Ogródek brunetki...cz.1
Halinko ........Taki opis podaje producent
Arum italicum to ciekawa i nadal rzadko spotykana roślina w naszych ogrodach.
Oryginalne kwiatostany - czerwone korale na końcu każdej łodygi.
Uroku dodaja ozdobne liście w białe podłużne plamki.
Najlepiej wysadzać w miejscach słonecznych lub półcieniu na glebie przepuszczalnej.
Podczas wegetacji rosline należy regularnie podlewać.Bulwy.
Arum italicum to ciekawa i nadal rzadko spotykana roślina w naszych ogrodach.
Oryginalne kwiatostany - czerwone korale na końcu każdej łodygi.
Uroku dodaja ozdobne liście w białe podłużne plamki.
Najlepiej wysadzać w miejscach słonecznych lub półcieniu na glebie przepuszczalnej.
Podczas wegetacji rosline należy regularnie podlewać.Bulwy.
Witaj Renatko,
piękne kwiatki kupiłaś, zwłaszcza te obrazki włoskie.
Ciekawa jestem, czy Ci się przyjmą i będą kwitły.
Piszę tak, bo ja w zeszłym roku skusiłam się na takie rzadkie cebule - ismenę- i z 6 cebul zakwitła mi tylko jedna i to marnie.
Dlatego życzę Ci powodzenia w uprawie tych kwiatków. Zrób oczywiście zdjątka.
piękne kwiatki kupiłaś, zwłaszcza te obrazki włoskie.
Ciekawa jestem, czy Ci się przyjmą i będą kwitły.
Piszę tak, bo ja w zeszłym roku skusiłam się na takie rzadkie cebule - ismenę- i z 6 cebul zakwitła mi tylko jedna i to marnie.
Dlatego życzę Ci powodzenia w uprawie tych kwiatków. Zrób oczywiście zdjątka.
Witaj Marcinie u mnie w ogródku . Dziękuje za miłe słowa.
jeśli chodzi o rośliny i ogród to zawsze mnie to kręciło , ale ostatnio mój bzik na punkcie ogrodu siegnał chyba zenitu.
Kupuje mnóstwo roślin , potem przekopuje kolejny kawałek trawnika żeby mieć gdzie je posadzić. Mój M stwierdził ,że niedługo nie potrzebna bedzie kosiarka bo nie bedzie co kosić.Ale co zrobić to już taka nasza choroba.
jeśli chodzi o rośliny i ogród to zawsze mnie to kręciło , ale ostatnio mój bzik na punkcie ogrodu siegnał chyba zenitu.
Kupuje mnóstwo roślin , potem przekopuje kolejny kawałek trawnika żeby mieć gdzie je posadzić. Mój M stwierdził ,że niedługo nie potrzebna bedzie kosiarka bo nie bedzie co kosić.Ale co zrobić to już taka nasza choroba.