pelagia72 pisze:Piękne Wasze narcyzy.Uderzyły mnie też niskie ceny, u nas 2,50-2,80 za szt.podwójnego to norma.
Peonio! Zainteresowała mnie "poniemiecka" książka na zdjęciu, na początku Twojego wątku. Napisz proszę o niej parę słów - czy ma kolorowe ryciny, z którego jest roku ?Mam różne, podobne, jedną, fajną malutką - mini leksykon ziół. (Stare książki to jedno z moich hobby).

Pozdrawiam.
Witaj
'pelagia72',

Książka mówi o nasadzeniach z roślin cebulowych znanych sprzed 70 laty. Ogrom roślin tego okresu nosi obecnie zmienione nazwy własne odmian, nie gatunków; co mnie osobiście przeraża i chyba przestanę opisywać np. narcyzy.
Opracowanie to jest prawdziwym kompedium wiedzy , ma wszystko o co pytasz- ryciny, zdjęcia , dokładne opisy i sposoby kompozycji rabatowych.
Książkę napisał niemiecki hodowca i twórca nowych 'ogrodów' -słynny
Karol Foerster.
P.S.
Jednym z niewielu rzeczy, które ten świat cały czas oddzielają od polityki ekonomii grup politycznych jest świat przyrody( też teren walk, ale mający sens-rządzi prawo natury- nie przeciw naturze,).Ten teren ,który zaburzają 'wielcy' ambitni tego czasu- dla mnie nie ma granic w przyrodzie i pochodzeniu
homo sapiens. Wybacz, ze tak 'walnęłam', wszystko pachnie mi ostatnio w mediach demagogią dla wzniecenia na nowo działań wojennych.Czyzby po nas już tylko potop...

Pozdrawiam,Beata