby - pijawki wskazują, że tam zawsze powinna być woda
z nadmiaru Wisły.
Z drugiej strony, jaka żyzność gleby, przez namuły!
Tylko brać przyczepkę i zbierać, to co zostanie po ustąpieniu wody.
I, żeby uśmiech Ci wywołać na buzi, mała anegdotka:
Pewien haker poszedł siedzieć za przestępstwa komputerowe. Będąc już w
więzieniu podchodzi do niego dwóch bandziorów:
- Ty, stary, grypsujesz?
- Jak Boga kocham przez całe życie żadnej gry nie zepsułem.
www.bzdura.pl
- Cynamon

Magduś, miej litość, kadry wprawdzie "wysmakowane", ale kolorystyka cokolwiek dołująca ;) ... zdecydowanie mam teraz zapotrzebowanie na kontrastowe barwy!!!
Hanuś, wiem, że zalewowe, ale chyba jakąś przyzwoitość mieć trzeba, a nie tak zalać się ... na umór
Grażynko, do nas spłynęło to "dobro" z połowy Polski .... właśnie wyszło słonko, po porannych śniegowo-deszczowych opadach. Oby zostało na dłużej !!!
Hanuś, wiem, że zalewowe, ale chyba jakąś przyzwoitość mieć trzeba, a nie tak zalać się ... na umór
Grażynko, do nas spłynęło to "dobro" z połowy Polski .... właśnie wyszło słonko, po porannych śniegowo-deszczowych opadach. Oby zostało na dłużej !!!
tzn wiem że ma się zlewać ale u mnie pływaAlu Droga ... to o to chodzi, żeby się "zlewało"- nie bardzo da się tak korespondencyjnie, choć są przecież różne książki, ale jeśli chcesz porad praktycznych, to ... zapraszam latem do nas na plener - jest cudownie! Spotykają się kreatywne osoby "zakręcone" na punkcie malowania i ... bycia w miłym towarzystwie
- Cynamon

Alu, używam różnych papierów, są bloki ze specjalnym papierem akwarelowym, ja preferuję taki z fakturą (nie przepadam za gładkim), gramatura też różna, najczęściej 200-300, ale też używam cieńszych i przyznam, że takie lubię najbardziej.
Tak jak Ty, mam wiele zainteresowań i uważam, że w ciągu dłuuuuugiego życia, można przecież wszystkiego spróbować ;)
Tak jak Ty, mam wiele zainteresowań i uważam, że w ciągu dłuuuuugiego życia, można przecież wszystkiego spróbować ;)