Ogródek Marty cz.1
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hania - Ty jak zawsze nieoceniona
Ja zobaczyłam słonko i już bym ubranka z roślin ściągała
Głupiutki ze mnie jeszcze ogrodnik jak nie wiem..
Danusia - w książkach jest Red Nostalgie
Piękna.. Pisałam już wcześniej ale zeżarło posty: może darob ją ma? Albo w Rosarium i dra Choduna podpytaj? Może chociaż podpowie gdzie ją znaleźć?
Ewa, Jola, Aga z Rivendel, Asia - jestem już
Pokukałam u Was, na pewno będę teraz zaglądała częściej, bo SEZON 2009 SIĘ ROZPOCZĄŁ!
Pada śnieg z deszczem, zimno, ale co ma wyłazić, wyłazi z ziemi
Dzisiaj podglądałam sadzone jesienią krokusy, tulipany i irysy:

Róże też już czują wiosnę nosem, ciągle okopczykowane, ale sami zobaczcie:
Przez zimę KTOŚ sobie wymyślił że MÓJ ogródek to jego teren.. Chyba będziem wykurzać...

Danusia - w książkach jest Red Nostalgie

Ewa, Jola, Aga z Rivendel, Asia - jestem już

Pada śnieg z deszczem, zimno, ale co ma wyłazić, wyłazi z ziemi

Róże też już czują wiosnę nosem, ciągle okopczykowane, ale sami zobaczcie:

Przez zimę KTOŚ sobie wymyślił że MÓJ ogródek to jego teren.. Chyba będziem wykurzać...

- Kocina
- 1000p
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Jola - co to za błękitne śliczności? NIezapominajka ??
Ewa - porzeczki nie mam, nie lubię za bardzo... Mam jeden krzak agrestu. Hm.. właściwie to pół, bo rośnie za płotem na ugorze i kawałek przełazi na moją stronę. Mam zamiar go przekopać, bo owoce pyszne.
maakita - jeśli to sąsiedztwo nie zrobi mi pustek w ogródku, to niech i będzie.. Czekam i obserwuję ;) Za jakiś czas obawiam się że będzie musiało sie zaprzyjaźnić z moją kociuną
Dziewczęta i chłopaki, jak tam Wasza wiosna? Ja ja tropię na spacerach z psem
Dziś w Krakowie chyba 15 stopni
i SŁOŃCE! I bazie już gotowe na drzewach!

Jola - co to za błękitne śliczności? NIezapominajka ??
Ewa - porzeczki nie mam, nie lubię za bardzo... Mam jeden krzak agrestu. Hm.. właściwie to pół, bo rośnie za płotem na ugorze i kawałek przełazi na moją stronę. Mam zamiar go przekopać, bo owoce pyszne.
maakita - jeśli to sąsiedztwo nie zrobi mi pustek w ogródku, to niech i będzie.. Czekam i obserwuję ;) Za jakiś czas obawiam się że będzie musiało sie zaprzyjaźnić z moją kociuną

Dziewczęta i chłopaki, jak tam Wasza wiosna? Ja ja tropię na spacerach z psem

i SŁOŃCE! I bazie już gotowe na drzewach!

- Kocina
- 1000p
Ewa - przysunę ku sobie na pewno 
No i mam pierwsze niespodziewajki. W szale jesiennych zakupów i sadzenia nie do końca pamiętałam co kupiłam i gdzie to umieściłam. Wiem że za płotkiem powtykałam irysy, które miały kwitnąć później, miały też być wysokie i wystawać zza tego płotka coby mi oczy cieszyć jak wyjrzę za okno. Zagladam dzis za ten płotek a tam..

Irysek Danforda ! Kwitnie! Wysoki na całe 10 cm. I dopiero teraz doczytałam: kwiaty ukazują się czasami już w lutym! Wysokość 8-15 cm...
Ciekawe ile jeszcze niespodzianek mnie czeka
Krokusy przynajmniej są tam gdzie są i takie jak mają być:

Zimowity wypuściły liście

I ciąg dalszy tulipanów

I na koniec wiciokrzew - bardzo wiosennie

No i mam pierwsze niespodziewajki. W szale jesiennych zakupów i sadzenia nie do końca pamiętałam co kupiłam i gdzie to umieściłam. Wiem że za płotkiem powtykałam irysy, które miały kwitnąć później, miały też być wysokie i wystawać zza tego płotka coby mi oczy cieszyć jak wyjrzę za okno. Zagladam dzis za ten płotek a tam..

Irysek Danforda ! Kwitnie! Wysoki na całe 10 cm. I dopiero teraz doczytałam: kwiaty ukazują się czasami już w lutym! Wysokość 8-15 cm...
Ciekawe ile jeszcze niespodzianek mnie czeka

Krokusy przynajmniej są tam gdzie są i takie jak mają być:

Zimowity wypuściły liście

I ciąg dalszy tulipanów

I na koniec wiciokrzew - bardzo wiosennie