Cyklamen super wygląda Szkoda że ma nieproszonych gości Życzę powodzenia w unicestwieniu ich
A co do prymulki to lubi glebę żyzną, wilgotną, ale przepuszczalną, stanowisko słoneczne lub półcień i wilgotne podłoże, które powinno być przepuszczalne i mieć kwaśny odczyn. Rośliny uprawiane w domu zasilamy raz na dwa tygodnie nawozem.
Cyklamen i prymulka piękne.Mam nadzieję że zlikwidujesz szybko robale
Ja swoje prymulki już wyniosłam na parapet za okno,ale jak powiedzą że temp. poniżej zera to muszę je wnieść do chłodnego pomieszczenia.
Obaczym:P mam nadzieje że dam radę. Kwiatek odizolowany sam bidny siedzi na półce, staram się wyłapać je sama, stoję jak głupol pod żarówką i zaglądam pod liście:P.
Andziax007 dzięki za pamięć tak tak odłamałam siedzą sobie w szklance z wodą tylko tak się zastanawiam czy zakryć je torebką foliową.
Anoli dzięki ale te paskudztwa są okropne .
Zajrzałam do swoich grudników i powiem wam, że zaczęły puszczać korzonki więc niedługo przybędzie roślinek w rodzince .
Korzystając z zaspania mojego M. przytachałam do domu dwa nowe nabytki (tak naprawdę to 1 ale po rozsadzeniu wyszły dwa) skrzydłokwiaty i dracenka w nowym mieszkanku:)
Niestety mój fiołek nie przeżył uszkodziła go łaciata krówka tak, że ahh