Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niebieskie też pokazały swoje serduszka....
Gratuluję ;:80
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Grzesiu, ja męczennice i daturę siałam tego samego dnia i to minął chyba miesiąc... także trzeba czekać... mam nadzieję, że ta datura się ruszy wreszcie...
A Tunbergia na razie siedzi w ziemi... :cry:

Evluk, u mnie wczoraj słoneczko, dziś 10 stopni i też słoneczko i od razu wszystko się ruszyło :) wreszcie ;:63 tylko mam wrażenie że jakieś te krokusiki takie maleńkie... nie wiem czy to zależy od czegoś...

Coma, dziękuję :D bardzo się dziś z nich ucieszyłam :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu :lol: wiosenka śliczna u Ciebie :lol:

Alu ja nie cięłam tych gałązek bo stwierdziłam że nie są aż takie długie, poza tym jakbym przecięła patyk na pół to nie byłoby trzech oczek na każdym :? wsadziłam do ziemi, podlałam i postawiłam w chłodnym jasnym pomieszczeniu.
Mam nadzieję że się przyjmą :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Olu piękną wiosnę pokazałaś na zdjęciach.Oby do nas też
zajrzało słoneczko bo na razie pada deszcz i jest zimno.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nanana dziś jest na prawdę dobry dzień ;:91 bo i pierwsza datura przyuważyłam na wieczór że się wyłania :) oby sieweczki pięknie się rozwinęły i cudnie rosły :D

ech mam nadzieję, że mnie sieweczki lubią bo jeszcze czeka mnie sianie :) a na razie wszystko ładnie rośnie, goździki popikowałam, lobelia ładnie rośnie, grzesinków troszkę dosiałam, ale 6 mi wystarczy :) mam nadzieję że i białe się wyłonią, kloniki tez czekają na pikowanie... parę zdeptał mi pies :evil: czekam jeszcze na heliotropa i tylko kleoma coś mnie zawodzie... do tej pory tylko 2 skiełkowały... i nie wiem...może nasionka były jakieś ... siał ktoś? ładnie powinna wschodzić?

Jolu ja troszkę te patyczki pociełam... zobaczymy... ciekawe czy ten ukorzeniacz coś pomoże, bo pierwszy raz stosowałam i ciekawa jestem :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danutab pisze:Olu piękną wiosnę pokazałaś na zdjęciach.Oby do nas też
zajrzało słoneczko bo na razie pada deszcz i jest zimno.
Witaj Danuto :) miło mi Cię gościć i na pewno niedługo będzie pięknie.. u mnie teraz też się rozpadało ale tak przyjemnie wiosennie :wink:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ala ja ukorzeniałam róże w piasku... te się ukorzeniły .. ale ...na zewnątrz! I nei patrz na mróz! Ukorzeniaj..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ja swojego heliotropa przeniosłam z ogrodu do chłodnego pomieszczenia, ciekawe czy przezimował :roll:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Alu

sprawdz maila.

u mnie dziś znowu ponuro i jakiś taki dół mnie złapał....odechciewa mi się wszystkiego :cry:

Jolu

w tym roku też chcę heliotropa....na taras
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tes ja w ubiegłym roku miałam nie za dużego ale pięknie kwitł, ale widziałam u kogoś na wątku ogromnego niczym krzew :shock:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Alu ja swojego heliotropa przeniosłam z ogrodu do chłodnego pomieszczenia, ciekawe czy przezimował :roll:
mi w zeszłym roku przezimował, a w tym niby przezimował ale jak go podcięłam to usechł... wiec chyba lepiej poczekać jak już ładnie wypuści listki... i nie można go od razu na parapet na słońce... bo tez marnieje

ładnie go też można rozmnażać przez ukorzenienie sadzonek ( pędów ), nawet na wiosnę, tylko pędy muszą już być ładnie wykształcone i końcówkę mieć lekko zdrewniałą

Ja go bardzo lubię wiec szkoda mi się zrobiła że nie przetrwał i posiałam nasionka i już wschodzą :D więc na pewno w lato będzie sobie u mnie rósł nadal :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu a czy przenieść go do ciepłego pomieszczenia :?: bo mój nadal stoi w chłodnym miejscu :?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess pisze:Alu

sprawdz maila.

u mnie dziś znowu ponuro i jakiś taki dół mnie złapał....odechciewa mi się wszystkiego :cry:

Jolu

w tym roku też chcę heliotropa....na taras
dziękuję, ech mi tez dziś smutno ... bo wczoraj tak pięknie a dziś deszczowo... ale mam nadzieję że po 20 już na dobre przyjdzie wiosna...

Ech a mama dziś kupiła 10 bratków fioletowych i żółtych na moją rabatę :shock: ... niby zaplanowałam tam coś innego, ale kupiła na prawdę piękne :D ech i tak to z rodzicami jest... niby nie podoba im się że tyle tego kupuję i mama jęczy kto to będzie pielęgnował a jak co do czego, to co przychodzę do domu to widzę jak coś robi na podwórku dla przyjemności i jeszcze kwiatki kupuje :roll:

ech :wink: jutro zrobię zdjęcia i pokażę te brateczki bo są cudne :) i chyba zacznę je lubić bo w sumie pierwszy raz będę je miała w ogródku... no oprócz takich malutkich co się wszędzie rozsiewają, ale to podobno fiołki :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Alu a czy przenieść go do ciepłego pomieszczenia :?: bo mój nadal stoi w chłodnym miejscu :?
A wypuszcza Ci już listki? widać że pędy żywe? możesz już niedługo go wsiąść w cieplejsze miejsce i więcej podlewać, bo lubi mokro, ale też w nie za gorące miejsce bo łatwo się wyciągają mu łodyżki, w kwietniu jak się zrobi cieplej to najlepiej wystawiać go na dzień na dwór

jak podrośnie to ładnie się rozkrzewia gdy skróci się pędy ale wtedy później kwitnie więc nie wiem co lepsze :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu to ja chętnie zobaczę te bratki :lol: na pewno są śliczne i pewnie je polubisz ;:109
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”