Streaked hosty
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy Lakeside Kaleidoskope to też funkia streaked ? Bo nie znalazłam jej w spisie [ są inne Lakeside ] , a ja mam właśnie taka - dopiero co zakupiona , czy ona będzie wymagała usuwania tych innych listków ?
Kupiłam też Split Milk - czy ona ma tendencje do utraty swoich cech ?

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Nie, L. Kaleidoscope nie jest streaked... ale pojawiające sie ewentualne odrosty o cechach odmiennych niż roślina mateczna, zwłaszcza w formie streaked, to mnie nie powód do zmartwienia a radość z posiadania nowej odmiany
... co do Spilt Milk, to mam dwie z różnych źródeł i są od dwóch lat stabilne.

Beata
Lakeside Kaleidoscope nie należy do host streaked. Za to Spilt Milk to zdecydowanie streaked , ale należy do grupy tych nielicznych host o bardziej stabilnej naturze.Wzór na liściach jest powtarzalny i nie zmienia się w następnych latach , a co za tym idzie nie wymaga szczególnych zabiegów dla zachowania cech streaked.
Pidżama już napisała to wszystko
Ja dodam jeszcze ,że według większości źródeł potomstwo z nasion stabilnych host streaked np.Spilt Milk czy Ice Age Trial powtarza cechy rodzicielki.
Pidżama już napisała to wszystko

Ja dodam jeszcze ,że według większości źródeł potomstwo z nasion stabilnych host streaked np.Spilt Milk czy Ice Age Trial powtarza cechy rodzicielki.
Ciekawo, czy ta ChTG to po prostu zawirusowana jakimś innym świństwem odmiana od samego początku. Krzywo też patrze na Winter Lightning...
Marco Fransen pisał mi o 12 wirusach hościanych, z których tylko cztery są jakoś tam opisane. Reszta to nowości ...
Patrzę na Allegro- języczkę Kagami Miszi - ciekawie wygląda, dokładnie jak mozaika gęsiówki na hostach.
ileż wiec tajemnic i nowych chorób, których nikt nie raczył zbadać przed nami?
Marco Fransen pisał mi o 12 wirusach hościanych, z których tylko cztery są jakoś tam opisane. Reszta to nowości ...

Patrzę na Allegro- języczkę Kagami Miszi - ciekawie wygląda, dokładnie jak mozaika gęsiówki na hostach.
ileż wiec tajemnic i nowych chorób, których nikt nie raczył zbadać przed nami?